G4Media.ro

O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din București este infectată cu…

Foto: ISMB

O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din București este infectată cu coronavirus

UPDATE 2: Directoarea școlii „Sfântul Andrei”, Smaranda Partenie, a declarat la Digi24 că fetița respectivă a venit la școală luni.

„Părinții și-au trimis copilul la școală luni. Au venit 26 din cei 28 de elevi ai clasei. Luni seara învățătoarea a fost anunțată că marți fetița nu va participa la ore pentru că bunica a primit confirmarea că este infectată. Marți fetița nu a venit la școală, a fost testată, iar marți la ora 22.00 a fost anunțată învățătoarea că fetița este pozitivă”, a precizat directoarea.

Întreaga clasă a trecut de miercuri la învățământ online pentru două săptămâni.

„Nu am cunoștință câți copii sunt sau au fost testați. Familiile nu ne-au informat încă”, a mai spus directoarea școlii.

Aceasta a precizat că școala a primit o mie de teste rapide, dar copiii din clasa respectivă nu vor fi testați în școală.

UPDATE: Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, a confirmat pentru Agerpres că un elev din învăţământul primar de la școala „Sfântul Andrei” a fost confirmat cu coronavirus.

„Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul.

Știrea inițială: O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei este infectată cu coronavirus, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, copilul nu a mai venit de marți la școală și a fost testat antigenic, însă nu în cadrul unității de învățământ. Testul a confirmat că acesta este infectat cu coronavirus.

Este vorba despre o fetiță de la clasa a II-a, iar bunica copilului a fost confirmată cu COVID-19 la începutul săptămânii.

Începând de miercuri, clasa cu cei 28 de elevi a trecut în sistem online pentru două săptămâni.

Acesta ar fi primul caz de infectare raportat într-o școală de la reluarea cursurilor fizice, în 8 februarie.

În curs de actualizare

Foto: ISMB

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ar fi fost…in Februarie 2020!

 2. Adică fetița a fost trimisă la școală deși se știa că bunica-i pozitivă la Corona de o săptămână… Boala românului nu e COVID19, ci „să moară capra vecinului”, adică nepăsarea față de ceilalți. Din moment ce femeia știa că e infectată, trebuia să-și țină nepoata acasă.

  • „copilul nu a mai venit de marți la școală […] iar bunica copilului a fost confirmată cu COVID-19 la începutul săptămânii.” Adica luni a aflat bunica ca are covid si de atunci copilul nu a mai venit nicio zi la scoal. Eu asa inteleg.
   @Cocos, tu cum ai inteles, ca se pare ca avem opinii diferite? Poate gresesc eu, mi-ar placea sa ma lamuresti.

  • Eeeeeee multe rebuturi….

 3. De ce clasa intra in online ? Parca era vorba de 2-3 copii in fiecare clasa.

 4. „Începând de miercuri, clasa cu cei 28 de elevi a trecut în sistem online pentru două săptămâni.”
  Cum mai ziceam, voua nu va place scoala, ma repetentilor.
  Care voua? Alora care au trimis copiii acasa doua saptamini la trei zile dupa ce i-au chemat in clasa. Ca era greu sa testeze inca 27 de copii.

 5. Ati facut o stire din faptul ca un copil are coronavirus?? Pe bune?!
  Presa mainstream nu face decat sa alimenteze anxietatea populatiei, platita de guvern.
  Unde e stirea despre numirea ticalosului de Horatiu Radu de catre Stelian Ion ca secretar general in Ministerul Justitiei? Ala a pledat la CEDO impotriva victenelor revolutiei, urmatind prescrierea faptelor, si a tinut dosarul la sertar in timp ce mintea ministrul de externe ca l-a trimis. Unde e stirea??

 6. Oh, da….stirea secolului! :)))))))))))))))))))))))))))

 7. @amice, nu s-a dorit asumarea unui risc suplimentar, oricum, fii absolut sigur ca toti parintii elevilor din clasa respectiva au intrat in trepidatii cand au auzit ca o fetita din clasa copiilor lor, si cu care acestia au interactionat in vreun fel timp de 4 ore, are covid. Parintii acestui copil sunt cu siguranta batuti in cap, cum sa trimiti copilul la scoala in comunitate, cand bunica fusese testata si astepta rezultatul testului? Cum e posibil sa mai avem asemenea idioti, dupa aproape un an de zile de chin cu virusul chinezesc??? Presupunem ca purta masca, dar in timpul pauzelor sunt multi copii care si le dau jos, nu putem sa-i tinem efectiv de mana sau sa le punem noi masca pe nas. Luni, la o clasa de-a XII-a, chiar in sala dupa ce am intrat, mai erau elevi care atunci isi puneau masca, ceea ce inseamna ca in pauza si le dadusera jos. Le-am atras atentia la modul foarte serios asupra pericolului la care se expun, nu numai din punct de vedere medical, dar si personal, pentru ca un covid pe cap in clasa a XII-a te scoate din circulatie cel putin pentru 2-3 saptamani, plus ca se poate lasa si cu sechele – oboseala, dureri de cap, si incearca sa inveti pentru BAC in astfel de conditii.

  • Risc suplimentar la ce? Adică testele pcr nu sunt bune? Adică ne minteau autoritățile când spuneau ca sunt foarte sigure? Adică ne minteau când te interna cu forța pe baza unui test?

 8. Daca era negationista, zeul Covid o va lua de pe fata pamantului. Noroc ca majoritatea tineretului e copii cuminti si mortalitatea e unu la milion.