G4Media.ro

Digitalizare prin PNRR. Ministerul Justiției cumpără calculatoare, laptopuri, videoproiectoare și imprimante de…

Sursa Foto: Pexels.com

Digitalizare prin PNRR. Ministerul Justiției cumpără calculatoare, laptopuri, videoproiectoare și imprimante de 23 milioane euro

Ministerul Justiției a scos la licitație în SICAP un contract-cadru pe șase luni cu o valoare maximală de 113 milioane lei (23 milioane de euro) pentru achiziția de echipamente IT – stații de lucru, imprimante, scannere, videproiectoare, multifuncționale, program  de digitalizare inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – I.4 „Digitalizarea sistemului judiciar”.

În total, este vorba despre 5.000 de stații de lucru, 3.800 de laptopuri, 5.000 de imprimante, 400 de sisteme de videconferință și peste 400 de scannere.

Aceste echipamente vor intra în dotarea Ministerul Justiției, a instanțelor de judecată și a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Contractul este împărțit în șapte loturi, pe tipuri de echipamente. Beneficiile identificate de contractant, în cazul acestei achiziții, sunt:

“- pentru stații de lucru (PC-uri) echipate complet și laptopuri – creșterea randamentului angajaților, creșterea securității în rețea și scăderea consumului de energie electrica. 45% din stațiile de lucru utilizate în sistemul judiciar au o vechime cuprinsă între 7 și 15 ani, rulând sisteme de operare Windows XP sau Windows 7, upgrade-ul la versiuni mai noi ale sistemului de operare fiind imposibil datorită tehnologiei hardware utilizate. De asemenea se mai dorește îmbunătățirea performanțelor și a eficienței energetice, precum și excluderea vulnerabilităților software menite să pericliteze securitatea rețelelor în care funcționează.

– pentru sisteme de videoconferință – îmbunătățirea infrastructurii de videoconferință din instanțe, facilitarea accesului justițiabililor la justiție prin participarea de la distantă în regim de videoconferință, înlocuirea sistemelor achiziționate în perioada 2007-2008 (288 echipamente în 144 instanțe, cele mai multe dintre acestea fiind defecte sau prezentând deficiențe în funcționare), care din cauza tehnologiei învechite nu permit apeluri SIP sau utilizarea Camerelor Virtuale de Videoconferință (nu sunt compatibile cu sistemele de generație mai nouă), audierea / participarea de la distanță a martorilor / părților în dosarele civile”.

Ca exemplu, în cazul stațiilor de lucru, MJ vrea procesoare Intel Core i7 – 10700, procesor grafic integrat Intel UHD 630 sau echivalent, minim 16 GB DDR4, 2933Mhz, cu posibilitate de upgrade până la 32 GB.

Ofertele se deschid în 31 martie, departajarea lor se face în funcție de pret, de termenul de livrare (MJ dă punctaj maxim pentru livări efectuate în 30 de zile) și garanția oferită (punctaj maxim pentru o garanție mai mare de 48 luni)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vad ca prin PNRR toata lumea se „digitalizeaza” :). Dar cumpara 5000 de imprimante, una pentru fiecare „statie de lucru”. banuiesc ca leptoapele sunt pentru acasa…

    • Pentru cei ce habar n-au: in ciuda salarizarii mult peste medie, conditiile de lucru si dotarile in instante, sunt la nivelul anilor ’90! Spre exemplu, copii mei folosesc leptopurile personale inclusiv in sala de judecata, si vorbim despre instante superioare! Asa ca, nu va mai dati cu parerea cand habar n-aveti! Salarizarea-i una, conditiile de munca si dotarile sunt alta! La fel ca si in sanatate, unde de multe ori iti platesti medicamentele in spital si nu numai.

    • @Adriana Negureanu
      Din ciclul de postari „sa ii plangem pe speciali” 🙂