G4Media.ro

Desființarea Secției Speciale, pe masa Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul va fi…

Desființarea Secției Speciale, pe masa Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul va fi doar consultativ/ Stelian Ion: Am avut o colaborare bună cu CSM până în prezent

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discută, joi, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Avizul CSM este unul consultativ.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat pe 31 decembrie anul trecut, în prima sa conferinţă în noua funcţie, că trimite Consiliului Superior al Magistraturii un proiect de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în vederea obţinerii unui aviz din partea acestei instituţii.

 • „Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative, în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul. Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa-zisele super-imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor, pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege. Am avut o colaborare bună cu CSM până în prezent, am obţinut acele avize şi sunt optimist că şi pe viitor se va întâmpla acelaşi lucru şi vom obţine un aviz din partea CSM pe acest proiect de lege”, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei a explicat că acest proiect trebuie să primească mai întâi un aviz din partea CSM, după care el va fi aprobat de către Guvern şi apoi va fi depus în Parlament.

 • „Ca interval de timp, este greu să estimezi cu exactitate, dar îmi doresc ca până la sfârşitul lunii martie, cel târziu, să avem adoptat un astfel de proiect şi să intrăm în normalitate. Este un termen pe care îl consider rezonabil şi care poate fi îndeplinit, dar nu ţine numai de instituţia noastră. Noi ne vom face treaba cu celeritate să spun aşa, va ţine şi de Parlament, însă vă pot spune că avem o colaborare bună cu Parlamentul şi sunt convins că lucrurile vor merge accelerat şi acolo”, a spus Stelian Ion.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Eu sper, din tot sufletul, ca toti sustinatorii desfiintarii sectiei speciale, sa aiba parte de „justitțea” română!

 2. Romania nu mai e stat de drept daca cere CSM desfiintarea structurilor mafiote din Justitie.

 3. Dar dece nu dati un OUG si sa scapam odata de nebunia asta.
  Degeaba ii iei cu frumosu pe comunisti, ii doare n cot si iti rad in nas.
  De erau ei la putere numa in OUG uri o tineau.
  Pana la urma o sa bage iar tancurile pe noi .

 4. Justitia romana este aservita puterii. Sectia speciala e pentru asta. Legile ciuntite tot pentru asta sunt.

  Si tergiversarea dosarelor este exact pentru asta.

  Orice reforma ar trebui sa porneasca de la imixtiunea retelelor politice in justitie. De aici porneste totul.

 5. bani platiti degeaba , cand puteau fi redirectionati la trasnport ptr elevi …

 6. Si cu pesedeu’, mai ales cu parnaiasul Mazare ai avut o colaborare buna! Nu am auzit sa fi returnat locuinta obtinuta prin frauda, si nici sa fi platit retroactiv chiria pentru bunul dobandit ilicit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.