G4Media.ro

Doi români arestați în Mexic pentru clonarea de carduri bancare. Autoritățile investighează…

Doi români arestați în Mexic pentru clonarea de carduri bancare. Autoritățile investighează posibila lor relație cu Florian Tudor ”Rechinul”

Procuratura Generală (FGR) din Mexic a anunțat că agenți federali i-au reținut pe Mihai Ghiață și Iulia Iancu, doi cetățeni români, în timpul unor percheziții în Baja California Sur, pentru presupusa lor participare la furt și clonare de carduri bancare, transferuri electronice și hacking. Parchetul investighează posibila lor relație cu Florian Tudor, presupusul lider al mafiei românești din Mexic, scrie publicația El Economista, citată de Rador.

După strângerea de informații de către Unitatea de Investigații Cibernetice a Agenției de Investigații Criminale (AIC) și obținerea unui mandat de percheziție de la un judecător, agenți ai Poliției Federale au executat mandate de percheziție, ocazie în care au reținut cele două persoane de naționalitate română, probabil asociate cu fapte de furt și clonare de carduri bancare, transferuri electronice și hacking de conturi.

Parchetului Specializat în Control Regional (FECOR), la Delegația sa din Baja California Sur, i-a adus pe Mihai Ghiață și Iulia Iancu în fața judecătorului, care a decis pentru ei măsura preventivă de detenție și au fost stabilite trei luni pentru ancheta complementară. Perchezițiile au fost efectuate, potrivit FGR, pe 15 iulie, în trei locuințe din Cabo San Lucas, iar într-una dintre ele, situată în Colonia Residencial El Tezal, au fost reținute cele două persoane menționate.

FGR a menționat că, în interiorul locuințelor, au fost puse sub sechestru echipamente informatice, diverse dispozitive de stocare, numerar, narcotice, dispozitive de citire a benzilor magnetice, telefoane mobile și servere de rețea; aceste indicii sunt legate de acțiuni în afara parametrilor legali asociați cu furtul și clonarea de carduri bancare, transferurile electronice și piratarea conturilor identificate în ancheta de origine, „care va continua să stabilească dacă acești cetățeni români au legătură cu alte grupări infracționale identificate ca având același modus operandi în țară”.

Se cercetează dacă aceste două persoane au legătură cu banda de pe Riviera Maya condusă de Florian Tudor, aflat în arest în așteptarea extrădării sale în România.

Potrivit investigațiilor, cei doi reținuți conduc un sistem de hacking și de spălare de bani foarte sofisticat, cu criptomonede, și fde raudă electronică numită phishing (o metodă de a înșela oamenii și de a-i face să partajeze parole, numere de carduri bancare și informații confidențiale prin e-mail-uri sau apeluri).

Mihai Ghiață are o notificare cu roșu (un aviz internațional pentru infractorii căutați, nr) pentru apartenența sa la un grup infracțional dedicat fraudei și falsificării de mijloace electronice de plată în diferite țări europene.

Traducerea Rador: Cristina Zaharia / Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Clonare de carduri? Astia n-au vazut reclama la Visa care ne asigura ca e imposibil asa ceva…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.