G4Media.ro

Fosta președintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, în vârstă…

Sursa foto: Twitter / Nancy Pelosi

Fosta președintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, în vârstă de 83 de ani, va candida pentru un nou mandat

Fosta şefă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a anunţat vineri că va candida la alegerile de anul viitor pentru încă un nou mandat în Congres, ca reprezentantă a districtului electoral San Francisco, relatează agenţiile France Presse şi EFE, citate de Agerpres.

„Acum, mai mult ca niciodată, oraşul nostru are nevoie de noi pentru a promova valorile din San Francisco şi redresarea noastră. Ţara noastră are nevoie ca Statele Unite să arate lumii întregi că drapelul nostru este în continuare aici, cu libertate şi justiţie pentru TOŢI. De aceea candidez pentru realegere şi vă cer cu respect votul”, le-a transmis Pelosi simpatizanţilor săi, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Nancy Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a fost aleasă pentru prima dată în circumscripția sa din San Francisco în 1987, înainte de a avea și două mandate de președinte al Camerei între 2007-2011 și 2019-2023.

Anunţul ei survine în timp ce în SUA au loc dezbateri intense despre îmbătrânirea clasei politice americane. Cu actualul preşedinte democrat Joe Biden în vârstă de 80 de ani, cu rivalul său republican Donald Trump în vârstă de 77 de ani, ambii hotărâţi să candideze încă o dată la prezidenţialele de anul viitor, şi cu congresmeni importanţi din ambele partide de asemenea în jurul a 80 de ani, SUA riscă să ajungă o ţară condusă de o gerontocraţie.

Mulți s-au întrebat dacă cel mai important republican din Senat, Mitch McConnell (81 de ani), ar trebui să se retragă, după ce, săptămâna trecută, la un eveniment mediatic,el a părut să înghețe pentru a doua oară în puțin peste o lună.

Sondajele de opinie arată în mod constant că o majoritate a americanilor – aproximativ trei sferturi – sunt în favoarea limitelor de vârstă pentru persoanele care sunt alese la Casa Albă și în Congres.

Și aproximativ aceeași proporție se declară îngrijorată de faptul că vârsta lui Joe Biden ar putea afecta competența sa fizică și mentală, potrivit CNN.

Prima femeie care a fost preşedintă a Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a renunţat în noiembrie anul trecut la acest post după ce republicanii au câştigat în alegerile de la jumătatea mandatului majoritatea în această cameră a Congresului. Ea declara atunci că doreşte să „lase loc unei noi generaţii”.

Pelosi este acum simplă membră a Congresului, însă păstrează acolo o influenţă considerabilă. Ea s-a remarcat mai ales pentru înverşunarea cu care l-a combătut pe preşedintele republican Donald Trump.

În octombrie anul trecut soţul ei, Paul, a fost atacat la domiciliul lor din California de către un individ înarmat cu un ciocan, care a mărturisit apoi că o căuta de fapt pe Nancy Pelosi pentru „a-i zdrobi genunchii”.

Pelosi este prima femeie din istoria SUA care a ocupat funcția de președinte al Camerei Reprezentanților și a jucat un rol esențial în promovarea – sau contracararea – agendei mai multor președinți, scrie BBC.

Ea este recunoscută ca fiind cea care a reușit să facă să treacă legislația în domeniul sănătății semnată de fostul președinte Barack Obama, precum și proiectele de lege privind infrastructura și schimbările climatice sub conducerea președintelui în exercițiu Joe Biden.

De asemenea, Nancy Pelosi l-a provocat direct pe Donald Trump de-a lungul președinției sale, fiind celebră pentru faptul că a rupt o copie a discursului său privind starea Uniunii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...