G4Media.ro

Document UE: Google, Facebook şi Twitter trebuie să combată falsurile şi conturile…

Sursa foto: Pixabay

Document UE: Google, Facebook şi Twitter trebuie să combată falsurile şi conturile false, iar în caz contrar vor risca amenzi mari

Google, Facebook, Twitter şi alte companii tehnologice vor fi obligate să ia măsuri pentru a contracara deepfake-urile şi conturile false de pe platformele lor, sau vor risca amenzi mari, conform unui cod de practică al Uniunii Europene actualizat, arată un document al Uniunii Europene văzut de Reuters, transmite News.ro.

Comisia Europeană ar urma să publice codul de practică actualizat privind dezinformarea joi, ca parte a combaterii ştirilor false.

Introdus în 2018, codul voluntar va deveni acum o schemă de coreglementare, cu responsabilitatea împărţită între autorităţile de reglementare şi semnatarii codului.

Codul actualizat prezintă exemple de comportament manipulator, cum ar fi deepfakes şi conturi false, pe care semnatarii vor trebui să le abordeze.

”Semnatarii relevanţi vor adopta, consolida şi implementa politici clare cu privire la comportamentele şi practicile manipulative nepermise asupra serviciilor lor, pe baza celor mai recente dovezi privind comportamentele şi tacticile, tehnicile şi procedurile (TTP) folosite de actori rău intenţionaţi”, se arată în document.

Deepfake-urile sunt falsuri hiperrealiste create prin tehnici informatice care au declanşat o alarmă în întreaga lume, în special atunci când sunt utilizate într-un context politic.

Codul va fi, de asemenea, legat de noile reguli stricte ale UE, cunoscute sub numele de Digital Services Act (DSA), agreat de Uniunea Europeană din 27 de ţări la începutul acestui an, care are o secţiune privind combaterea dezinformarii.

De fapt, companiile care nu îşi îndeplinesc obligaţiile conform codului se pot confrunta cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală, pe baza regulilor DSA. Ele au la dispoziţie şase luni pentru a-şi pune în aplicare măsurile după ce s-au înscris la cod.

Semnatarii vor trebui, de asemenea, să ia măsuri pentru a aborda publicitatea care conţine dezinformare şi pentru a oferi mai multă transparenţă în ceea ce priveşte publicitatea politică.

”DSA oferă o coloană vertebrală legală a Codului de practici împotriva dezinformării – inclusiv sancţiuni disuasive grele”, a declarat pentru Reuters comisarul pentru industrie Thierry Breton, care conduce campania UE împotriva dezinformarii, într-un comunicat.

Vicepreşedintele Comisiei, Vera Jourova, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina, pe care o numeşte o operaţiune specială, a stat la baza unora dintre modificările aduse codului.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. In sfârșit, pe Twitter e mai ok, acolo daca raportezi un cont fals, chiar se închide. La Facebook e dezastru, raportezi conturi false și incompetenții zic că nu încalcă standardele.

  • ce inseamna ‘cont fals’ ???

   de fapt e o vanatoare Fascista impotriva celor care vor sa fie anonimi pe internet

  • @mihai, dă-mi un email, și hai sa îți arat o lista de sute de conturi false de Facebook, de pe care se face propaganda pro rusa, îți arat și site-urile unde activează colegii tai! EX: ÎNTRA PE PAGINA DE FACEBOOK A CELOR DE LA AUR, VEZI ACOLO LA POSTĂRI, CA SUNT UNELE CONTURI CARE SCRIU „FAN” IN DREPTUL LOR ( ADICĂ MEMBRI CEI MAI ACTIVI DIN RUBRICA DE COMENTARII), ȘI ACOLO O SA VEZI CA PESTE 80% DINTRE ACEȘTIA, NU AU IDENTITATE, AU POZE CU FLORICELE, PEISAJE, ANIMALE ETC. NUME FICTIVE, BLA BLA

 2. asa, iar daca eu zic ca leaderii europei sunt niste incompetenti, e fals? Nu e fals? cine decide? :))

  • Decide m-a-ta după ce le suge d b

  • Asta decid votanții UE la europarlamentare, nu șobolanii ruși.

 3. Au auzit si eurocratii de coduri, Google, software si deepfake si , in loc sa inceteze afacerile si prieteniile mizerabile cu Putin, cel care le creeaza o imagine deplorabila in lume, dau vina pe comaniile americane. Nu este traba UE si comisareselor cu bigudiuri pe creieri sa decida astfel de lucruri. Atunci cand palaria este prea mare pentru cap, cel mai bine este sa te limitezi la activitatile tale functionaresti insignifiante.