G4Media.ro

DOCUMENT Primăria București vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru angajați

DOCUMENT Primăria București vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru angajați

Primăria Capitalei vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru depistarerea noului coronavirus în rândul angajaților. Testarea va fi făcută de către medicii școlari sub îndrumarea celor de la Spitalul „Victor Babeș”.

Potrivit unui document consultat de G4Media.ro, Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor (ASSMB) intenționează să introducă pe ordinea suplimentară a ședinței de consiliu din 10 martie un proiect prin care vrea să achiziționeze 17.000 de teste rapide (antigen). Proiectul se numește „Pentru cei care NU stau acasă”.

Prin achiziționarea acestor teste, primăria vrea să testeze personalul din cadrul companiilor municipale, al serviciilor de utilitate publică, cât și personalul medical din cadrul spitalelor administrate de către aceasta. Finanțarea se va face din bugetul ASSMB prin virarea de credite bancare. În proiectul care urmează să fie adus în fața consilierilor nu a fost menționat prețul de achiziție al celor 17.000 de teste și nici de unde anume vor fi luate acestea.

Testarea va fi făcută de către personalul din cadrul rețelei de medicină școlară sub îndrumarea personalului din cadrul Spitaului „Victor Babeș” aflat în subordinea primăriei.

În prezent, OMS nu recomandă utilizarea testelor rapide de detectare a antigenului, deși cercetarea performanței și a utilității lor potențiale de diagnostic este foarte încurajată.

La șfârșitul lunii trecute, PMB anunțase că intenționează să cumpere 10.000 de teste pentru a-i testa pe bucureșteni cu ajutorul medicilor de la Spitalul „Matei Balș”. Proiectul a murit în fașă din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu și-a dat acordul pe motiv că România are deja întârzieri la testare și capacitatea ar fi și mai mult depășită dacă în prelucrarea celor 10.000 de teste s-ar folosi aparatura de la Matei Balș.

Un alt proiect de hotărâre arată că PMB vrea sa cumpere 120.000 de halate și 100.000 mănuși pentru medicii de familie din București. Prețul este de 1.300.000 lei fara tva, adică circa 276.000 euro.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Eu nu inteleg: câte teste vrea să cumpere Firoaica mincinoasă in total?
  Că si ieri behaia de vreo 30 000, acum 10 zile de vreo 10 000.
  Au ajuns alea in ogradă la Voluntari si mai achiziționează o tură? Sau cum? De unde le aduce? Are vreun copac fermecat?

  • Sigur vor face 5000 de teste. Au spus 10, apoi 30, apoi în plus 17, mâine vor spune că s-au făcut 100.000. E metoda binecunoscută de îmbogățire a pesedeului. (Diferența de la 100 000 declarat la 5000 intra in buzunarele unora. Că nu sta nimeni în fața blocului să-i numere pe cei testați).

 2. Asta seamana cu birlic la sfarsitul filmului doua lozuri care repeta

 3. ……care repeta viceversa,viceversa!
  Dar primul test ar trebui sa si l faca ea ,ca la o apreciere vizuala prezinta ceva modificari:slabita,palida,cu un tonus scazut….

 4. Eu cred că se pregătesc să dea ultimile tunuri din bani publici, cat mai au acces. Sigur e o bișniță cu teste la mijloc și o să dea oficial super mult pe ele și neoficial fac și ei o spaguta.

 5. OMS nu recomanda dar Firea, da.
  E tare femeia asta

  • Cum sa testezi din bani publici angajatii primariei cand spitalele nu au teste? De ce aceasta discriminare? Spitalele se plang ca nu au teste sa testeze personalul medical dar primaria cumpara din bani publici, probabil la niste preturi exorbitante, niste angajati din companii neproductive, ca sa ce?????? Incredibil!