G4Media.ro

Dominic Fritz, în urma alegerilor din Austria Inferioară: ”Strategia anti-Schengen nu i-a…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dominic Fritz, în urma alegerilor din Austria Inferioară: ”Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit lui Nehammer” / ”Lecția? Atunci când copiezi ideile și limbajul unui partid extremist, nu-i furi voturi, ci doar îl crești și mai mult”

Ideea de a copia ideile unui partid extremist, la pachet cu rezultatul de a te pune prost cu întreaga Europă, nu au avut efectul scontat pentru cancelarul austriac, a comentat Dominic Fritz situația alegerilor din Austria Inferioară, acolo unde Nehammer a dorit obținerea unui număr ridicat de voturi, bazându-se pe blocarea accesului României în Schengen, scrie De Banat.

”Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit: partidul cancelarului austriac, ÖVP, a luat ieri la alegerile regionale din Niederösterreich cel mai mic număr de voturi din istorie. Partidul de extremă dreaptă, FPÖ, pe care cancelarul a încercat să-l imite cu atacul său împotriva aderării României și a Bulgariei la Schengen, a avut cel mai bun rezultat din istorie (aproape și-a dublat voturile). Deci nu prea a meritat să arunce în aer relațiile cu România și restul Europei dintr-un cinic calcul electoral”, a analizat Fritz alegerile austriece.

Voalat, el dă sfaturi și celor cu care se luptă politic în România.

”Lecția? Atunci când copiezi ideile și limbajul unui partid extremist, nu-i furi voturi, ci doar îl crești și mai mult.  Acum e momentul pentru Guvernul Austriei să ofere poporului austriac soluții reale pentru o economie mai puternică în loc de populism anti-românesc și anti-european. Soluția pentru o Europă mai prosperă, cu un câștig economic real atât pentru Austria cât și pentru România, este aderarea tuturor țărilor UE la Schengen”, a mai scris, luni dimineața, Dominic Fritz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Strategia anti-Schengen a PSDNL a mers, am aderat în 2007, dar până în 2022 nici n-au încercat să ne bage în Schengen, doar au furat. 15 ani de frecat menta, grație PSDNL.

  • Rublistule, esti chemat la articolul wsj unde se spune ca timpul este de partea rusiei. Hai ca te asteptam sa-i denunti pe cei de la wsj ca fiind troli rusi.
   Haide!

 2. Este posibil ca OVP si FPO sa puna de o coalitie sau o intelegere pe tema extinderii, ceea ce ar avea consecinte severe asupra perspectivei acestei extinderi pe termen mediu.

  Sa speram, totusi, ca nu.

 3. Astia cu cu asa-zisul partid extremist au undeva la 65% din voturi, unde-i pierderea din moment ce preiua retorica alora???

 4. Eu cred că trebuie să așteptăm să se termine toate alegerile din țările UE și abia după aceea așa ciufuliti , mototoliți și zgărăiați pe față să scăncim : nene sau tanti ,după caz , ne băgați și pe noi.. undeva, anu’ ăsta?