G4Media.ro

Descoperire unică în estul Olandei: Un canal și un drum folosit de…

sursa foto: Unsplash

Descoperire unică în estul Olandei: Un canal și un drum folosit de romani, la granița imperiului

Drumul și canalul descoperite au aproximativ 2000 de ani și au fost construite și utilizate de armata romană, scrie Le Figaro, citată de Rador.

Descoperirea a avut loc în orașul Oosterhout, în apropiere de Nijmegen, care era un oraș important în epoca romană, găzduind în special tabere militare permanente, înscrise de marți în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Drumul și canalul descoperite au aproximativ 2000 de ani și au fost construite și utilizate de armata romană. Aceasta este o descoperire „unică” pentru estul Olandei, a subliniat cu entuziasm biroul arheologic olandez RAAP într-un comunicat.

Orașul Nijmegen este situat pe malurile Rinului, care la vremea respectivă reprezenta granița Imperiului Roman. Mulți soldați romani erau staționaţi de-a lungul râului. Canalul lega probabil Nijmegen de Rin și a fost folosit pentru transportul soldaților, proviziilor și al materialelor de construcție.

„Drumul larg modernizat, a cărui acoperire cu pietriș originală a fost păstrată, ne permite să aflăm mai multe despre rețeaua de drumuri de acum aproximativ 2000 de ani”, a declarat pentru AFP dl.Eric Noord, aflat în fruntea proiectului.

Frontierele fortificate ale Germaniei de Jos, alcătuite din situri și infrastructuri militare și civile care au constituit granița Imperiului Roman, situate astăzi în Germania și Olanda, au fost incluse marți în lista siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO.

Într-o bună zi, şi această descoperire ar putea să facă parte din acest patrimoniu, şi-a exprimat speranţa dl. Noord, miercuri.

Sursa: Le Figaro/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...