G4Media.ro

Directorul Serviciului 112 din Republica Moldova a fost demis după ce două…

Sursa foto: Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 via zdg.md

Directorul Serviciului 112 din Republica Moldova a fost demis după ce două persoane au murit într-o mașină înzăpezită, deși au sunat de 8 ori la numărul de urgență

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, după ce două persoane au murit într-o mașină înzăpezită, deși au sunat la numărul de urgență de opt ori, notează Ziarul de Gardă.

„Câteva minute în urmă am semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului 112. Este o tragedie în care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu și noi avem multe exemple, în țări mai avansate, în care acest serviciu este, într-adevăr, eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta, ci își îndeplinește funcția de bază care este să ajute să salveze cetățenii”, a declarat ministrul.

Două persoane au fost găsite decedate luni, 27 noiembrie, într-o mașină înzăpezită, în apropiere de localitatea Coșcalia, raionul Căușeni, la circa 17 ore după ce au cerut ajutor pentru prima dată.

Conform informațiilor de care dispune în prezent Serviciul 112, victimele și rudele acestora au apelat la numărul de urgență de 8 ori, primul apel fiind înregistrat duminică, 26 noiembrie, aproape de ora 15:00, iar ultima dată operatorii serviciului au discutat cu victimele la ora 17:49, după care telefonul lor s-a descărcat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...