G4Media.ro

Directorul CIA avertizează Israelul că o a treia Intifada ar putea izbucni…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Directorul CIA avertizează Israelul că o a treia Intifada ar putea izbucni în curând

Directorul CIA, William Burns, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea fragilă a situației politice dintre Israle și Palestina și a declarat că tensiunile actuale dintre Israel și Autoritatea Palestiniană ar putea duce în curând la o a treia intifadă, transmite YnetNews. Intifada este termenul utilizat pentru revolta palestinienilor împotriva Israelului.

Burns s-a întors în urmă cu două săptămâni dintr-o călătorie în regiune, unde s-a întâlnit cu oficiali israelieni și palestinieni.

Vorbind la Universitatea Georgetown din Washington D.C., Burns a declarat că discuțiile cu premierul Benjamin Netanyahu și cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, „m-au lăsat cu îndoieli și îngrijorări”.

„Am fost diplomat de rang înalt în timpul celei de-a doua Intifade, iar acum vedem unele reminiscențe nefericite a ceea ce am văzut atunci. O parte din responsabilitatea CIA este de a lucra îndeaproape cu serviciile de securitate israeliene și palestiniene pentru a preveni o revoltă violentă. Este o mare provocare”, a spus Burns.

El a abordat subiectul valului masiv de proteste din Iran. „Regimul, protestele, curajul femeilor iraniene care s-au săturat de corupție și de opresiunea politică. Nimic din toate acestea nu este despre americani, ci despre iranieni și viitorul lor. Poliția poate oprima populația locală doar pentru scurt timp, dar nu este capabilă să dea genul de răspunsuri pe care iranienii mai tineri, care reprezintă 70% din populație, le caută”, a spus șeful CIA.

În ceea ce privește faptul că Iranul furnizează Rusiei drone pentru a ataca Ucraina, el a spus: „În urmă cu câteva săptămâni am petrecut 30 de ore la Kiev, dintre care șase în interiorul unor adăposturi antiaeriene, deoarece au avut loc două atacuri rusești asupra infrastructurii civile ucrainene.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nenorociții ăștia au „prevăzut” și războiul rușilor cu vasalii americanilor !. Știu ei ce știu…”cazari, israeliți”, cu-i pasă ?…Mare păcat de turci, de sirieni și de toți cei distruși de…”acei spurcați” !…(se știu ei !)….