G4Media.ro

Decât O Revistă își restrânge activitatea. Cristian Lupșa, editor: Trecem printr-o criză,…

Decât O Revistă își restrânge activitatea. Cristian Lupșa, editor: Trecem printr-o criză, de departe cea mai complexă de până acum

Publicația de jurnalism narativ Decât O Revistă își restrânge puternic activitatea și echipa și nu exclude ideea închiderii, din cauza reducerii numărului de cititori și a celui de susținători financiar. Cristian Lupșa, editor al revistei, spune că revista, cu o vechime de 13 ani, trece acum prin cea mai complexă criză pe care a întâmpinat-o până în prezent.

Dificultățile au început în primăvara anului 2022, explică Cristian Lupșa, printre motive fiind.: numărul de cititori care intrau pe site e în scădere; numărul de susținători care plătesc pentru DoR e în scădere; aprilie 2022 fusese prima lună cu mai multe dezabonări decât abonări la newsletterul Concentrat; numărul de evenimente al revistei scade; bugetul organizației scade și el de la o lună la alta.

„Și, cel mai important, în ultimul an jumătate, am pierdut echivalentul unei echipe întregi: 10-15 oameni extraordinari care au ales, în majoritate, să facă altceva cu viața lor”, spune Lupșa.

Astfel, în această vară, Decât O Revistă își restrânge echipa și activitatea. De la 25 de angajați în urmă cu doi ani și jumătate, revista va rămâne acum cu mai puțin de 10 angajați.

Revista va continua proiectele până la final de an, va lansa și următoarele ediții ale revistei DoR #49 (în septembrie) și DoR #50 (în decembrie) în print și va continua să publice newsletter-ul Concentrat, însă și viitorul lui pe termen mediu și lung e o discuție deschisă, spune Lupșa.

În schimb, revista va face mai puțin social media și va face mai puține evenimente.

Se închide DoR? „Nu știu cum să răspund la întrebarea asta. Cu siguranță nu se închide azi. Nici mâine. Nici în următoarele luni. Însă odată cu DoR #50 se va închide cu siguranță un capitol mare din istoria DoR. Dincolo de asta, adică din ianuarie 2023, poate fi orice: de la nimic, la transformarea într-o școală sau într-un amplificator al eforturilor altor jurnaliști, la combinarea eforturilor cu alte redacții etc”, spune Lupșa.

Textul integral publicat de Cristian Lupșa poate fi citit aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Go woke, go broke! O revista de extrema stânga rămâne fără cititori??? Ce chestie… cale bătută

  2. Get woke, go broke!

  3. Legenda spune că DOR era citită doar de echipa DOR. Cum a reușit să existe este o enigmă pentru cercetători..

  4. Am auzit de această revistă dar nu aș citi-o. Titlul sună agramat și de aceea nu mi-a atras atenția.

  5. Chiar ieri m-am pomenit cu un post, pe fb, sponsorizat de ei, un articol de-al lor despre David Popovici. Alții care își fac reclamă pe spatele muncii unui om. Sper să dispară de tot atârnători de genul asta.

  6. Decât o revistă mai bine deloc.

  7. Prin 2010 si multa vreme dupa, DOR a avut articole exceprionale.Era un jurnalism de unvestigatii veritabil. In dor am gasit articole coplesitoaredesore cazul tanacu, despre tanara care a sfarsit intr- o tabara pe langa buzau despre viata familiilor de langa grapa de gunoi pitesti.
    Regret.