G4Media.ro

Deficit major de medici de familie în județul Botoșani: sunt vacante 25…

Sursa foto: Pixabay / Julio César Velásquez Mejía

Deficit major de medici de familie în județul Botoșani: sunt vacante 25 de posturi / ”Jumătate dintre medicii pe care îi avem acum în contract sunt peste vârsta de 60 de ani”

Zeci de mii de locuitori sunt privați de asistență primară sau sunt nevoiți să facă naveta în comunele vecine pentru a beneficia de îngrijri medicale, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

În prezent, sunt vacante 25 de posturi, cele mai multe în mediul rural, iar în multe alte localități profesează medici în prag de pensionare.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani, Alina Mustiață: ”Avem mare nevoie, practic față de anul 2022, au plecat șase medici, deja suntem un deficit cu 25 de medici de familie și jumătate dintre medicii pe care îi avem acum în contract sunt peste vârsta de 60 de ani. Este o problemă cunoscută la nivel național, discutată, la nivelul Casa Naționale, s-a luat această măsură cu privire la creștere a finanțării, sperăm să avem și rezultate bune”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. tocmai s-au implinit 2 saptamani de cand casa de asigurari nu a platit medicii de familie si astia bat campii despre marirea finantarii , cine sa vina in conditiile astea?