G4Media.ro

Dirijor de 34 de ani, desemnat ambasador de onoare al Sibiului. Artistul…

Dirijor de 34 de ani, desemnat ambasador de onoare al Sibiului. Artistul Dan Perjovschi și ambasadorul Emil Hurezeanu sunt printre cei care au mai primit acest titlu

Gabriel Bebeșelea, dirijorul principal al Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București, director muzical și dirijor principal al Filarmonicii Naționale a Macedoniei de Nord și dirijor principal al orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, a fost numit marți seară ”Ambasador de onoare al Sibiului”, un titlu conferit anual de o asociație din municipiu și acordat de primarul orașului.

Dirijorul de 34 de ani este cel de-al optulea ambasador al Sibiului, după fostul consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach (2013), ambasadorul României în Viena, Emil Hurezeanu (2014), artiștii Lia și Dan Perjovschi (2015), fondatorul companiei CONA, Mircea Bulboacă (2016), directoarea unui centru de îngrijiri paleative, Ortrun Rhein (2018) și librarul Maria Moga (2019).

Dirijorul Gabriel Bebeșelea este considerat de către specialiștii din domeniu drept unul dintre cei mai talentați dirijori născuți în România în ultimele decenii. ”Aș dori să mulțumesc în primul rând orașului pentru că mi-a oferit șansa să fac parte din această cultură de secole. Asta m-a împins spre acest lucru pe care-l fac cu multă pasiune. Mă simt foarte norocos că m-am născut în Sibiu și, așa cum ați spus și dumneavoastră, mă simt foarte norocos că am putut să muncesc în acest domeniu în care pasiunea m-a condus, iar orașul mi-a oferit destul de multe lucruri”, a spus Bebeșelea.

Premiul a fost înmânat de primarul Sibiului, Astrid Fodor. ”Mi s-a întărit convingerea că România, și Sibiul, au tineri geniali și, în afară de talentul nativ, au învățat, au studiat mult pentru a avea o carieră așa cum aveți dumneavoastră. Ați muncit mult, ați făcut-o însă din pasiune, nu din obligație, și asta se vede. La 34 de ani să fi recunoscut pe plan mondial ca un virtuos, nu e puțin lucru”, i s-a adresat primarul Sibiului.

Titlul de Ambasador onorific al Sibiului se acordă anual de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), continuatoarea asociației cu același nume care în 1882 a suportat costurile de amenajare a Parcului Subarini din municipiul Sibiu.

Sursa foto: AIOS 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La Mulți Ani! Ca se poartă!

  2. Sibiul, Iohannis si onoarea.

  3. Este dirijor de 34 de ani? Sau, este dirijor de 34 de ani? Vad ca aveti tot mai multe stiri cu titluri care par scrise din baie de pe telefon, sau din statia de autobuz.

  4. Si securistul Emil Hurezeanu…