G4Media.ro

Decizie majoră a Chinei: carnea obținută în laborator a fost inclusă printre…

Sursa foto: Pexels

Decizie majoră a Chinei: carnea obținută în laborator a fost inclusă printre obiectivele strategice ale noului plan cincinal

Ministerul chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a integrat industria cărnii cultivate în laborator în noul său plan agricol oficial, derulat pe cinci ani, document emis pe 26 ianuarie, anul acesta, transmite publicația specializată LantulAlimentar.ro. Pentru prima dată, China a decis să ia în calcul carnea obținută în laborator, dar și alte „alimente ale viitorului”, cum ar fi ouăle pe bază de plante, ca parte a proiectului său pentru securitatea alimentară.

Tehnologia producerii cărnii alternative, din celule stem prelevate de la animale, este una relativ nouă, care amenință să detroneze creșterea tradițională a animalelor, înlocuind fermele și abatoarele cu laboratoare. Totuși, în timp ce companiile producătoare de carne alternativă au făcut pași uriași în reproducerea gustului și texturii cărnii de porc, de vită și de pui obținută în mod convențional, barierele în calea dezvoltării acestui sector de avangardă și distribuției pe scară largă sunt încă destul de rezistente. Adoptarea noii tehnologii de către China ar putea schimba situația, încurajând investițiile și oferind o piață pentru produsele alternative.

„China este de departe cel mai mare consumator de ouă și carne din lume, așa că includerea ouălor pe bază de plante și a cărnii obținute din celule stem în planul cincinal al țării indică în mod semnificativ ceea ce urmează”, spune Josh Tetrick, CEO-ul companiei de tehnologie alimentară Eat Just Inc. cu sediul în California, dar prezentă deja pe piața chineză, unde vinde ouă din plante, dar și pe piața din Singapore, unde livrează carne de pui obținută din celule stem. (Sursa foto: Pexels)

Citește tot articolul pe Lantul Alimentar

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bravo New World și soylent green!

  2. chinezii cultiva demult carne in laborator. Acum vor doar sa fie oficial.

  3. Asta e prevazuta si in Green Deal-ul adoptat de UE.Se zice ca luptam cu schimbarile climatice in realitate se doreste ca toti banii sa intre in cateva buzunare .Sa-i omoram pe fermieri care sug sangele multinationalelor,sa nu mai imparta profitul la motorina benzina cu producatorii de petrol ci sa ramana in Franta si Germania ca doar ei produc si masinile si prin firmele lor vand si curentul.Fraierii pun botul si poarta masca