G4Media.ro

Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii: „Vârsta de pensionare nu va putea crește…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii: „Vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață. Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, sâmbătă, într-un interviu pentru Alba24, că vârsta de pensionare nu va crește în România, pentru că este condiționată de creșterea speranței de viață, iar „probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero”.

„Există îngrijorare în România legată de creșterea vârstei de pensionare. Cum se va face acest lucru în viitor și cum va fi corelată cu creșterea speranței de viață? Concret cine calculează acest indicator?” a fost întrebată Simona Bucura-Oprescu.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare.

Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.

Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.

Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei, dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese.

A fost deja o condiționalitate care a venit din PNRR-ul negociat de guvernele de dreapta din 2021, pe care noi am îndulcit-o pentru românce, cu cele două măsuri complementare.

Am echilibrat prin perioada de creștere copil, stagiul de cotizare contributiv, respectiv pentru fiecare copil se reduce vârsta de pensionare cu șase luni”, a declarat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a precizat că până în 2030 vârsta de pensionare pentru femei va fi 63 de ani, iar până în 2035 va trebui să ajungă la 65 de ani.

Vezi video cu declarațiile pe Alba24.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. „Declarație surprinzătoare…”

  Nu-i așa că la actualii guvernanți sinceritatea surprinde?!

 2. Lucreazā aplicat şi consecvent la asta. Vezi sistemul de sānātate.

 3. Urmeaza cel putin 4 ani de USL-amism+haur, ministreasa stie ce spune, speranta de viata in Romanistan nu are cum sa creasca, poate pt ei, pt speciali. Deci nici varsta de pensionare, ca asa scrie in lege. Lege pe care nimeni nu o poate modifica ca asa promite usl 🤣🤣🤣🤮🤮🤮
  Greata maxima

 4. Cu alte cuvinte ne spune doamna ministru ,că viața mizeră,sistemul sanitar defectuos ne băgă în mormânt înainte de vreme și nu se întrevede nicio speranță de îmbunătățire a acestei stări de fapt din partea autorităților cărmuitoare ale statului român.

 5. *ne bagă

 6. E bine de optat pentru politici publice care-și propun să crească speranța de viață la naștere a românilor, promovate de autorități politice responsabile, nu de unele care abandonează lupta și se resemnează.

 7. Declarația a fost făcută înainte sau după dineul în care s-a ”închiat” ..în cinstea evenimentului ?
  Cu speranțele ..că sunt așa puțin peste zero în mai toate celea după preluarea cârmei de către Ciolacu ..nu cred că declarația a fost după..închinare.
  Căt privește majorarea vârstei de pensionare în funcție de încăpățânarea românilor de a supraviețui mai mult decât este stabilit .. clar nu are rădăcina în addevăr. Creșterea vârstei de pensionare are directă legătură cu BUGETUL DE STAT în mai toate țările.

 8. Trebuie sa creasca si durata de viata in care omul este sanatos si in putere fizica si mentala. Degeaba traiesti 100 de ani daca de la 60 esti slab, neputincios si te lupti cu bolile.

  • @ John Doe – Inteleg ce ai vrut tu sa spui, dar, te asigur, daca esti slab si te lupti cu bolile, in niciun caz nu traiesti 100 de ani.

 9. maine o schimba …e alba 🙂

 10. La noi ar trebui sa scada varsta de pensionare nu sa creasca

 11. Coană și dacă speranța de viață scade din cauza nivelului de trai de rahat, scade
  vârsta de pensionare (?!). Știu, ați omis acest articol în Noua Lege.

 12. Pnsiile speciale cand le desfintati?

 13. Speranta de viata a scazut dupa pandemie. Increderea in sistemul medical este la minim. Preventia zero. Avem un popor care traieste ca sa manance si sa bea si care nu face nimic pentru sanatatea lui decat atunci cand este prea tarziu. Prin urmare declaratia este corecta. Da, ar trebui sa statul sa faca si sa dreaga, dar nu are cu cine. Tot cei de acolo, apropo tot romani sunt si ei pe care ii cunoastem, nu sunt in stare profesional sa schimbe lucrurile in bine. De aceea referitor la sanatate suntem pe cont propriu si suntem singurii pana la urma raspunzatori de sanatatea noastra: mancati mai putin, miscati-va mai mult, mancati mai multe legume, beti alcool numai in week-end si de sarbatori, dar fara sa va imbatati, mergeti si pe jos cand duceti gunoiul, fara vacante all-inclusive pline de delicioase toxinfectii alimentare, nu va mai uitati la toate porcariile de la TV si de pe toate site-urile de stiri, mai cititi cate o carte – chiar daca este manualul de operare al frigiderului – si atunci sunt sanse sa aveti o speranta de viata combinata si cu o speranta de sanatate mai buna, pentru ca degeaba creste speranta de viata daca ultimii zece ani din viata ii stai in spitale sau in pat.

 14. Doamna aceasta, este paralelă de tot ce se întâmplă în România…..