G4Media.ro

De sărbători se va putea schia la Sovata / Care sunt tarifele

Sursa foto: Unsplash / Maarten Duineveld

De sărbători se va putea schia la Sovata / Care sunt tarifele

Dacă anul trecut pârtia de schi din stațiunea Sovata s-a deschis doar la 1 februarie și a funcționat aproximativ o lună din cauza temperaturilor ridicate, anul acesta vremea dă semne mai bune pentru schiori. Deja pârtia pentru începători este amenajată cu zăpadă artificială și se poate schia, iar cealaltă va deveni funcțională în câteva zile, transmite Radio Târgu Mureș preluat de Rador.

Tarifele rămân la fel ca anul trecut, precizează administratorul Pârtiei de Schi din Sovata, Vasile Hărșan:

„Pârtia pentru începători e aproape de pornire, iar la pârtia mare mai avem nevoie de 3, 4 nopți pentru a face zăpadă. În jurul sărbătorilor sperăm că deschidem. Tarifele vor fi la fel ca anul trecut: abonamentul 120 de lei pe zi, o urcare cu telescaunul 10 lei, la copii 90 de lei abonamentul, iar la teleschi 60 abonamentul pe zi sau 5 lei o urcare.”

Autoritățile din Sovata pregătesc amenajarea unei noi pârtii, însă pentru sanie de vară (pârtie de bob). În acest sens a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului o primă variantă a Planului Urbanistic Zonal privind potențialul impact asupra mediului.

Pârtia va fi amplasată pe strada 1 Mai, adică în același areal cu pârtia de schi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...