G4Media.ro

Demonstrație de forță a NATO în fața Rusiei. În Marea Baltică încep…

Foto: Captură Google Maps

Demonstrație de forță a NATO în fața Rusiei. În Marea Baltică încep exerciții militare cu 14 state participante

În Marea Baltică au început exerciții la scară largă ale NATO, Northern Coasts, o demonstrație oportună de forță în fața Rusiei, o țară agresoare, relatează UkraNews, citată de Rador.

14 țări, forțe aeriene, maritime și terestre, cu un număr total de 3.000 de forțe, participă la exerciții și sunt implicate până la 30 de nave și 15 avioane. Pe parcursul exercițiilor se va practica transferul trupelor aliate în Marea Baltică și debarcarea în caz de război. Zona de operațiuni acoperă în principal apele de coastă ale Letoniei și Estoniei.

Se testează pentru prima dată apărarea spațiului Mării Baltice. De asemenea, în premieră, va participa la exercițiile Northern Coasts o mare unitate amfibie, nava americană amfibie de asalt USS  Mesa Verde, care poate găzdui 800 de soldați și echipamente.

Potrivit expertului în securitate Kalev Stoicescu (fost parlamentar eston), exercițiul este o demonstrație oportună de forță pentru Rusia, având în vedere atacurile acesteia asupra portului Odesa și asupra tuturor exporturilor de cereale, atacuri pe care aliații nu le vor permite în Marea Baltică.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a raportat că, în timpul atacului asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din noaptea de 4 septembrie, drone Shahed rusești au căzut pe teritoriul României.

Atunci, Ministerul Apărării din România a negat căderea dronelor rusești pe teritoriul țării. Cu toate acestea, pe 6 septembrie, România a recunoscut că părți ale unei drone rusești au căzut pe teritoriul țării. Între timp, România consolidează protecția spațiului său aerian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...