G4Media.ro

Dominic Fritz, nemulțumit de modul în care Guvernul tratează problema migranților /…

Dominic Fritz, nemulțumit de modul în care Guvernul tratează problema migranților / Ce propune primarul Timișoarei, orașul în care ajung migranții din centrele din țară în speranța că pot pleca în străinătate

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat marți că este nemulțumit de modul în care tratează Guvernul Cîțu problema migranților, afirmând că poliția ar trebui să poată să asigure transportul acestora la centrele din țară, pentru că în Timișoara nu pot fi cazați.

Dominic Fritz a explicat că, potrivit prevederilor legale, Primăria Timișoarei este responsabilă doar pentru carantinarea migranților care trec granița dinspre Serbia.

„Am carantinat, în ultimele trei luni, peste 1.000 de migranți pentru o săptămână sau două și, după un test negativ, i-am trasferat înapoi la IGI (Inspectoratul General pentru Imigrari, n.r.). Cadrul legal este astfel încât un solicitant de azil primește un permis de ședere pe teritoriul României și dreptul la liberă circulație în România timp de un an”, a spus Fritz într-o conferință de presă.

În țară există mai multe centre în care migranții sunt cazați în această perioadă, dar mulți dintre ei ajung în Timișoara, în speranța că pot pleca mai ușor în străinătate.

”Voi ruga Guvernul să pună la dispoziția Poliției, de exemplu, variante să asigure transportul înapoi la aceste centre, chiar dacă din punct de vedere legal se pare că solicitanții de azil nu pot fi obligați să stea în aceste centre. Dar, în momentul în care aici, în Timișoara, nu au cazare, nu au adăpost, cred că este cazul ca poliția măcar să îi ducă înapoi la centre, acolo unde cazarea le este asigurată, chiar dacă aceste centre se află altundeva în țară”, a propus Fritz.

Dominic Fritz a spus că va discuta la sfârșitul săptămânii, la București, cu mai mulți miniștri.

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Imigrari / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Aceștia nu sunt „migranți” și nici „refugiați”.

  Aceștia sunt P.A.R.A.Z.I.Ț.I. Adevărații refugiați sunt femeile și copii din zone de conflict (deși astăzi nu mai este niciun conflict in Siria). Femeile și copii nu sunt apți să treacă granițele, majoritatea se află încă în jurul Siriei.

  Bărbații tineri, adulți și sănătoși de religia pacii nu sunt refugiați, ci pericole.

 2. UE SĂ ÎNCHIDĂ GRANIȚELE!!!!!!

 3. Fritz in 4 luni de la alegeri nu a facut nimic pentru timisorenii care l-au votat. Doar da din gura. Rezultate 0. Pasajul Solventul nimic, poduri noi nimic, parcari noi nimic. E un incapabil.

  • Depune o cerere si atentioneazal cat esti de capabil dumneata, poate faci minuni.Dar oare este cineva capabil,dupa dumneata,in afara de excelenta dvs

 4. Trebuie trimiși înapoi la sârbi. Ar fi nevoie de formațiuni civile care să acționeze pe granița. Sunt sigur că ar fi mult mai motivați și eficienți în combaterea acestei infracțiuni decât cei plătiți să facă asta. In țările din jurul României nu este război; numărul de treceri ilegale trebuie sa fie zero absolut.

  • N am nerv si pt tine
   Roag o pe mama ta sa ti cumpere un glob pamantesc si beleste ochii la el pana pricepi ce aiureli debitezi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.