G4Media.ro

DOCUMENTE Legile salarizării și pensiilor se schimbă după model străin. Turcan: „Nu…

DOCUMENTE Legile salarizării și pensiilor se schimbă după model străin. Turcan: „Nu mai poate fi amânat” / Ep. 1: Salariile

Ministerul Muncii șI Protecției Sociale a scos la licitație in SICAP un contract de 24 de milioane lei pentru consultanță în privința reformei sistemului de salarizare publică și schimbarea legii în ceea ce privește pensiile. Schimbarea acestor legi care vizează direct circa 7 milioane de români  este asumată de statul român, prin PNRR, în fața UE, și va presupune eliminarea unor inechități și discrepanțe. Printre acestea, eliminarea sau plafonarea unor sporuri, corelarea strictă a pensiei cu contributivitatea și eliminarea discrepanțelor de gen. Modelul va fi luat din afară, de la alte state din UE mai avansate decât noi, o spune clar ministrul Muncii Raluca Turcan.

Întreg contractul se va derula pe 27 de luni, însă colectarea datelor și oferirea soluțiilor va fi doar 1 an, restul de luni fiind campaniile de informare pe care consultantul, în numele Muncii, le va derula în scopul conștientizării publicului cu privire la reformele ce urmează.

Ofertele se deschid în 2 decembrie, departajarea lor se va face în funcție de criteriul financiar și al experienței echipei cu care vine firma interesată să câștige contractul, arată datele licitației.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. „Legile”. Adica trebuie aprobate in parlament. Siiiiiigur.

  • Pe mine mă intrigă consultanta aia de 24 milioane.
   Consultanță că ce?… Cum sa bata secretara la calculator un articol de lege?
   Au rămas fără juriști la ministere și parlament. Să angajeze, dacă n-au. Știu eu câțiva juriști supercompetenti care livrează pa 10000RON/lună. Nu trebuie să dea 24000000.
   Morala: aici sunt banii dumneavoastră- consultanță.

 2. Statul nu face altceva decât să creeze condițiile pentru dispariția accelerată a pensionarilor publici.
  4 ani de exterminare conștientă : 2020 – 2023.
  Aceasta este faimoasa politică de stat pentru realizarea sustenabilitatii clamate a sistemului de pensii publice. Cineva ar trebui să trimită statul in judecată pentru acest genocid.

 3. Parcă aveai o lege cu interzicerii cumulului pensiei de la stat cu salariul tot de la stat , unde este ??? Ai curaj sa o prezinți lui Ciuca ????? Turcan aia vad ca face parte din orice varianta de guvern.

  • Incerc sa mă lămuresc zi de zi la ce se întâmplă și cine ia decizii pentru noi și credeti-ma pe cuvânt că regret profund că am rămas în această țară .Am avut o experiența daca vă amintiți cu Roberta Anastase care a numărat din 5 in 5 creșterea vârstei de pensionare.si acum istoria se repetă. Mă întreb cum poate sa decida pentru toti pensionari și viitori bineînțeles cine mai apuca, un nimeni , o Raluca Țurcanu pe care daca o întrebi ce a lucrat efectiv în viața ei nu poate să lege o propoziție. Sincer ne merităm soarta , nu vreau sa jignesc pe nimeni dar este din ce in ce mai rău . Actualii guvernanți sunt ca un putregai care distrug și ce este sau a mai rămas frumos in jurul lor . Mai adaug circul și bătaia de joc legate de obținerea unei alianțe pentru a rămâne la butoane, niste ordinari.

  • mergi cu domnul

 4. DE CE CREDETI CA SI-AU DAT PENSII SPECIALE ?
  SI NU UNA CATE 2-3-4 !!
  SI SE PENSIONEAZA LA 40 DE ANI !

 5. eliminarea discrepantelor de gen=ce inseamna asta exact, sau facem copy paste fara sa citim

  • Se referă la stagiul complet de vechime, dar nu știți voi ce-i aia!

  • Femeile se vor pensiona ca bărbații,la 65 de ani,sau invers,bărbații la 63. Ceaușescu pensiona la 60 și 62, ăștia au crescut nivelul de trai,pe imprumut

 6. Cât de bine ați descris situația! Subscriu!
  Însă cum stopam aceste manevre care sunt făcute în detrimentul bunăstarii cetățenilor români?!

 7. La comentariu mai lipsește
  Colonie europeana
  Suveranitate
  Afara cu firmele străine..
  Și
  Trebuie sa privim spre Est…
  Ca prea ne am îndepărtat
  Curat
  Propagandă bolsevica

 8. Dacă pensiile se calculează după modelele tarilor străine, înseamnă că vom avea pensii frumoase!

 9. Dacă se dau bani unor firme de,, consultanță” ,atunci funcționarii din minister ar trebui să plece în șomaj. Să lase pe alții care știu și doresc să reformeze sistemul de pensii. Altfel cum își justifică salariile?

 10. Adică ăștia plătesc o firma sa le spună ce să facă?????

 11. Pe vremea când dacă nu se tăiau salariile și pensiile ajungeam mai rău ca grecii cei cu 13 salarii,a apărut în toiul luptei o cetățeancă grecoaică care spunea că la ei cei cu studii superioare indiferent de ce salariu a avut la muncă are pensie de 2000eur și acum guvernul vrea să taie pensia.

 12. Doamna Turcan e probabil singura femeie din guvern ,cu exceptia fatalailor,care o s.. si ei.
  Pnnr(pentru noi nimic români) e inca un zaharel intins Romaniei.
  Asa sa va ajute Dumnezeu!

 13. Daca UE insista pe „inechitati” si pe contributivitate inseamna ca ne vor compromite economic folosind arma pensiilor. Asa se tine un popor sarac, dependent si lipsit de bani pentru investitii, prin pensii „echitabile”.
  Intr-o lume normala, toate pensiile din pilonul 1 ar trebuie sa fie egale si sa reflecte situatia economica a statului, un raport fix fata de salariul minim pe economie e cea mai corecta solutie. Daca este de 1 salariu minim pe economie sau 4 salarii minime pe economie, se stabileste in functie de situatia demografica, numar de salariati raportat la numar de pensionari.
  Cum poti vorbi de contributivitate daca nu exista niste depozite, pachete de actiuni sau stocuri care sa reflecte valoarea actuala a „contributivitatii” de acum 40 ani?
  Totul este o minciuna general acceptata deoarece cu totii vrem mariri de pensie, ca si cum banii de pensiie sunt obtinuti din eter.
  Coruptie generalizata inseamna stat esuat in care postacii latra la politicieni doar ca sa distraga de la adevarata cauza.

 14. Deci, rămâne cum am stabilit, „PNL” – nu stim cât mai rămânem la guvernare, ne trebuie o inginerie financiară pentru a delapida „legal” câteva milioane de lei !!!. Si au găsit, desi PNL -ul lui Citu, ametita de Turcan, rujatul (de l
  parca-i cocota) Bogdan, mincinoasa Ghorghiu se tot lauda de mult timp ca au deja o lege a salarizării si pensiilor, au gasit metoda inginereasco/financiară să „volatilizeze” 24 milioane lei printro șmecherie numita pompos consultanta care probabil 99.99 % va ramane inutila dat „cubanii luati” ca si cu celebrele „studii de fezabilitate” pe milioanede lei după care NU s-a mai construit nimic dar banii pr studiu au fost papati !!!. Asta-i guvernul meu care fură mai rau ca PSD – dusmanul României. O adunătură de haimanale pusa pe furat prin orice metode sau spălări de bani de tip mafiot sau mafie de stat.

 15. Cum naiba tot dati mesajul comentariu duplicat, ați mai spus asta dar, comentariul l-ați bsgat in fundul vostru ca ” nu mai apare postat, faceti glume sau mișto de sicucomentariile ?

 16. Unde este comentariul ?????.???.??.?.?.