G4Media.ro

DOCUMENT Primarul liberal de la Constanța vrea să pună taxă pentru întreținerea…

sursa foto: Facebook/ Vergil Chițac

DOCUMENT Primarul liberal de la Constanța vrea să pună taxă pentru întreținerea spațiilor verzi: 50 de lei de persoană pe an

Primarul liberal al Constanței, Vergil Chițac, vrea să pună, începând cu anul 2022, o taxă de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, se arată în proiectul de stabilire a impozitelor şi taxelor locale, pus în dezbatere publică. Taxa va avea o valoare de 50 de lei de persoană, pe an.

„Taxa de amenajare și întreținere spații verzi se instituie ca reacție la degradarea spațiilor publice, ca instrument fiscal menit să contrabalanseze efectele negative asociate cadrului urban construit și de atingere a standarului european de 26 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor al municipiului Constanța. Totodată, taxa creează și asigură veniturile necesare autorității locale pentru acoperirea costurilor cu reabilitarea, extinderea, întreținerea și conservarea suprafețelor de spații verzi în municipiul Constanța”, se arată în documentul citat.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică iar constănțenii pot trimte propuneri, sugestii sau opinii până pe 22 noiembrie.

sursa foto: Facebook/ Vergil Chițac

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ați votat PSDNL, nu meritați mai bine de atât.

  2. Banii trebuie vârâți, la anul e campanie.

  3. Adică vreo 3.5EUR/constănțean.
    Nu-i mult dacă privești dintr-o astfel de perspectivă.
    Dacă primăria ar face un sondaj si și-ar întreba cetățenii “stimaților, doriți să cotizați 16-17lei de căciulă pentru a avea cel mai mare si mai tare brăduț de Crăciun în urbea noastră?”, probabil ca majoritatea ar fi de acord. Ego-ul mai presus de orice 🙊

  4. Sunt banii de parandarat la partid , nu e problema asta in oras e prostie cat cuprinde io cu mazare ii prosteam cu pui congelati :))

  5. Sa fie ghiorlaiala si dezmat pe banul public! 🥳