G4Media.ro

Doi turiști olandezi au rămas blocați într-un versant foarte abrupt în Canionul…

sursa foto: Facebook/În drumeție

Doi turiști olandezi au rămas blocați într-un versant foarte abrupt în Canionul Valea lui Stan / A fost nevoie de sprijinul piloților de la Inspectoratul General de Aviație al MAI

Mai bine de 6 ore a durat intervenția echipei de  salvatori formată din jandarmi montani, salvamontiști, pompieri și personal SMURD – sustinuți de unitatea de aviație aparținând MAI, în Canionul Valea lui Stan, pentru evacuarea a doi turiști olandezi care au rămas blocați într-un versant foarte abrupt.

„Apelul la SNUAU 112 a fost primit în jurul orei 10:00, din partea unui cetățean român care a auzit strigătele de ajutor ale celor doi turiști. Jandarmii, împreună cu ceilalți salvatori menționați, au reușit să ajungă la cei doi turiști, care au fost evacuați cu ajutorul unui troliu”, se precizează în comunicatul de presă al MAI.                            

Cei doi turiști olandezi erau blocați în zona Canionului Valea lui Stan încă de aseară, dar aceștia nu au avut posibilitatea sa anunțe autoritățile.

Pentru recuperarea lor a fost necesar sprijinul piloților din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Valea lui Stan e traseu amenajat care vara este accesibil si amatorilor fara echipament de escalada sau chiar sportiv montan. Asa ca e greu de inteles cum de au ramas olandezii blocati.
    Probabil ca s-au ratacit de traseul amenajat. Cand isi vor construi un munte in Olanda sunt curios cat va fi biletul de intrare.

    • Au partii de schi acoperite. Voi nu sunteti in stare sa le intretineti pe cele date de mama natură.

  2. Clar sunt doi idioți, ca pe Valea lui Stan a trecut și fiul meu când avea 7 ani jumate
    Deci ori fumasera prea mult, ori aveau peste 90 de ani

  3. Aha, se numeste ”Canionul Valea Stan” ca Valea Stan nu ajungea! Cat m-am catarat pe toti muntii din Romania, nu prea am dat de canioane. Dar cum in Bucuresti – ce stiu eu – toate au nume englezesti, cum institutiile statului isi pun adresa in engleza, ce sa mai zici? Saraca limba romana! Nimeni nu are grija de ea.