G4Media.ro

Dezvăluire a presei britanice: Prințul Charles a acceptat o donație de 1…

Foto: Familia Regală britanică

Dezvăluire a presei britanice: Prințul Charles a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la familia lui Osama bin Laden

Prințul Charles a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la familia lui Osama bin Laden în 2013 pentru o organizație de caritate, potrivit unei dezvăluiri făcute de ziarul britanic The Sunday Times. Prințul ar fi primit banii de la Bakr bin Laden, patriarhul familiei, și de la fratele său vitreg Shafiq, împotriva obiecțiilor apropiaților săi.

Bărbații sunt frații vitregi ai lui Osama bin Laden, creierul atacurilor de la 11 septembrie 2001.

The Sunday Times susține că prințul Charles s-a întâlnit cu Bakr bin Laden, în vârstă de 76 de ani, în cadrul unei întâlniri private la Clarence House din Londra, la 30 octombrie 2013, înainte de a intermedia acordul. Osama bin Laden fusese ucis în timpul unui raid al forțelor speciale americane în Pakistan cu doi ani înainte.

Prințul ar fi acceptat donația chiar împotriva unor angajați ai Fundației caritabile a Prințului de Wales (PWCF).

Potrivit The Sunday Times, mai mulți consilieri l-au îndemnat pe prinț să returneze banii. Unul dintre angajații de la casa sa i-ar fi spus prințului că păstrarea banilor „nu ar fi bună pentru nimeni”. Cu toate acestea, The Times susține că Prințul Charles a considerat că ar fi „prea jenant” să înapoieze banii.

Un altul i-ar fi spus prințului că ar suferi daune de reputație dacă „numele său ar apărea în aceeași propoziție” cu Osama bin Laden, responsabil de moartea a 67 de britanici și a mii de americani în atacurile de la 11 septembrie 2001.

Cu toate acestea, potrivit lui Sir Ian Cheshire, președintele PWCF, donația a fost agreată „în totalitate” de cei cinci administratori ai organizației caritabile de la acea vreme.

Nu există niciun indiciu că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi sponsorizat sau ar fi fost implicat în vreun act de terorism.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Dar va spune ca a folosit spagutza respectiva in scopuri caritabile…
    Stim, am mai auzit.

  2. Data jos cloaca aia de canalii numita casa regala , o adunatura de escroci pedofili.

  3. Și nu a plătit taxe . Sportivii , muncitorii , inventatorii sunt taxați , supertaxati și controlați …

  4. Atacurile tale la adresa democraților dovedesc că înfrângerea din 2020 încă doare în rândurile pocăito-republicanilor. Este că nu v-a ascultat „rugile” ăla all mighty dân cer?

  5. Te doare, a?

  6. Quod licet Jovis, non licet bovis. Standardele etice multiple sunt specifice establishmentului britanic, inclusiv casei regale.