G4Media.ro

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid – The Telegraph

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid – The Telegraph

Parlamentarii Partidului Conservator i-au cerut luni premierului Theresa May să demisioneze din fruntea guvernului, dezvăluie ziarul britanic The Telegraph, citând surse din partid. Este cea mai dură invalidare a lui May în legătură cu modul în care a gestionat dosarul Brexit, acordul negociat cu UE fiind deja respins de două ori în Parlament atât de propriul partid, cât și de opoziție.

Cel care i-a cerut oficial demisia Theresey May a fost Sir Graham Brady, șeful grupului Conservator din Parlament (grup cunoscut și sub numele de ”1922 committee”). Luni, după ce majoritatea parlamentarilor conservatori l-au împuternicit să aibă o confruntare directă, Sir Graham Brady a vizitat-o pe Theresa May la reședința acesteia din Downing Street, unde i-a cerut demisia.

”Sir Graham Brady a fost bombardat cu mesaje din partea parlamentarilor conservatori pentru a-i cere demisia lui May”, au declarat sursele citate de The Telegraph.

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.

În cele din urmă, sub presiunea internă și externă, May le-a cerut liderilor UE amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a avea timp să obțină un vot în Parlament. Șefii de stat și de guvern au refuzat data de 30 iunie și au i-au propus premierului Theresa May două opţiuni pentru amânarea cerută a ieșirii din Uniune după data prevăzută iniţial, 29 martie.

Astfel, în eventualitatea puțin probabilă că parlamentarii britanici aprobă săptămâna viitoare acordul de divorţ încheiat în noiembrie, statele membre UE sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai, cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Dacă însă Parlamentul de la Londra va respinge încă o dată acordul propus de premierul Theresa May, Brexit-ul va avea loc pe 12 aprilie 2019.

Foto: Theresa May (Contul personal de Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ulsterul fierbe, scotienii murmura pe la colturi, ce cauta Veorica asta in fruntea guvernului britanic ?

  2. ce se intampla cu brexitul e prostia in forma pura

    ar trebui sa ii trimita pe farage si boris sa negocieze, sa vada poporul cum ies afara din UE fara acord, cum au fost mintiti de acesti „mari” vizionari

  3. In fapt, doamna May s-a zbatut pentru acest brexit, si n-a facut decat sa-l amane cu 2 saptamani, din 29 martie, in 12 aprilie, daca e vorba sa nu aprobe acordul ei parlamentul englez. Iar parlamentul englez nu-l poate aproba, pentru ca nu se poate pronunta a treia oara pe un text ce a fost deja refuzat de doua ori, si nu a fost schimbat substantial, or madam May vine la ei cu acelasi acord. Inca dupa primul refuz ar fi trebuit s-o demita, poate un alt prim-ministru ar fi facut ce voiau englezii sa faca, de fapt, si anume inca un referendum pentru brexit. La un moment dat, doi parlamentari au facut un amendament interesant prin care votul pe acord ar fi fost legat de obligativitatea unui nou referendum. E drept ca acum au din nou ocazia sa reconsidere acel ultim amendament, care nu a ajuns sa fie propus efectiv parlamentului.

    • Corect si de acord.
      Se vede de departe ca votul la primul referendum a fost dat intr-o simbata dimineata cind toti erau mahmuri dupa betia (traditional engleza) de vineri seara!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.