G4Media.ro

DOCUMENT Deputat PNL: Șeful Casei de Pensii a stopat majorările salariale în…

DOCUMENT Deputat PNL: Șeful Casei de Pensii a stopat majorările salariale în instituție / Ministerul Muncii: Nu se pune problema neacordării majorărilor salariale de 25%

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a publicat miercuri pe Facebook o adresă a șefului Casei Naționale de Pensii prin care prin care li se cere directorilor caselor județene de pensii să nu emită deciziile privind majorarea salariilor prevăzute pentru anul 2019.

Contactat de G4Media.ro, biroul de presă al Casei Naționale de Pensii a precizat că face verificări referitor la adresa transmisă, urmând să aducă explicații legate de document.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a declarat că nu se pune problema neacordării majorărilor salariale de 25%.

”Bugetarii care nu au ajuns la limita din grila de salarizare prevăzută pentru anul 2022 primesc, începând cu 1 ianuarie 2019, 25% din diferența între grila din 2022 și salariul în plată în decembrie 2018. În practică au apărut, însă, două interpretări diferite ale aplicării prevederilor Legii salarizării (153/2017) coroborate cu cele ale OUG 114/2018, în ceea ce privește calcularea sporurilor, astfel că s-a transmis în teritoriu să nu se emită decizii de recalculare a veniturilor până nu se va primi de la MMJS în colaborare cu MFP care este metoda corectă de folosit, dintre cele două”, a explicat el.

Postarea lui Dan Vîlceanu: 

Dovada că ne îndreptam spre falimentul statului!

Am intrat în posesia unui document al Casei Naționale de Pensii, prin care li se cere directorilor să nu emită deciziile privind majorarea salariilor prevăzute pentru anul 2019. Astăzi vă arăt cât de critică a ajuns situația din lipsa de responsabilitate și competență a Guvernului și că dincolo de sloganul “avem bani pentru plata pensiilor și salariilor” este o prăpastie în care România poate să cadă.

În urmă cu câteva luni am făcut o postare în care vă spuneam că rectificarea bugetară a fost făcută prost și în bugetul de pensii nu sunt bani pentru toate pensiile aflate în plată. Guvernul a negat informația, dar în același timp, folosea pentru prima dată în istoria României, banii din fondul de rezerva la dispoziția Guvernului pentru plata pensiilor.

Intrăm în luna februarie și România nu are buget. Ne împrumutăm tot mai mult și mai scump și nu pentru investiții, ci pentru a plăti pensiile și salariile.

Așa a ajuns țara noastră după doi ani de guvern PSDragnea și Tariceanu.

Documentul postat de deputatul PNL:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Fiindcă pot iar noi ii lăsăm…!

  2. De unde PIZDELE MAMELOR VOASTRE mai luati inca 25%? Aruncati cu procente ca descreirati! Mars la groapa de gunoi ca ne distrugeti tara si economia!

  3. De unde PIZDELE MAMELOR VOASTRE mai luati inca 25%? Aruncati cu procente ca descreiratii! Mars la groapa de gunoi ca ne distrugeti tara si economia!

  4. Dar cum, de ce, nu sunt bani la buget?! Nu pot sa cred!

  5. Pe afara-i vopsit gardu’ si-nauntru….. nu e tigrul!