G4Media.ro

Dominația lui Vladimir Putin ar putea fi contestată de Evgheni Prigojin, iar…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Dominația lui Vladimir Putin ar putea fi contestată de Evgheni Prigojin, iar președintele „s-ar putea să nu i se mai poată opune”(ziarist rus)

Mihail Zygar, jurnalist rus și autor al cărții „Toți oamenii Kremlinului: În interiorul curții lui Vladimir Putin”, afirmă, într-un articol de opinie publicat în New York Times, că Evgheni Prigojin ar putea emite pretenții pentru fotoliul de la Kiev, transmite Sky News.

„Cu toate acestea, efectul ar putea fi invers, tot mai mulți oameni văzându-l pe domnul Prigozhin ca fiind cel mai probabil favorit pentru a-i succeda domnului Putin”, scrie Zygar, redactor-șef fondator al canalului de televiziune rusesc de știri Dojd, care și-a oprit emisia în 3 martie 2022.

„Până la sfârșitul anului 2022, mulți oameni de afaceri și oficiali moscoviți credeau cu tărie că dl Prigojin este o amenințare reală… Timp de mai multe luni, anul trecut, s-au învârtit întrebări despre motivul pentru care dl Putin nu l-a pus pe dl Prigojin la punct, așa cum a făcut cu mulți alții.”

În ceea ce privește decizia lui Putin de a promova unii dintre principalii adversari ai lui Prigojin, acesta a comentat:

 • „Acesta este jocul birocratic tradițional al domnului Putin, care a fost eficient, dar care ar putea să nu funcționeze de data aceasta”.
 • „Mulți ruși, zombificați de propagandă, sunt frustrați de faptul că armata nu câștigă. Kievul nu a fost cucerit în câteva zile, așa cum s-a promis. Prin numirea generalului Gherasimov în funcția de comandant suprem, domnul Putin își asumă responsabilitatea pentru toate înfrângerile ulterioare. Și nu-l slăbește pe dl Prigojin, care nu a criticat această numire”.
 • „Acest lucru înseamnă că, în viitorul apropiat, domnul Prigojin îl poate provoca pe președinte, iar domnul Putin s-ar putea să nu mai poată să i se opună fostului său bucătar.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Gata, Putin e terminat.
  Avea deja vreo cateva cancere, AVC-uri si cazaturi pe scari, mai dimineata a fost ceva articol (tot pe G4) unde se demonstra negru pe alb ca luat-o razna, acuma e clar, bucatarul i-a dat-o la temelie si zilele ii sunt numarate.

 2. Pentru fotoliul de la Kiev, asadar….Interesting!

  • La loc comanda, 🐒🇷🇺

 3. Fie prigojin se pregateste sa ia locul lui Zelenski, fie dl. Florin Marinescu a incurcat borcanele…ca fotoliul lui putin nu este la Kiev

  • 🐒👍….. ia o 🍌

  • @ Cm – Stiu ca e greu cand nu esti obisnuit cu cititul, da’ mai incearca o data! Este exact asa cum zice: prigojin se pregateste de Kiev, insa „efectul ar putea fiinvers”, adica sa ia locul lui Putin chiar, nu al lui Zelenski.

 4. doi mosi dusi cu pluta…🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕unu cu palatele, altu cu barosu…ala transpirat s ar putea sa devina brusc invidios ….in dulcele spirit bolsevic… ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😬😬😬😬😬😬😬😬😬

 5. doi mosi dusi cu pluta…🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕unu cu palatele, altu cu barosu…transpiratu s ar putea sa devina brusc invidios ….in dulcele spirit bolsevic… ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😬😬😬😬😬😬😬😬😬