G4Media.ro

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov propune un nou proces pentru Cetăţuie:…

Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov propune un nou proces pentru Cetăţuie: împotriva Aro Palace, pentru degradare / „Toţi cei care şi-au bătut joc, să plătească”

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, istoricul Nicolae Pepene, susține că vor fi probleme cu asigurarea resurselor financiare pentru restaurarea şi reamenajarea Cetăţuii Brașovului, anunță Bună Ziua Brașov.

„Cred că nimeni dintre cei care au depus oferte de administrare nu a realizat o expertiză privind starea monumentului. Mi-e teamă că va fi o povară pentru bugetul local (în situaţia în care monumentul va fi dat în administrarea Municipiului Braşov, n.r.). Mi-e teamă că în urma unor expertize să putem ajunge în situaţia de a nu putea accesa bani europeni pentru lucrări, din cauza valorii mari a investiţiilor. Aceasta este principala mea temere, nu cine o administrează”, a spus Pepene.

Directorul muzeului braşovean ia în calcul posibilitatea deschiderii unui proces împotriva celor care au avut în proprietate Cetăţuia după anul 1990. „Poate deschidem un nou proces, prin care SIF Transilvania (fondul de investiţii care deţine SC Aro Palace SA, societatea comercială care a administrat monumentul, n.r.) şi toţi cei care şi-au bătut joc de patrimoniul românilor, să plătească”, a declarat Pepene.

El susţine că, de la preluarea Cetăţuii, Aro Palace nu a făcut lucrări de întreţinere a monumentului, iar acesta a început să se degradeze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ce tupeu. dupa ce ca au primit cetatea in administrare, asa cum au cerut, acum vor sa o primeasca gata renovata. baieti, nu va vad bine.