G4Media.ro

Doi francezi, arestați după ce s-au urcat pe statuia lui Iisus din…

Doi francezi, arestați după ce s-au urcat pe statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, pentru a asista la răsăritul soarelui: „Puţini oameni au ocazia să vadă aşa ceva”

Doi bărbați francezi au fost arestaţi după ce au escaladat statuia ce-l reprezintă pe Mântuitorul Iisus Hristos din orașul brazilian Rio de Janeiro, pentru a asista la răsăritul soarelui, relatează AP.

Clement Dumais (28 de ani) şi Paul Roux-dit-Buisson (27 de ani), care se odineau în vârful statuii lui Iisus, un monument ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului, au rămas duminică seară în perimetrul în care se află această statuie înaltă de 38 de metri, după încheierea programului de vizitare. Ei doreau să asiste luni dimineaţă la momentul în care soarele răsărea deasupra „Oraşului Minunat” („Cidade Maravilhosa”) şi să admire panorama maiestuoasă a Golfului Guanabara.

Ei au pătruns înaintea zorilor în interiorul statuii, au urcat pe o scară interioară a monumentului şi au ajuns la o trapă care se deschide pe unul dintre braţele statuii. Distanţa dintre cele două braţe ale impunătoarei statui dedicate lui Hristos, întinse în lateral, este de 28 de metri.

„Eram în picioare pe braţele şi capul lui Iisus şi un agent de securitate ne-a văzut”, a explicat Paul Roux-dit-Buisson pentru AFP.

Aventura s-a încheiat în acel moment pentru cei doi tineri parizieni, întrucât Poliţia locală nu a fost deloc impresionată de explicaţiile lor despre acel „demers artistic”. Arestaţi luni, cei doi tineri au fost eliberaţi după ce au plătit o cauţiune de 10.000 de reali (1.600 de euro). Ei vor trebui, totodată, să se prezinte în faţa unui judecător.

Poliţia braziliană a confiscat toate fotografiile şi înregistrările video care surprindeau momentul răsăritului soarelui deasupra muntelui Corcovado. Această aventură a fost mai degrabă una fără succes pentru cei doi francezi, care publică de 10 ani pe reţelele de socializare şi pe canalul lor de YouTube imagini surprinse în timpul unor acţiuni similare.

„Însă priveliştea era frumoasă. Puţini oameni au ocazia să vadă aşa ceva”, a declarat Paul Roux-dit-Buisson, cunoscut pe reţelele de socializare cu numele de Paul RDB. „Am putut să ne punem în pielea lui Hristos”, a adăugat el.

Sursa foto: Pexels/ Photo by Athena

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter