G4Media.ro

„Doar carne”: Rusia reintroduce „batalioanele de pedeapsă” / Escadroanele Storm Z sunt…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

„Doar carne”: Rusia reintroduce „batalioanele de pedeapsă” / Escadroanele Storm Z sunt trimise în cele mai periculoase zone ale frontului

Recruți beți, soldați insubordonați și condamnați la închisoare se numără printre sutele de soldați ruși trimiși în cele mai periculoase părți ale frontului în așa-numitele escadroane Storm Z, potrivit a 13 persoane care au cunoștință de acest lucru, inclusiv cinci luptători, scrie Sky News.

Ca un ecou al „batalioanelor de pedeapsă” create de Iosif Stalin pentru soldații care și-au părăsit posturile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldații Storm Z sunt tratați ca „doar carne” de către Kremlin, a afirmat un luptător din unitatea militară 40318.

El a declarat pentru agenția Reuters că un comandant i-a ordonat să nu ofere tratament medical pentru luptătorii Storm Z răniți, în timp ce un altul a spus că toți cei 120 de oameni din unitatea sa, cu excepția a 15, au fost uciși sau răniți în apropierea orașului ucrainean Bahmut în iunie.

În timp ce condamnații formează nucleul acestor escadrile, unii soldați obișnuiți au fost repartizați în cadrul acestora ca pedeapsă pentru că s-au prezentat beți la datorie, au consumat droguri sau nu au respectat ordinele, potrivit a doi soldați care au fost martori la acest lucru.

„Dacă comandanții prind pe cineva cu miros de alcool în respirație, atunci îl trimit imediat la echipele Storm”, a declarat soldatul din unitatea 40318.

Escadroanele sunt utile Kremlinului, deoarece pot fi desfășurate ca infanterie dispensabilă, potrivit Conflict Intelligence Team, o organizație independentă care urmărește războiul.

„Luptătorii Storm sunt doar trimiși în cele mai periculoase părți ale frontului, atât în apărare, cât și în atac”, a declarat grupul, care a fost fondat în Rusia.

Ministerul rus al Apărării nu a recunoscut niciodată crearea unităților Storm Z, un termen neoficial folosit de trupele rusești.

Ministerul nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Incredibil cat de inumana poate sa fie o natie care se declara gardianul valorilor traditionale crestine. Viata omului nu valoreaza nimic in Rusia, in afara de elita moscovita.

    • „13 persoane care au cunoștință despre acest lucru inclusiv 5 luptători.” Hahahahaahaaaaaaa!!! Da-ne, bre, numele, adresa, CNP-ul și PIN-ul de la card ca să te credem. Nu de alta dar Bula asta halește tot ce spuneți voi. Că pământul e plat, că Elvis trăiește în Guadelupa și câinii sunt ierbivori. Creier de limax.