G4Media.ro

Descentralizarea în transporturi: Consiliul Judeţean Bihor a scos la licitaţie contractul de…

Descentralizarea în transporturi: Consiliul Judeţean Bihor a scos la licitaţie contractul de 70 de milioane de euro pentru construirea Centurii Beiuş, pe DN 76 Deva – Oradea. Bolojan anunţă finalizarea centurii în 2023

Consiliul Judeţean Bihor a scos la licitaţie contractul pentru construirea Centurii Beiuş, pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea, costul estimat fiind de aprox. 70 de milioane de euro, finanţare europeană. Proiectul centurii Beiuş (7,3 km.) a fost transferat anul trecut de la Compania de Drumuri la Consiliul Judeţean Bihor după ce CNAIR a reziliat contractul încheiat cu Copisa, o firmă din Spania care a lucrat la modernizarea Drumului European dintre Deva şi Oradea (primele lucrări de reabilitate de pe DN 76 au început în urmă cu 10 ani şi tot nu sunt finalizate).

Centura Beiuş face parte dintr-un proiect care include şi varianta de ocolire a oraşului Ştei, lângă Beiuş, noul drum, paralel cu DN 76 fiind proiectat pentru o lungime de aprox. 27 de kilometri.

Valoarea mare a investiţiei, 70 de milioane de euro (10 milioane Euro/km) se explică prin cele cinci lucrări de artă din care două viaducte, fiecare cu peste 700 de metri lungime, a scris pe pagina sa de Facebook Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si Moldova vrea centuri ocolitoare prin orașele pustii..te

  2. Bolojan, te invit să fii primarul Aradului!

  3. Acest Ilie bolojan a făcut ceea ce mulți în România nu au făcut, doar locuri de munca dacă ar mai crea pt tineri ar fi super. Să îl țină Dumnezeu tot așa