G4Media.ro

De ce a pierdut Barna la scor rușinos

De ce a pierdut Barna la scor rușinos

Candidatul USR/PLUS, Dan Barna, se află la peste 10 procente în spatele Vioricăi Dăncilă, după ce au fost numărate oficial peste 84% din voturi. Voturile din diaspora nu-l mai pot salva de la o înfrângere rușinoasă, mult sub scorul excelent obținut de Alianță la europarlamentare, de 22%. Barna se târăște azi la 13%-14%, sub potențialul celor două partide. Altfel spus, nu l-a votat nici măcar propriul electorat.

N-ar fi prima dată când Barna se confruntă cu această problemă teribilă pentru orice politician care speră să tracă de testul major al votului. Propriul său partid a manifestat rezerve majore când l-a ales președinte și a avut nevoie de diverse artificii pentru a se asigura că rămâne în fruntea partidului.

Barna a ratat locul doi la prezidențiale din cauza lipsei de curaj, de experiență și de viziune politică. N-a convins nici măcar pe ai lui că dispune de capacități de lider autentic, că este potrivit pentru cea mai înaltă funcție în stat. Frica de a intra la guvernare, de a-și asuma decizii în momente grele au adâncit neîncrederea.

Candidatul USR / PLUS nu avea altă șansă decât să-l provoace mereu pe principalul său rival, Klaus Iohannis, și să explice publicului de ce este mai bun decât președintele în funcție și de ce vrea să-l schimbe.

Barna nu putea lua voturi decât de la președintele în funcție, nu de la PSD sau Viorica Dăncilă, iar pentru asta trebuia să convingă publicul că este mai ferm, mai puternic și mai determinat decât el. Lăsați proiectele, programele, promisiunile, ele nu contează prea mult dacă lipsește talentul politic.

Alegătorii votează la prezidențiale oameni în carne și oase, care inspiră sau nu încredere. Prin tot comportamentul său din campanie, candidatul USR/PLUS s-a dovedit în cele din urmă chiar mai ezitant, mai puțin pregătit și un politician mai gol de conținut decât părea la prima vedere.

Pe Dan Barna nu l-a învins nici Viorica Dăncilă, nici sistemul, nici Klaus Iohannis, ci chiar alegătorii lui. Ei înainte de toate nu l-au recunoscut de lider și n-au fost deloc convinși că este persoana potrivită pentru a ocupa funcția de președinte al României.

În politică, se dovedește încă o dată că liderii nu pot fi făcuți, dacă nu se nasc înzestrați cu capacități de conducător, cu instinct politic și spirit de luptător.

Acum, rămăne de văzut dacă va reuși să se mențină în fruntea USR și dacă PLUS va profita de această înfrângere pentru a schimba raportul de forțe în Alianță, cum deja se pregătește să o facă.

PS: Asta nu înseamnă câtuși de puțin că că Dan Barna este lipsit de orice calități politice, le-a dovedit tot el ducând partidul la un scor bun la europarlamentare. A venit din mediul privat, unde a arătat anumite abilități și tot acolo s-au văzut unele vulnerabilități. Dar a dorit prea mult, prea repede, arzând etape. A vrut să sară direct în vârful ierarhiei, fără să fie nici prea bine pregătit, nici vreun fenomen politic pe care să-l oprească lumea pe stradă.

Citește

EXCLUSIV: PLUS pregătește preluarea conducerii Alianței cu USR după înfrângerea lui Dan Barna în lupta pentru locul doi cu Viorica Dăncilă/ UPDATE Cioloș: Neg ferm alegațiile că ar fi discuții subterane în cadrul PLUS/ Vom discuta modalitățile în care putem întări colaborarea dintre cele două partide

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

142 comentarii

 1. G4media a devenit oficiosul de partid al peleleului. Păcat…

  • barna sasi dea demisia din fruntea USR
   sa lase pe altu care poate trage partidu in sus nu in jos

  • Are dreptate, ca votant USR mi s-au parut evidente greselile lui Barna :
   1. pirueta cu nesustinerea/sustinerea guvernului
   2. lipsa de non-combat la adresa lui Iohannis
   3. RiseProject
   4. Ezitarea in multe declaratii (de exemplu declaratia cu Rusia si China – de altfel una decenta pe care apoi a intors-o)
   5. Lipsa de maturitate

  • Trei cauze pentru scorul lui Barna : electoratul „propriu”, „baza” organizatorică şi alegerea reprezentanţilor ideologiei lor, imagini ale partidului lor în faţa ţării.
   1. USR-ul n-are încă o masă constanta de votanţi. Mai educat si (deci) mai exigent, electoratul USR este mai greu de convins fără probe sigure si concrete.
   2. USR-ul n-are numărul de primării ale PSD-ului (sau PNL-ului). De fapt n-are, cred, nici o primărie. Primarii partidelor „tradiţionale” încă lucrează intens pentru binele…lor. Mereu la limita legalităţii, departe de ochii observatorilor, sistemul „taxi”urilor de serviciu încă mai aduc la secţia de votare, aceiasi clienţi care votează făra să ştie totdeauna pe cine votează. Se intră încă în cabinele de vot alăturile de nenumăratele „mătuşi”, „mame”, şi ce-om mai găsi pe acolo, împotriva oricărei legi electorale, ba chiar şi în faţa camerelor de televiziune mute de uimire. Aceasta dovedeşte încă metehne vechi niciodată pedepsite cu severitatea care ar trebui lege. Se plăteşte încă votul. Trepăduşi de tot felul, oameni „de afaceri” locali, cu interese transparent-obscure, se agită pe lîngă secţiile de vot cu disperarea disciplinată celor ce ştiu că au de cîştigat ceva.
   3. Barna n-a fost alegerea ideală, în ciuda, poate, a calităţilor sale de noi neştiute. Iar dacă a fost „cel mai bun” înseamnă că USR-ul nu este încă matur sau nu a descoperit încă Omul Providenţial, care să-i împingă în faţă.

   Nu mai insist; oricine ştie sau ar putea să ştie, dacă vrea, care este adevărul „alegerilor”.
   Scena electorala românească actuală este portretul tras la indigo a societăţii romîne. Nu vă mai faceţi iluzii. Transformările se petrec în timp. Ne trebuie răbdare, disciplină, perseverenţă, credinţă şi cultură politică serioasă, ceea ce, să recunoaştem, nu sînt încă calităţile alegătorului USR-ist sau ale alegătorului romîn, pur şi simplu.
   Poate că un „stagiu” prin lumea democraţiilor (nici ele perfecte) prin care evoluează Diaspora romînească, ar fi un exerciţiu democratic şi plin de învăţăminte.
   Romînia nu este încă pregătită pentru modernitate. Politica miştocăriei ieftine a ignoranţilor buhăiţi de prostie, egotici şi fuduli în costumele lor prea strîmte pentru rolul pe care l-au furat fără prea multe tulburări de conştiinţă, politica aceasta, a mediocritătii şi a imposturii, încă mai este normă şi învăţătură pentru poporul needucat, dar şi pentru noile mlădiţe ce vin din urmă, beizadele ale cleptocraţiei endemice plină de „patriotismul” mioritic de cumetrie.

   MIGRATI, LUPTAŢI, SAU INGHIŢIŢI ! Nu exista alte opţiuni dacă vreţi o schimbare radicală pentru Republica Socialista Română actuală.

   IMPORTANT
   Azi e ziua ADEVARAŢILOR EROI, cei ce şi-au pierdut viaţa pe cîmpurile de luptă ale istoriei Romîniei.
   Au murit departe de Iohannis, Dăncilă, şi alţi Cumpănaşi cumparaţi sau vînduţi, Actori adevăraţi sau păpuşile ramone ale mogulilor îmbogăţiti peste noapte, dar TOŢi, cu toate „procentele” lor, bune sau rele, toţi la fel de lipsiţi de talentul omeniei şi competenţei ce ne-ar fi necesare într-o ţară ca a noastră, furată cu sfruntare de urmaşii maleficului PCR-FSN.

  • Uite ca sa se mire proștii…vorba lui Moromete! Hai mister Tapalaga acum vrei voturi pentru Klaus? Ce sa vezi…ne-am hotărât pentru turul doi să stăm ,uite stam,iaca stăm, uite cum stam,uite asa stăm!!!

  • Domnule Tapalaga, cea mai buna analiza a facut-o CTP la aseara la Digi 24.

   Vreau sa mai adaug cateva aspecte pe care le-am tot mentionat inainte de turul 1 :

   1. Greseala strategica a USR+ de a merge cu un candidat propriu la alegerile prezidentiale.
   Multi votanti USR+ ( mai ales din diaspora, sant sustinatori al presedintelui Iohannis.Aici
   Barna si USR au facut o confusie.Iohannis nu este automat PNL.

   2. Electoratul de dreapta stie foarte bine sa analizeze cei 5 ani de mandat al presedintelui.Aici
   trolli USR+ dar si cei din partea PMP au enervat multi romani votanti de dreapta (iarasi cei
   mai multi din diaspora ).

   3. Orgoliul / aroganta celor de la USR dar si lasitatea de neasumare la guvernare + lipsa de
   maturitate au enervat iarasi o parte din electoratul USR.

   4. Din partea PMP lucrurile au fost cat se poate de clar.Basescu ( care este evident seful
   partidului din spate ) a avut scopul de a rupe din electoratul de dreapta prin iepurele
   Paleologul, in favoarea ciumei rosii.

   Concluzie: Dupa runda asta de alegeri este foarte clar, ca PSD-ul nu este nici pe departe la
   pamant.Daca mai punem si scorul lui Diaconu si a PMP-ul ( eu nu am crezut
   niciodata ca cei din PMP sant pe bune de dreapta ) + o parte din UDMR, miza
   pentru turul 2 este vitala si esentiala.Totul depinde acum de prezenta cat mai
   masiva la vot in turul 2.Daca cei din USR+ vor pricepe in sfarsit miza turului 2, si il
   vor sprijini masiv pe Iohannis in turul 2, atunci Romania poate merge mai
   departe,altfel nimic nu este sigur.

  • Nu vi se pare ca voi, USR, suferiti de mania persecutiei?

  • Barna nu a pierdut deloc rusinos.
   Rusinos este ca avem in tara atat de multi retardati, care voteaza mafia psd, care voteza o analfabeta, care voteaza o nulitate si un impostaor ca Diaconu, in mod sigur, fost informator al Securitatii.
   Rusinos este ca foarte multi alegatori pot fi inca manipulati de mafia psd.
   Rusinos este ca multi alegatori isi risipesc votul in mod inutil pe candidati cum sunt Paleologu si Hunor, despre care stia toata lumea ca nu au absolut nicio sansa.
   Barna nu a vrut sa intre la guvernare, pentru ca nu putea face nimic in aceste conditii, in care psd si satelitii sai au majoritate in parlament, iar visteria tarii a fost golita de fosta guvernare.
   Ce putea face USR la guvernare ? Doar sa deconteze devalizarile si dezechilibrele provocate de psd. Orice guvern va fi obligat ori sa continue politica de imprumuturi aberante cu dobanzi uriase, ori sa reduca salariile, sa introduca taxe si impozite, pentru a salva tara de la faliment.

  • mare prostie cu scorul rusinos, pot sa spun ca nu e asa, pentur ca:
   1 Aici s-a votat omulsi nu partidul
   1.1 Cum alegatorii lui Barna si ai lui Iohanis sunt majoritar de dreapta/mai educati, oamenii au preferat varianta sigura, sa nu riste. S-au saturat de experimente dupa cele intamplate acum 4 ani.
   1.2 Iohanis are mult mai multa notorietate decat nounoutzul Barna. Ca o mica paranteza aici Iohanis nu merita nimic din aceasta notoritate. Eu l-as numi omul nimic, omul care a tacut cad trebuia sa vorbeasca, cand PSD face ravagii, si care atunci cand au iesit oamenii in strada s-a abgat si el repede. Altfel nici o miscare.
   1.3 Aici as puncta machiavelismul PNL (un alt PSD da mai light asa), care s-a luptat din rasputeri sa-l elimine pe Barna ca sa nu intre in turul 2. Daca asta nu e frica si disperare sa-si mentina puterea din partea PNL si a lui Iohanis, nu stiu ce e.
   1.4 Nu exclud colaborarea pe ascuns dintre PNL si PSD sa-l elimine pe Barna.

   2. invatamintele pe care trebuie sa le invete USR este:
   2.1 sa nu mai fie asa creduli cand bat palma cu cineva
   – vezi acordul dintre ei si PNl, si nu au trecut nici 2 zile si PNL au si inceput sa incalce acordul – stati sa vedeti dupa 2-3 luni.
   2.2 USR trebuei sa inteleaga ca trebuie sa-si consturiasca organizatii in teritoriu daca vor sa faca ceva, altfel o sa aiba scoruri bune numai cand populatia e nemultumita. Ca doar atuni isi aduc aminte oamenii, doar atuncin cand ii doare, ca sunt si unii super cistiti.
   2.3 trebuie sa castige cat mai multe primarii ca sa vada oamenii ca fac treaba si atunci o sa voteze cu ei in masa. Omul voteaza in general pe ala pe care-l cuoaste. De aia PSD a facut si inca o sa mai faca un scor bunicel, pentru ca sunt ceva primari care mai fac treba buna pe la ei pe acolo.

  • o alianta care nu exista acum un an un partid care are trei anisori a obtinut al treilea scor dar e ” rusinos” of ,of mai, mai !

  • Nu se poate spune ca a pierdut la un scor rusinos.
   USR este un partid nou, fara structuri puternice in teritoriu si totusi a obtinut mai multe voturi decat pro-romania, alde si pmp luate la un loc.

 2. Nu este vina lui Barn ca 1/3 romani au ales profilul de președinte al lui Dancila sau Diaconu. Dacă asta nu va îngrijorează, continuați sa mâncați la rahat despre Bârna și Cioloș.

  • Ce rahat? Unde s-a evaporat milionul de voturi pe care USR+ le-a obținut la europarlamentare? De ce domnul Barna n-a demonstrat curaj intrând la guvernare cu 2-3 ministere cheie precum justiția și internele? De ce a spus că „ieșirea din criză nu este mandatul USR”?!

   E așa simplu să arunci toată vina în cârca unui electorat captiv care scade constant dpdv demografic, dar asta nu-i asumare și nici leadership adevărat.

  • Mai fratele @ioan…tu zici aici că români au taxat pe barna pt că nu a intrat la guvernare…adică români aceștia au înțeles jocul guvernari și miza …au stat strâmb și au gândit drept…și au votat pe dancila :))))…știu că nici tu nu crezi povestea asta

  • poate nu ati auzit cum se exprima barna, lol. nu pot vota un astfel de om sa fie presedinte. dacian da din miini ca un dirijor, enervant, ei nu realizeaza ca totul conteaza sub reflectoare. problema e ca barna e pe linga. cel putin asa pare la televizor, e fals, e lemn, nu face parte din poza ca sa zic asa. mare atentie usr si plus. eu unul as asculta ce spun alegatorii ori faceti ce credeti dar nu cereti.

 3. Asocierea cu Ciolos este, a fost, va fi Toxica

 4. Noua stânga e aici? Nu va vedem. Viitorul e dreapta!

  • USR clar va rezista , pe ideologie nu da nimeni doi bani . Dar sunt cateva schimbari necesare :
   1. Barna trebuie sa-si dea demisia . Daca se agata de functie, va trage partidul in jos.
   2. Trebuie sa gaseasca un lider dar nu Stelian Ion sau Cossette.
   Daca nu reusesc sa gaseasca un lider , atunci e nasol. Unii poate se gandesc la Nicusor dar eu nu-l vad lider si nici nu cred ca vrea. Omul ala stie ce poate si cat poate.

  • @Marius:
   Ei, nu vrea ? L-ai intrebat tu ? (A spus clar in ce conditii vrea cand cu Referendumul pt Familia traditionala ! Repede mai uitam ! :))) )

  • @Susufler0. Nu l-am intrebat, am avut ocazia sa discut cu el in 2016. Omul e foarte, foarte ok pentru jobul de primar. Dar Nicusor e in lumea lui, nu are calitatile de lider, nu are carisma, nu prea are calitati oratorice, etc. In rest e foarte, foarte ok. Eu voi vota USR cu Nicusor asa cum il votez si cu Barna. Nicusor are calitati excelente de organizator, el a creat criteriile de integritate ale USR dar nu cred ca poate duce partidul mai sus.

  • Deputatul Cristian-Gabriel Seidler pare a fi un lider carismatic, care ar putea prelua conducerea USR.

 5. Pertinenta analiza.

  • Toata problema a fost ca Barna si-a sustinut pozitia vehementa impotriva referendumului pentru familie, si asta l-a costat, parerea mea. Stiu, si i-am inteles pozitia din cauza PSD-ului, insa cauza (familia) era prea mare, si prea de valoare, si inca la romani nu merge asa. L-a costat, si ii va costa si pe altii care vor lupta impotriva crestinilor / familiei. Thats it romania!

  • @Nenica:
   Da pct 1 si 2 , mai putin panseul vis a vis de Nicusor Dan !

  • Eu stiu si simpatizanti USR-isti care au votat Dancila numai sa nu iasa Barna, din doua motive:
   intai, fiindca ei considera ca Barna, reprezentand un mare dezavantaj pt USR si tragand partidul in jos, ar trebui sa fie schimbat cat mai rapid si doi, fiindca fiind constienti ca numai in alianta cu PNL-ul ar putea USR-ul sa invinga PSD-ul in viitoarele alegeri, nu au vrut sa apara ostilitate intre cele doua partide in competitia din turul doi. Marturisesc ca si eu am vrut sa votez Cotcodancila, numai ca sa nu iasa Barna, dar am votat Iohannis pana la urma, gandindu-ma ca nu e bine sa te joci cu propriul vot.

 6. Calculul est cat se poate de clar si era si inainte de alegeri. Diferenta intre PNL si Iohannis ii lipseste lui Barna acum Sa va explic: Multi din cei care voteaza Iohannis nu sunt neaparat PNL-isti. Eu de exemplu am votat la europarlamentare USR si acum Iohannis. Ca mine sunt foarte multi. Cam 10-12% din votantii lui Iohannis. Acesti 10-12% au votat USR la europarlamentare, (de aici scorul destul de mare) si pe Iohannis astazi. Pe Dancila au votat-o fix aia care au votat PSD la europarlamentare. Acesta este electoratul lor captiv.

  • No, eu am schimbat-o. Am votat PNL la euro și barna acum. L-aș fi votat pe Klaus, dar oricum era primul, așa că am votat cu Barna ca să nu prindă Viorica turul 2.

  • Ok, se poate dar ce ti-am spus eu este exact asa:
   Rezultatul azi rezultatul europarlamentare diferenta
   Iohannis 36% PNL 27% 9%
   Barna 13,4% USR 22,4% 9%

   Se mai adauga ca 3-4% voturile din Diaspora
   Diferenta intre Dancila azi si PSD la europarlamentare este mai mica de 1%

  • Sebi, dar de ce ai votat Iohannis in primul tur? Chiar fan fiind, stiai ca se duce in turul 2 100%, si, ca simpatizant USR, de ce nu ai votat candidatul lor, chiar dc nu te-a convins omul, ca sa dai sansa turului 2 fara PSD? Iar in turul 2 reveneai la Iohannis fara probleme.

   Asta e o intrebare si pt restul. Rezultatul fiindu-va oricum favorabil la final, puteati contribui la destructurarea psd

   Cred ca nu ati gandit strategic.

  • Daca este sa-ti raspund foarte sincer Alegzandru, m-a cam scarbit campania agresiva purtata de USR-isti impotriva lui Iohannis. Nu m-am asteptat. Poate ca iesirile lui Caramitru ar fi trebuit stopate la timp. In al doilea rand, preocuparea mea principala nu este sa fac strategii de vot. Eu votez pe cine cred eu de cuviinta ca merita in momentul respectiv.

  • Da, clar era greu pentru orice candidat USR sa traga voturi de la Iohannis. Sa nu uitam ca Iohannis este mult peste scorul partidului sau. Deci prezidentialele sunt despre un om, personalitatea lui si despre cum reuseste sa convinga. Votul pe partide e altceva. Dar asta nu-l exonereaza pe Barna de ratarea intrarii in turul 2. Alt lider poate smulgea mult mai multe voturi de la Iohannis. Apropo, ma intreb cu cine a votat Nicusor. Eu zic ca a votat cu Iohannis ceea ce ridica multe semne de intrebare fata de cata incredere avea in Barna.

  • psd a fost si va fi (cat va mai fi) un „sistem” bine uns pentru manipulare, perfect oportunistic , cam cum sunt gandacii rosii de bucatarie de versatili (si la fel de agreabil). E foarte greu sa scapi de el pentru ca se bazeaza pe lipsa de educatie, prostie si comoditate, caracteristice majoritatii oamenilor de oriunde, nu numai din Ro.
   Faptul ca azi sustinatori usr au votat cu Johannis este evident o foarte mare greseala; s-a confundat momentul istoric, adica s-a votat impotriva unei necesitati stringente de a mai trozni un pic psd, poate ar fi fost fatal. Nu era momentul sa fim mofturosi ! Nu v-a placut Barna? Dar VVD in T2 va place?
   Chiar daca cifrele arata acum ca am castigat si am eliminat psd, sa ne amintim ca urmeaza o perioada de guvernare pnl ff nasoala in urma careia majoritatea mentionata mai sus va dovedi inca o data cat de inepta poate fi; in majoritate includ si absentii care sunt 9M de oameni!!!
   Asa ca daca avem ghinion TOTI ( inclusiv dobitocii care voteaza psd cu o mana si cu cealalta isi trag pumni in gura fara sa stie) in primavara o sa avem 35% prezenta si psd va reveni lejer.
   Sper sa nu am dreptate!

  • Diferenta respectiva este de un milion de voturi, dar lui Barna ii lipsesc vreo 500-700 de mii. Deci nu cred ca asta este obligatoriu explicatia, dar este posibil ca o parte dintre alegatorii reformisti neconvinsi sa-i fi dat inca o sansa lui Iohannis.

   Nu conta cine intre Iohannis si Barna castiga alegerile din perspectiva reformistilor. Dar mentinerea momentumului USR si PLUS ar fi fost utila, sincer. La fel si sanctionarea deficientelor. Iohannis nu a facut mai nimic sa merite aceasta victorie si in ecuatia lucrurilor asta este mult mai problematic. Mai ales din perspectiva demobilizarii electoratului.

 7. D-le Tapalaga, asteptam articolul elogios la adresa lui Iohannis. Privind viitorul Aliantei 2020, lasati previziunile, nu s-au adeverit niciodata.

  • Domnul Tapalaga să se pregateasca sa ne spuna de scorul rusinos a lui Klaus și să ne spună de unde vrea el sa ia voturi pentru turul doi . Sper ca nu vrea de la USR-istii cei rai și corupți…Nu se face mister Tapa! Noi ne-am hotarat sa stăm în turul 2 și să ne distrăm dacă iese Viorica,băi cât voi.putea sa râd să iasă Veorica.

  • Stai linistit @Vio7, stim ca esti ciumat.
   USR-istii vor iesi la vot pentru Iohaniis. Nu riscam sa fim reprezentati 5 ani de o analfabeta. 🙂

  • Ce sunt, mă? Ciumata e mămică ta și tot neamul tău! De unde ai tras tu concluzia ca sunt ciumat? Pentru ca refuz să votez Klaus? Păi, ce,nu poate singur? Marș băi lache! Cand o sa stai in stradă în frig și ploaie pentru că mister Klaus a mai dat o șansă, a treia ,PSD atunci sa vorbesti…pana atunci doar mănânci rahat!

 8. V-ati simtit vreodata motivati de discursurile lui Iohannis sau Barna?

  • Anihilarea P$D pana la scoaterea in 2024 din Parlamentul Romaniei este Suficient, apoi fara P$D va fi Competitie Politica !

  • E vorba de ce a facut Johannis nu de ce discursuri a tinut.
   Johannis a tinut ciuma rosie in sah si nu a lasat-o sa faca tot ce a vrut si nea tinut pe linia europeana. Ne dadeau afara din UE daca nu era Johannis.

  • La discursurile Blatistului de iohanez se aud greierii :))

  • Doar Viorica m-a facut sa ma simt motivat ;(
   M-au atins la… ovare discursurile sale de mama a Romaniei:))

 9. Așa mă distrează toți analiștii ăștia de carton. Păi ia zi domnule Tapalaga, ce calități de lider are Iohannis? Care sunt discursurile care au înflăcărat națiunea? Ce program a avut in campania asta domnul Iohannis? Ma lăsați cu aberațiile ăstea de articole.

  • haideti sa fim seriosi.
   dupa arestarea lui dragnea noi am avut impresia ca acesta a abandonat lupta. din contra, el a fost tot timpul acolo, el cu consultantii lui, iar miscarea cu datul in judecata a fost miscare inteligenta. s.a creat o fatada pentru a crea in subconstientul alegatorilor ca dancila e contra lui dragnea. exceptand o ordonanta de urgenta pe codul penal, viorica dancila a fost lipiciul perfect intre dragnea si iohanis. prea s.au completat reciproc toti 3.
   acum sunt convins ca a fost totul o sarada chiar un blat intre cei 3.

   asta este situatia, data viitoare trebuie sa fim mai vigilenti si mai pregatiti.

   vrand nevrand votam iarasi un rau mai mic. uite ca suntem nevoiti sa votam iarasi iohanis presedinte. nici nu vreau sa ma gandesc la alternativa

  • Si eu sunt de parere ca Iohannis are blat cu Dragnea. Inchiderea celui din urma pentru cateva luni la inchisoare a lasat impresia ca inca se mai face justitie in Romania si i-a crescut popularitatea lui Iohannis chiar si dupa ce a demis-o pe Kovesi si a promulgat legile Justitiei date de PSD, fara sa incerce cai de atac. In perioada campaniei Iohannis a rostit „PSD” o data la fiecare 10 cuvinte validand astfel candidatul PSD ca si principal contracandidat si ignorand-ul complet pe Barna, practic singurul care merita sa intre in turul 2 impotriva lui KWI. Dupa alegerile prezidentiale, alegeri nu neaparat critice pentru viitorul tarii, din cauza golirii functiei prezidentiale (implementata de PSD cu semnatura lui Iohannis) avem sanse mai mici de schimbare la alegerile parlamentare viitoare din cauza ca USR scade in sondaje ca urmare a esecului lui Barna. Neavand un electorat pro-USR suficient de numeros incat sa se obtina o majoritate clara pro-schimbare se intrevede o guvernare USL-2 in urmatorii 4 ani.

  • Mai lasati boceala, victimiada si conspiratiile, Barna nu a intrat in turul doi pe barba proprie, ce e asa de greu de inteles?

 10. „În politică, se dovedește încă o dată că liderii nu pot fi făcuți, dacă nu se nasc înzestrați cu capacități de lider.”
  Sunt curios ce fel de lider este Klaus Iohannis.

 11. eu un lucru simplu nu inteleg, foarte simplu, cand atat de multa lume a votat Barna, nu doar de dragul lui si din convingere, ci ca sa o impiedice pe Dancila sa intre in turul doi-si vorbesc de oameni din tzara si din afara- cum e Barna la un scor asha de mic? Am muncit milioane de oameni si nu s-a vazut? Ca oamenii din diaspora si cei din marile centre urbane din tzara au inteles si inteleg miza pe de-a intreagul. In plus, n-a castigat Iohannis aproape deloc procente, ci PSD. Sa imi explice mie cineva ce s-a intamplat cand atat de multa lume s-a dus la vot cu gura plina de „muie psd”, atat de multzi tineri si atat de multa diaspora…

  • Aceleasi nedumeriri le am. Ok, oi trai eu in bula, dar toti ai mei, familie, prieteni apropiati, mai indepartati, prieteni din diaspora, bunica de 87 ani, au votat Barna. Ma rog, o larga majoritate, nu toti. Dar nimeni Dancila. Si asa si altii prb. Cand vad ce scor are, inca sunt socat. Unde s-a pierdut firul? La ce emulație era, eram f optimist. Nu inteleg cum de a luat scorul asta de duzina.

  • Păi n-a câștigat Iohannis în plus procente, pentru că i le-a dat lui Dancila…

 12. Dezamagitor, Barna, dezamagitor… Ce ma bucura e ca toti postacii (agresivi, dupa cum spune si CTP) USR-PLUS si-au luat tzeapa de la PNL… Acum, daca USR vrea sa supraviețuiasca si sa nu se întoarcă la 8%, ar trebui sa se mai potolească, sa plece capul si sa colaboreze „pe bune” cu PNL si cu dl. Orban, iar postacii useristi sa mai tacă din gura cu „USL traieste” sau alte prostii din astea…

  • Ce vorbesti boss, adica USR sa devina remorca PNL. Adica USR sa gireze toti baronii PNL din Ardeal, toti taietorii de lemne din Bucovina controlati de Flutur, sa gireze toate viitoarele smecherii pe care le va face PNL. Pai atunci sa fii sigur ca va disparea ca partid. USR a ajuns la 23% pentru ca s-a pozitionat impotriva ambelor partide PNL si PSD. Daca se duce la remorca PNL, de ce-as mai vota un astfel de partid balama ca au fost destule in istoria post-decembrista.

  • Pana nu isi va face structuri in teritoriu, in toate locurile din tara si targetul sau va fi toată țara, nu doar big urban programatori si bla, bla, remorca va tot fi sau sa i zicem „balama”!

 13. Nu cred ca Barna a contribuit semnificativ la rezultatul din aceasta seara.
  Primul lucru care a contribuit este ca aceasta alianță electorală nu și-a definit clar orientarea politica.
  Al doilea lucru este ca aceasta alianță, fiind foarte dorita la guvernare după alegerile europarlamentare, și-exprimat oficial poziția de refuz de asumate a guvernării in momentul dorit de alegători … alegătorii au dorit asumarea imediata a guvernării, alianța a dorit la guvernare după anticipate.
  Al treilea lucru, exprimarea unor păreri publice in privința dreptului de proprietate.
  Al patrulea lucru, situația neclara a lui Cioloș im raport cu fosta securitate comunista.
  Al cincilea lucru, disensiunile din interiorul alianței electorale un legetura cu desemnarea candidatului la președinție.
  Al șaselea lucru, situația neclara a biznisului dlui Barna.

  Acestea au fost elementele esențiale care au făcut ca numeroși alegători sa abandoneze alianță electorală USR-PLUS. Entuziasmul s-a atenuat și alegătorii s-au simțit dezamăgiți chiar dacă unele televiziuni au încercat sa-l reactiveze.

  Păcat, mare păcat.
  Dacă USR-PLUS ar fi decis intrarea la guvernare ar fi fost elementul cel mai puternic de susținere din partea alegătorilor, care ar fi perceput in mod corect aceasta atitudine, respectiv ar fi simțit ca aceasta alianță e cu adevărat dispusă sa acționeze in interesul alegătorilor chiar și cu riscul de a nu reuși mare brânza in actul de guvernare.

  • Analiza ta nu ia in seama rezultatele de la europarlamentare. De ce atunci usr-plus au fost votati si acum nu? Poate ca au gresit si ei, dar problemele sunt in primul rand cu Barna.

  • E o singura problema : Barna. Restul sunt propriile tale opinii. Si apropo, USR ar trebui sa evite cu orice pret sa devina remorca PNL. Asta daca nu vor sa dispara de pe scena . Pentru ca astfel isi vor pierde identitatea.

  • Area, in clasamentul meu, punctul 2 de la tine este pe primul loc si cu greutatea specifica cea mai mare. Multi oameni obisnuiti si impartiali au detestat USR si pe Barna insusi pentru neasumarea guvernarii asimilandu-i atunci cu fuga de raspundere, cu imaturitatea si cu ipocrizia. Este o lectie buna de invatat de catre politicienii USR daca mai vor sa aiba succes la localele si parlamentarele de la anul.

 14. Sa nu fim tristi ca e bine. A cistigat al nostru, adica cineva care nu e din ciuma rosie. Daca nu i-au iesit ploile lui Barna nu e motiv de intristare. In nici-un caz nu trebuie injurati romanii si Romania pentru asta.
  Credeati ca PSD va dispare asa usor? Forta PSD consta in milioanele de indobitociti care voteaza constant PSD. Acestia nu se vor ridica din intuneric peste noapte. E nevoie de multi ani de ducatie.
  Deocamdata sa ne bucuram. Mai e de luptat inca. Sa nu fim naivi sa credem ca daca-l votam pe Barna in turul 2 PSD va disparea. Asta e o utopie, o smecherie de campanie.

  • 3.2 milioane ! 18% la parlamentarele din 2016 ! Acum VVD 2 milioane deocamdată…si alea umflate de STS…(conf. Cristoiu,Curea…) IEȘIȚI MASIV LA VOT!!! HARTA SĂ FIE ALBASTRĂ !!! ACUM ORI NICIODATĂ !!!! AJUNG 30 de ani de BĂTAIE DE JOC ! PERSEVERENȚĂ…TENACITATE …FORȚĂ DE VOINȚĂ …UNITATE!!!! Urmează incă două încercări…vom dovedi că avem aceste calități sau suntem din neamul lui ,,muieți-s posmagii ”??? Atitudinea de aparentă detașare a lui KWI este o bună lecție: ne lasă să ne dăm măsura,suntem puși în fața propriei noastre atitudini ca în fața unei oglinzi: ĂȘTIA SUNTEM !Până când mai oftăm după un tătuc?
   Occidentul catolic si reformat și-a luat de secole soarta în propriile mâini…noi încă vedem salvarea și speranța în moaște ! Gata cu calcule,supoziții,pronosticuri…alegem din nou răul mai mic și ÎNAINTE!!! Mai sunt alegeri și după cinci ani !

 15. Pe Dan Barna l-a invins Iohannis, lasa mai nea Tapalaga povestile. Am o rugaminte, ia doar si citeste ce ai scris de azi dimineata incoace, tu, redactia si Pantazzi… si vei vedea ca, fie ca va contraziceti, fie va mulati pe rezultatele votului. Mama lui de jurnalism, da-o incolo nu toti suntem prosti.
  Revenind la Barna, mai contesta cineva cu putina minte la cap ca iar a functionat sistemul pus la punct de Basescu?…
  pas 1. DNA deschide dosar in rem lui Barna
  pas 2. Barna voteaza guvern Orban
  pas 3. Barna scade in sondaje si pierde alegerile => Iohannis primeste cel mai facil si prost contra-candidat in turul 2 = Dancila.
  Cine numeste sefii la Dna, Parchet, Diicot + adjunctii serviciilor secrete in Romania? raspuns: presedintele.

  Dar..stiu, stiu… anticoruptia, democratie, justitie…. praf in ochi, importanta e povestea care se livreaza, iar oamenii trebuie insufletiti, sa aibe convingerea ca ei sunt cei care aleg, care schimba ceva.

  • „Mama lui de jurnalism, da-o incolo nu toti suntem prosti.”
   Ce ne-am face daca nu ne-ai deschide tu ochii cu subtilele tale ANALize, mai draga pesedila?
   Tu cum crezi ca ar fi fost daca usr-plus nu ar fi votat guvernul Orban? Nu luau nici atat!
   „Cine numeste sefii la Dna, Parchet, Diicot + adjunctii serviciilor secrete in Romania? raspuns: presedintele.” Ai uitat aici in mod convenabil niste pasi! Ia vezi ce zice art. 54 din Legea nr. 303/2004! Sunt convins ca in calitatea ta de propagandist al ciumei rosii stii, dar ne spui un sfert de adevar asa cum te-au invatat la „Stefan Gheorghiu”.

  • Pesedila, cred ca glumesti. Vorbesti despre propuneri la parchete?… , pai nu vezi realitatea Zuzica, ca de mai bine de un an avem interimate, ce conteaza propunerile… conteaza cine numeste, sau nici asta nu pricepi? Daca nu pricepi, analizeaza realitatea numirilor la parchete in ultimii ani.
   Stefan Gheorghiu, sunt prea tanar… Esti cumva de prin redactie, s-a suparat nea Tapalaga?

  • Bai corect, tu esti un postac psdist care scrie si pe ziare.com, ca la ala am mai intalnit expresia ”mama lui de jurnalism”, cred ca ”printul” e nick-name pe ziare.com. Cara-te de pe G4, ti-au suspendat dincolo contul?

  • @Pesedila cel co-RECT:
   Numirile de catre presedinte erau pe vremea „presedintelui-jucator” care stia cum sa negocieze si sa-si impuna candidatii. Asta de-acum e presedinte-notar, doar asa au zis omuletii verzi sovietici in roba stacojie de la ccr. E cam pompos sa spunem despre o semnatura obligatorie ca e „numire”.
   Ti-ai ales bine nickul, sugereaza exact ce esti – un co-generator de rahat in slujba cancerului rosu.

 16. Domnu’ ziarist, mâncați c^cat de la începutul campaniei. Ce talent de mare leader are Iohannis, în afară de blaturile cu PSD-ul? Nu mai pupa in c¥r PNL-ul , pentru ca nu e frumos.Puțină demnitate, mai multă obiectivitatea şi lasă curvăreala asta, nu ne mai obosi cu vrăjeala despre peneleii tăi.

  • Pai g4media ii oficiosul peneleului, 95% dintre articole sunt deapre peleleu. Un articol mai grețos si mai libidinos decât altul. Astia-s ziariștii care vor sa schimbe Romania

  • Asta cu PNL-ul e tolerabil, Asta este. Partea de neinteles e ura cu care e tratat Barna si USR in legatura cu Barna. Toata lumea vrea sa curga sange, sa i se taie capul lui Barna, sa se intoarca USR-ul in bratele PNL-ului si a lui Iohannis. Raul suprem in tara asta e Barna si USR. Serios, nene, chiar asa?

   Cui foloseste asta? Deja in cateva luni trebuie trecut la munca pentru locale, la selectarea candidatiolor, la negocieri dure USR-Plus. Cine ar castiga daca totul se da peste cap? Hai ca nu e greu de ghicit.

   Alianta USRPlus trebuie sa mearga pe drumul ei, asa cum a inceput. Mai departe cu Barna si Ciolos, sa pregateasca alegerile locale din 2020. Acolo au conditii mai bune de joc, daca sunt atenti: pot aduce candidati mai buni, au scoruri bune in toate orasele mari, PNL se va uza inevitabil, o sa se vada ce e inevitabil: vor da afara politrucii PSD pentru a ii inlocui cu politrucii PNL.

   Orice alianta cu PNL trebuie facuta numai DUPA alegeri si dupa ce ai facut tot ce a depins de tine pentru a obtinue un scor bun: cu procentele alea negociezi, nu ai alta avere. O trecere acum in remorca PNL e o tampenie marca Stelian Ion, care cica ar vrea sa fie el presedinte USR. Astia omoara partidul asta inainte de a sta pe picioarele lui.

   Aia batrani din politica ranjesc satisfacuti.

 17. Multa suparare in acest articol scris la cald. Duce cu gindul la o speranra, sau amor, pierdut. Dar nu cred ca mai era nevoie sa-i bagati degetul in ochi mortului. In fond, meciul nu e terminatsi ar di pacat ca acest vot sa traga in jos USR mai ales cind noi oameni seriosi vorbim la suparare – un pic ce clarviziune si anticipare v-ar prinde bine. Altfel o sa-l aveti pe inenarabilul domn Tariceanu o vesnica marfa de schimb in peisajul politic romanesc.
  Foarte multi oameni, citesc in comentarii, fb, sau vb cu prieteni, au votat cu Barna fara sa-l placa citusi de putin, pentru a vedea un tur doi fara creatura teleormaneana de raft de aprozar. Scorul final e surprinzator de mic. Surprinzator. Truismele despe lideri ai oamenilor si calitatile lor sint usor naive, demagogie goala. Viata lucreaza uneori si cu calcule si masuri neexceptionale pentru a obtine rezultate exceptionale. In cazul de fata, un tur doi fara miros de cirpe kaghebiste la mina a doua. Recunosc, am visat pentru o clipa.

 18. Acum că s-a văzut rezultatul e ușor de spus că a greșit dar cine ar fi putut să știe înainte?!

  Am văzut ideea că ar fi trebuit să fie mai agresiv. Mie nu mi se pare că e chiar atât de clar că ar fi funcționat. Discursul a fost în principal centrat pe faptul că el ar fi putut să fie mai bun ca Iohannis, fără a-l critica in mod direct. Cel puțin asta a ajuns la mine. Mie mi s-a părut o abordare de bun simț, un alt mod de a face politică. Nu trebuie să-ți târăști adversarul prin noroi ca să arăți că ești mai bun. Din păcate unii asta vor să vadă…

  În continuare refuzul de a întra la guvernare cred că a fost o idee bună. În primul rând pentru că nu ar fi putut să-și facă programul, iar în al doilea rând la fel cum au pierdut voturi ne-intrând la guvernare ar fi pierdut și intrând (ar fi fost acuzați de oportunism, de torcuri cu celelalte partide. )

  Pentru Iohannis notorietatea a jucat un rol foarte important. Iohannis cu bune și rele e previzibil, știi la ce să te aștepți de la el. După părerea mea votanții anti-psd au avut de ales între un candidat mediocru dar previzibil și unul care pare că e mai bun dar nu știi exact la ce să te aștepți de la el. Au ales prima variantă.
  Cred că stând în bulele noastre uităm uneori cum e România…

  Sper ca USR+ să nu se demoralizeze, să-și păstreze stilul nou de a face politică, timpul le va da câștig de cauză.

  • Cel mai bun comentariu de pe aceata pagina. Respect.

  • Da, un comentariu de bun simt.

   Poate am devenit eu paranoic, dar eu nu mai cred ca toate postarile astea ultra-violente impotriva lui Barna sunt pe bune. Pur si simplu sunt multi care vor ca alianta USRPlus sa se impiedice. Sa il dea afara pe Barna, sa inceapa organizarea de congrese, renegocieri cu Plus-ul si asa mai departe. Si care e aripa din USR care ar prealua conducerea? Pregresistii condusi de Chichirau, care anunta ca musai trebuie sa devina remorca PNL si sa intre in guvern?

   Aripa Barna-Ghinea pare o aripa pragmatica, ce poate sa isi urmareasca interesele pe termen lung in dauna castigurilor imediate. Nu vad alternativa mai buna in USR acum, Lucrurile ar trebui rezolvate rapid si temperate. Nu e timp acum pentru asa ceva.

 19. foarte buna analiza.

  impresia e ca Barna nici nu voia sa fie presedinte – a venit cu o campanie slabuta, care nu a spus nimic interesant, fara energie, fara forta.

 20. Articolul asta este platit din fonduri PNL sau din fonduri proprii ? !

 21. Meine vorherigen Kommentare wurden zensiert. Warum?

 22. Un lucru e clar: usr–istii si-au luat o mare muie, de altfel atat de draga lor, ca toata campania dobitocilor de la usr s-a bazat pe acest cuvant, proiecte si programe zero barat

 23. Lui Johannis ii era de departe cel mai frică de Barna așa că s-a asigurat că nu trece în turul doi. Articolul din Rise si toate gainariile de știri care au apărut au avut rolul de a se asigura că nu ia avânt peste noapte însă lovitura grea a fost candidatura lui Paleologu. Acum este acuzat că nu a avut o prestație bună chiar de cei care l-au faultat.

  • Bineînțeles!!
   Deci Băsescu ne-a mai luat o dată speranța de schimbare.

   P.S. Văd că nu scrie nimeni despre voturi controlate de la PNL către Dancila. Diferența e prea mare între ea și Barna, la câtă lume se știe că a votat cu Barna, cum bine zicea cineva mai sus.

  • Articolul din rise si toate gainariile de stiri care au aparut au fost mana lui Dancila si a ciumei rosii, nu a lui Johannis… sau nu ai auzit explicatiile lasului cand a fost intrebat de presa de unde crede el ca-i vine lovitura? Cand a simtit ca Securitatea a inceput sa-l faca au inceput sa-i tremure nadragii, desi daca te luai dupa retorica lui de ani de zile nu ar fi avut deloc de ce sa se teama: LCK, stat de drept, lupta anticoruptie, coruptia ( nu prostia) ucide si alte alea…las loc si altora sa mai vina cu sloganul preferat…

 24. Multa ipocrizie sau ciudatenii la USR, si nu de azi! De pilda, stalpul filialei Bacau e un fost jandarm, Liviu Rusu, unde deputat e unul de care nu a auzit nimeni pe nume Viziteu, dar ei critica jandarmeria : https://zdbc.ro/scandal-in-usr-bacau-filiala-judeteana-zguduita-de-excluderi-si-reclamatii/ Nu e o surpriza esecul lui Dan Barna!

 25. USL trăiește! Și încă cum! Am ratat un moment excelent către normalitate. Predoiu la justiție, PSD pe val, Dancila poate ajunge președinte și dacă nu, nu va pierde la scor rușinos, Dragnea jubileaza, Băsescu la fel, PNL e fericit cu PSD, interlopii uslisti se vor alia și la locale pentru a pune stăpânire definitiv pe putere. Și asta după Colectiv, 3 ani de proteste, OUG 13, îngroparea justiției de către interlopi și 10 august.

 26. Titlul ar fi trebuit să fie: USL a câștigat la un scor rușinos. Rușinos pentru orice român.

 27. A venit din mediul privat care face afaceri cu statul și transfer de bani de la state în mâna subvenționaților. Că afaceri adevărate, pe piață, capitaliste, n-a văzut nimeni de la ,,antreprenorul” ăsta.

 28. Înalt ca o prăjină și prost ca o bășină,
  așa aveam noi, copiii din mahalaua-n care-am crescut o zicere și asta e cauza din care a pierdut Dan Barna.
  S-a identificat cu zestrea de +22 % din 26 florar, cînd, de fapt, o mare parte dintre acei votanți nu au fost (și nu sunt) votanți 2020 ci au fost „decît” votanți anti-PSD (iar Tăpălagă face aceeași eroare în articol scriind „nu l-a votat nici măcar propriul electorat”), adevăr confirmat pe 10 brumar. Și s-a împăunat apoi d-l Barna văzîndu-se președinte („imaginați-vă un T II între mine și Iohannis”, „noi, USR+PLUS, ne pregătim să cîștigăm tot: prezidențiale, locale, parlamentare”) precum proasta României. D-l Barna, de la înălțimea domniei sale, era obligat să vadă pînă departe, nu-i așa? Fiindcă are dreptate însă Tăpălagă cînd scrie „a dorit prea mult, prea repede, arzând etape. A vrut să sară direct în vârful ierarhiei, fără să fie nici prea bine pregătit, nici vreun fenomen politic”. Fiindcă s-a făcut de rîs, el, d-l Barna.
  În 9.11 eu am scris, chiar aici pe site: „proasta României nu își va depăși partidul [scorul din 26.5 – n.m.], da’ deșteptu’ României [d-l Barna – n.m.] de ce nu și-l depășeste?”. În 31.10 așijderea am scris: „D-l Barna va lua mult mai puțin decît 2020 la europarlamentare, din păcate, cam cu 10 puncte procentuale mai putin”. Poate că nu-s eu de tot proastă, da’ dom’ Barna & stafu’ sunt chiar deștepți, ei în ce lume au trăit pînă ieri, oameni buni?!
  Mai scriu unii comentatori – și chiar d-l Barna se plîngea mai deunăzi – că pe Barna l-a tocat Paleologu. Băăă, sunteți nebuni?! Păi Paleologu „decît” a capitalizat voturile PMP de la europarlamentarele ultime!
  P.S. Pentru toți cei care sunteți, ca și mine, anti-PSD: nu este sfîrșitul nostru intrarea proastei României în T II (deși cred că am fost prima care am scris, imediat după 26 florar, că ne-accederea în T II la prezidențiale ar băga PSD în comă), nu disperați, mai avem o posibilitate de șah mat! MOBILIZARE TOTALĂ PENTRU T II ASTFEL ÎNCÎT PROASTA ROMÂNIEI SĂ OBȚINĂ UN PROCENT MAI MIC DECÎT ÎN T I !!!
  Aferim!

  • P.P.S. Rușine românilor: a ieșit diaspora la vot ca nicicînd pînă acum iar boboru’ mai mult a stat in casă!

  • iuzereminusplush n-au livrat ceea ce doresc alegatorii lor
   (da, alegatori – pe care aroganta, autosuficienta… i-au considerat deja electori – electorat stabil).
   Refuzul de a-si asuma responsabilitatea intr-o perioada dificila a contat enorm. In fapt, alegatorii au mirosit lasitatea si oportunismul. La care s-au adaugat „succesurili” „antreprenoriale” de tip guitza-de-rsfsjugoslavia. Pasii corecti pentru infrangerea categorica a ciumei rosii (obiectiv clamat p-aici de toti postacii fundamentalisti) erau exact invers fata de ceea ce a facut iuzereminusplush. Sustinerea unui candidat unic & asumarea responsabilitatii pt repararea tampeniilor facute de comu’isti.
   „antrepreneuru-de-succesuri” a catindat crezand ca alegatorii au votat pentru iuzereminusplush cand de fapt au fost majoritar impotriva ciumei. Miza si pe alianta cu puie-monta care l-a si ajutat (btw, i-a adunati electoratu’ vassilika si alegatorii milogului-figurant… aveti frisoane?) Ce a dorit? pai… de fapt to’ar’silor zbarnea & ciolanosh nu le-a convenit sa fie in plan secund, loc pe care-l detineau in urma unui context. In aroganta lor credeau ca li se cuvine prim-planul… si da cu curu de pamant sa vezi ce-o sa te doara.
   … iar dac-o mai lalaie mult cu imposibilele anticipate, la viitoarele alegeri vor obtine pozitia de a cincea roata la caruta.

 29. Când s-a înscris Barna în cursa pentru președinte? Își amintește cineva luna, data? Va spun eu: prea târziu s-a înscris. Unul ca el, lipsit de notorietate și de charisma, trebuia să înceapă sa-și construiască profilul încă din 2018. Nu e prima oară ca afirm asta.

  Eu fac parte din electoratul “nou” al USR. Am votat USR prima oară in 2016. Dar pe Barna nu l-am votat. Manevra asta cu a nu ajunge Dăncilă in turul doi nu mi-a părut suficientă ca miza. Nu vreau sa dau votul meu ca pe o răzbunare. Ar fi fost un vot negativ. Din nou.

 30. Bineînțeles!!
  Deci Băsescu ne-a mai luat o dată speranța de schimbare.

  P.S. Văd că nu scrie nimeni despre voturi controlate de la PNL către Dancila. Diferența e prea mare între ea și Barna, la câtă lume se știe că a votat cu Barna, cum bine zicea cineva mai sus.

 31. Hello oameni buni, trezirea, Barna nici macar atat nu are REAL, caci multi l-au stampilat doar ca sa nu ajunga Veorica in T2!!!

 32. Barna e penal.
  La pușcărie.

 33. In principal a pierdut pentru că l-ați tocat mărunt in campanie! Doar pe el!!! Acum dacă nu va exista o anchetă pe afacerea Rise și nu va fi declarat vinovat de un complet de judecată, așa cum ați tot dat de înțeles că ar fi, voi cei din PRESĂ sunteți cei mai mari vinovați!!! Ați făcut jocul cui trebuia!!!! Bineînțeles că are și el partea lui de vină dar e un om NOU in politică!!!! Acu’ vrem nu vrem, 5 ani cu PSD, 5 ani cu PNL!!! USL a câștigat România!!!

 34. A spus asta după europarlamentare dar am fost ignorat,Usr/Plus ar fi trebuit să susțină pe Iohannis și așa ,neamțu ar fi câștigat încă din primul tur ,însă așa, s-a scindat masiv votul anti PSD intre Barna si Iohannis ….dacă mai includem și pe șarlatanul de Paleologu ,așa a intrat beșinoasa în turul 2

  • De ce nu a încercat Klaus să propună un pact: Klaus președinte și cineva din USR premier(Barna sau Ciolos) și câștigă din primul tur. Nu poate pentru că trebuie să mănânce și gura lui Orban și a prietenilor lui din PDL. Uite de aia am o scârbă supremă și o sa ma hotărăsc cu greu să votez ce trebuie musai nu ce vreau,așa că în turul 1.

 35. imi pare rau, dar a lucra cu fonduri europene nu e chiar mediu privat 100%. pare privat dar nu e. esti tot un agatat de stat si de birocratia lui

 36. Și-au mai făcut bagajele încă câteva mii de oameni

 37. „În politică, se dovedește încă o dată că liderii nu pot fi făcuți, dacă nu se nasc înzestrați cu capacități de conducător, cu instinct politic și spirit de luptător.”
  Adică de asta nu reușit Barna locul 2. Bine că KWJ a reușit locul 1. E ilogic. Lui îi lipsesc chiar mai multe din acestea. De Veorica, Diaconu, nu mai spun.

 38. Numai eu știu 20 de persoane care au votat cu Barna. Internetul vuia de susținerea lui Barna. O lucratura dubioasă care mă face să cred că multe voturi au fost anulate, furate,” romanizate” (cum s-ar zice). Acest personaj Iohanis, robotizat, parca unul din cărțile lui Asimov, începe să mă sperie. Ce plan are pentru noi? Tind să cred că USL reborn va fi doar un mizilic.

  • Aseara am spus ca ceva ciudat s-a intamplat dupa ora 19. Raman la aceeasi parere, pentru ca cel putin „prezenta” la vot a fost influentata. Vazand acum cifrele Vasilicii, suspiciunile se diversifica!

 39. plin de USR-isti si azi….in mediul virtual….
  pe unde v-ati ratacit ieri, in ziua votului, astfel incat, dupa numaratoare sunteti ….semnificativ mai putini decat in mai la europarlamentare?

 40. „Lăsați proiectele, programele, promisiunile, ele nu contează prea mult „

 41. Barna a pierdut din doua motive simple: 1) Unii votanti ai USR-Plus au votat cu Iohannis, considerand ca presedintele are cele mai mari sanse sa castige alegerile (cel putin 4-5% dintre voturile lui Iohannis vin de la useristi) 2) Prezenta mai mica la vot ( – 4%) decat la europarlamentare. Tinerii nu au mai iesit la vot in numar mare si asta a afectat cel mai mult scorul lui Barna.

  • barna nu a pierdut nimic, e doar o facatura a jmenarilor politici.Diferenta de voturi fata de europarlamentare vine din faptul ca acum usr-barna nu au mai primir cadou de la johannis-pnl voturi, ar fi fost prea riscant.Oricum, dancila(nu psd-ul), joaca in turul II pentru iohannis, conform angajamentului.
   Dar imaginati-va ca psd- ul ar fi avut un candidat pe bune, adica un lider, nu o facatura ca dancila.
   Va puteti imagina ce dezastru ar fi fost pentru johannis&barna?
   Daca psd-ul a adunat 24% din voturi scotand in fata o catastrofa ca dancila, oare cum ar fi fost daca psd-ul avea un candidat adevarat?!

  • @Ionisus

   Maximul pe care PSD-ul il putea scoate si daca avea un super-lider ca Adrian Nastase era 30% adica voturile date lui Dancila si lui Diaconu. In rest nu aveau de unde sa ia alte voturi. Ala e potentialul PSD-ului la o participare de sub 50% la vot. Daca ar veni la vot macar 65% din populatie atunci PSD-ul ar scadea la un scor insignifiant pt ca ei aceeasi armata de amarati stirbi si saraci pe care i-ai vazut adusi cu autocarele la mitingurile lui Dragnea. Aia sunt votantii PSD.

 42. Tot citesc comentariile despre Barna si „înfrângerea” suferită in fața lui V30rik, dar nimeni nu scrie nimic despre toti primarii PSD care inca sunt la putere si fac campanie mai puternică decât orice partid central, sa nu uităm ca USR nu are nicio primărie,USR este inca foarte verde/necopt, încă acceptă membri si e greu pentru ei sa controleze toate organizațiile por judetene. Inca nu au oameni de încredere care renasc din esecuri la fiecare 4 ani băgând bani in campanii electorale.

  • Nu stiati asta la inceput?! De ce v-ati mai pus catindat la Presedintie daca sunteti verzi/necopti si fara primarii?! De fuduli, de prosti, de ce?!

  • @Radulescu Marcel

   Daca esti atat de prost incat sa nu intelegi de ce un partid fie el tanar, mic, verde, etc. isi pune candidat la presidentie, atunci n–avem ce discuta. Du-te si mai citeste niste politica si apoi apuca-te sa postezi pe net.

  • De treci codrii do aramă, de departe vezi albind
   Ş-auzi mândra glăsuire a pădurii de argint.
   Raspunsul la intrebarile tale existentialiste este ARGINTUL
   Sa nu te apuci sa strigi EVRIKA, ca Arhimede din Siracuza

  • Radulescu Marcel esti de neinteles ,cu cita naivitate demna de admiratie intrebi de ce , de ce ? ai primit deja raspunsul , de la nae ,dar iti ofer si eu aceiasi intrebare ,chiar nu ai stiut de ce ?

  • Marcel , intotdeauna cind iti pui niste intrebari, nu exista decit citeva variante de raspuns: fie cauti fata, fie cauti banii ,fie cauti marirea si uite asa intelegi totul .

  • Ce de comentarii pro sau contra , a stirnit textul scris pe G4 Media .Impresionant . Sunt chiar inmarmurit cum naiba de stim ,noi astia de scriem cu atita convingere ,ce se intimpla cu adevarat . Va felicit pe toti pentru intelegerea profunda a lucrurilor si a situatiilor ce ni se pun in fata spre discutie cu atita eleganta .
   Cu totii ne intrebam de ce nu a intrat in turul doi D.B. chiar daca stia ca o parte din votantii USR-PLUS vor vota cu prezidentiale johannis .
   Cu totii ne intrebam de ce au candidat in alegeri PALEOLOGU ,DIACONU ,CUMPANASU etc etc .stiind ca nu au cea mai mica sansa de reusita .
   Cu totii ne intrebam de ce PSD dupa ce toate sondajele aratau pierderea a jumatate din votanti si pierderea guvernarii , inca se afla in cursa prezidentiala .
   Cu totii ne intrebam de ce partidele ce nu puteau capata nici macar un numar mic de votanti au continuat lupta .
   RASPUNSUL la toate aceste imagini ce ni se pun in fata ,la fel ca nemuritoarele imagini de odinioara numite PIF din anii 60 – 70 se afla in legea partidelor parlamentare si in legea alegerilor prezidentiale atasate unor beneficii de participare .

 43. Iohannis este cumva marele lider care a unit oamenii in jurul lui? NU, el a fost ales pentru că lumea a votat anti Ponta. Iar acum a rămas acolo… singurul lucru bun pe care l-a făcut în 5 ani a fost în legătură cu OUG 13.

 44. Habar nu ai ce înseamnă sa fi lider!!! Amesteci tupeul de samsar și borfaș cu leadership ul!!!

 45. Dl. Barna si mai mult USR decat Plus si-au asumat riscul de a pierde rusinos din momentul in care au decis sa candideze la alegerile prezidentiale desi stiau foarte bine ca o mare parte din electoratul USR+PLUS va vota cu Dl. Iohannis. Aceasta este explicatia. Calitatile politice sau alte asa zise greseli ale D-lui Barna nu prea au contat. Oricare ar fi fost candidatul lor, chiar si Dl. Ciolos, ar fi patit la fel.

  • Nu e deloc rusinos sa iei 1,4 mil. de voturi la numai 3 ani de la intrarea in politica.

   Barna a sperat ca prin mesajul „Fara PSD in turul 2” va putea misca mai multi din putorile alea de 53% care n-au venit la vot dar s-a inselat. Asta e adevarata problema a Romaniei. De aceea ramanem un stat sarac si la periferia Europei. Pt ca 2 mil. de putori asistate social voteaza mecanic cu PSD de fiecare data in timp de 9 mil. de putori nu vin deloc la vot.

 46. CE S-A ÎNTÂMPLAT?
  (DINCOLO DE APRECIERILE SUPERFICIALE)
  Pentru USR și PLUS: Dacă partidul e organizat bine sau prost, se vede la alegeri, restul sunt doar lupte interne conceptuale de tip ”Ideea mea-i mai bună!”.
  Numai că rezultatele nu pot fi analizate în termeni absoluți (ex. ”cât a luat Barna față de scorul partidului”), fiindcă ceea ce a ajuns la mintea și inima alegătorului, în perioadele preelectorale respective, diferă foarte mult. Analiza se face în termeni relativi, iar metoda este foarte simplă: te pui în pielea principalelor profile-tip de alegători (profile multi-criteriale) și vezi ce informații ți-au parvenit și ce te-a afectat personal (altceva decât informațiile), pe parcursul celor trei luni premergătoare alegerilor (la ambele scrutinuri), iar apoi evaluezi impactul personal.
  Avem și o bănuială: că nu aveți setate (nici la USR, nici la PLUS) profilele-tip de alegători decât la modul simplist-superficial (vârstă, regiuni, urban-rural, țară-diaspora), așa cum fac marketerii nepricepuți … profilarea se face după cu totul alte criterii, de exemplu pe baza unor modele ca IAC (interests-aspirations-concerns), OCEAN (cu utilizarea IPIP-NEO), etc. … ideea este că așa ceva se face de către specialiști de nișă experimentați, nu de către pseudo-experți stabiliți ad-hoc de către ”conducere”.
  Revenind, analiza relativă a rezultatelor devine baza identificării efectelor (ce profile-tip au votat, ce anume și de ce) și apoi a cauzelor care le-au generat, la nivelul capabilităților și acțiunilor partidului (mai precis, a lipsei sau inadecvării unora anume), care sunt atât de organizare (orizontală-ierarhizată), cât și de cultură internă (inclusivă-elitistă), metodologie de lucru (nivelul de maturitate a sistemelor ”la firul ierbii”, ”door-to-door”, etc,), sistem de luare a deciziilor locale-centrale, stil de comunicare, etc.
  Specific, există și teme dominante, cum ar fi (atât la USR, cât și la PLUS): imaturitatea statutară, care a permis lupte interne de tip Barna-Chichirău, Nicușor-Voiculescu, Ro100-Plus, etc., sub masca ”democrației interne” manipulate prin rețele interpersonale, unele cvasi-mafiote, ”turnul de fildeș” al vechilor/fondatorilor, cu excluderea specialiștilor și înlocuirea lor cu pseudo-profesioniști ”de încredere”, sistemele de decizie internă prin vot, care sunt încă imature, amatorismul documentelor programatice coordonate încă în stil semi-profesionist … ca să enumerăm doar câteva dintre cauzele specifice, unuia sau ambelor partide.
  Discuția e mai lungă, dar ne oprim aici. Lăsați acuzațiile la adresa ”sistemului” (care-și face doar treaba pe care știe să o facă) și treceți rapid la analiza necesară, la identificarea decalajelor de capabilități și la planificarea închiderii lor până la următoarea perioadă preelectorală.
  Până una alta, ”We are stuck with Iohannis” încă 5 ani, dar nu este acesta răul cel mai mare. Se poate trăi cu el.

 47. Prostii! Să fii al treilea ca nou partid, după doi mastodonți de peste 25 de ani e un succes! Nu l-ați recunoscut ca lider fiindcă e un tip nou de lider. Făceți-vă partid ca să vedeți cum e ca partid nou!

 48. Ha ha, asta e ultima oară când mai citesc ceva pe g4 media. De o săptămână am observat derapaje mari și dezinformări masive dar asta umple paharul. Nici o ființă vie nu poate fi mai fermă, determinată și statornică decât roca de Klaus. Fizic nu este posibil. Barna nu a pierdut rușinos, a ieșit peste toți ceilalți candidați care nu au fost susținuți de partide ‘istorice’ (a se citi ‘ex-comuniste’). Da, mai are de crescut ca lider, are de învățat ca noi toți, dar nu a pierdut nimic.

 49. Domnul Presedinte Barna a pierdut locul 2 si datorita slabei prezente la vot la sectiile din Quatar si Sultanatul Oman , ciuma rosie sabotand si de aceasta data reprezentativitatea la urne. Este totusi si o greseala de strategie de mobilizare a electoratului nostru. USR SI PLUS MERG INAINTE!

 50. Domnule Tapalaga , nu cunoasteti realitatea .
  Cei care voteaza USR+PLUS , au realizat ca aceasta alinata a devenit vasala a PNL-ului ( respectiv a CRIMINALIOR de PDL-isti ) , care sunt in asa zisul PNL .
  Eu apreciez , ca majoritatea votantilor USR +PLUS , sunt persoane care muncesc in multinationale , banci s.a.m.d. , cum va imaginati ca ar vota un PARAZIT BUGETAR HYPERIMBUIBAT , cum este klauSS .
  Cand ei muncesc de le sar capacele .

  • „Vasala a PNL-ului”?? Pai tu nu realizezi ca cele 2 entitati DOAR IMPREUNA pot invinge pesedeu in campaniile locale si parlamentare? Ce dracu, e matematica simpla. Daca nu ne place, n-ai decat sa votezi veorica tampitica si gata…

 51. Am votat USR in Mai.
  Barna m-a pierdut la Rise Project.
  Romania e aparent o tara de hoti… fara exceptii la nivelul politicienilor.
  Toti fac bani din „afaceri” cu statul sau fonduri europene.
  Johannes macar are casele sasilor, foarte bine, in Sibiu poate avea si 1000 de case ca nu le-au facut teleormanenii.

  • @Caisa,

   Esti doar un naiv care s-a lasat manipulat de o grenada fasaita aruncata de PNL-istul Helvig de la SRI prin goarna lor de presa numite Rise Project. Daca ai fi fost un cetatean responsabil, te-ai fi pus sa citesti acel asa-zis articol si ti-ai fi dat seama ca Dan Barna n-a facut nimic ilegal. Vezi? Asa votam cu picioarele, fara sa ne informam, fara sa discernem si apoi ne miram de ce tara asta arata asa cum arata.

 52. Analiza cauzelor e buna, etichetele lipite lui Barna sunt insa exagerate si estentialul consta in faptul ca analiza nu ia in considerare factorul cel mai important:

  Dan Barna a fost in situatia de a face o companie impotriva lui Johanis si PNL (cum bine spuneti) dar in care si-a dorit sa nu loveasca pt ca asta ar fi insemna crearea de resentimente in PNL-isti, ceea ce ar fi subminat complet sansele unei coalitii de guvernare intre USR-PLUS si PNL dupa alegerile parlamentare.

  Reluati va rog analiza de la aceasta idee si apoi mai discutam despre criticile aduse lui Dan Barna, despre carisma lui, calitatile lui de lider samd. E usor sa critici de pe margine cand esti ziarist. Ca la fotbal. E usor sa spui ca nu-stiu-ce fotbalist nu alearga suficient de repede cand tu esti un ziarist burtos care sta in tribuna. Barna a facut niste eforturi absolut admirabile in campania asta. A batut in lung si-n lat Romania si Europa. Nici un alt candidat nu a facut eforturile facute de Dan Barna. Ma gandesc ca o analiza care se vrea impartiala si atotcuprinzatoare ar trebui sa se uite si la aspectele pozitive nu doar la cele negative.

  • Da cine a zis ca analiza asta se vrea impartiala?

   Ca altfel imi e greu de inteles o campanie atat de plina de ura impotriva unui candidat absolut decent pana la urma, un cadidat care a luat totusi 15% din voturi, adica l-au votat 1,3 milioane de oameni. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata pana acum, de cand imi aduc eu aminte de politica. Nu stiu de ce, dar Imi aduce aminte de povestea cu doi lupi si un miel se intalnesc la cina si voteaza ce o sa manance.

   Imi e sa nu fie USR-ul mielul in povestea asta. Si imi pare ca lupii nu prea mai au rabdare pana in 2020, vor sa ia cina mai devreme.

 53. Dar ce anume recomanda PLUS sa preia comanda? Ei au venit la de-a gata, USR-ul munceste de ani de zile, mai intai eu l-am votat pe Nicusor Dan si dupa aia i-am votat pe post de raul mai mic. Pentru mine PNL este un partid de blatisti cu PSD-ul de cate ori le-a convenit. Barna are zero carisma, o mai fi cineva mai cu priza la public in USR. Pentru ca nu stiu daca dnul Ciolos realizeaza, dar si lipiciul lui la public e tot cam din aceeasi categorie.
  Ce rosta avea sa-l atace pe Iohanis? Pe mine m-ar fi dezamagit USR-ul, nu Barna, daca se apucau sa-l toace pe Iohanis. Singura care avea de castigat era Dancila. Macar prin atacarea lui Dancila putea spera sa trezeasca niste nehotarati, ca nu cred ca visa cineva sa convinga vreun bugetar din Arges umflat de vouchere, sporuri si „stagii de pregatire” la Mamaia ca nu e bine si nici sustenabil.
  Una peste alta, am votat USR la euro, Iohanis acum si USR din nou la anu’. PNL=USL=blatisti cu PSD.

 54. Paleologu – 522 mii voturi (PMP luase la europarlamentare 525 mii).
  Diaconu – 814 mii voturi (ALDE și Pro România cumulaseră la europarlamentare 955 mii).
  Kelemen Hunor – 357 mii voturi. Cu 119 mii voturi sub UDMR la europarlamentare
  Viorica Dăncilă – 2,05 milioane voturi. PSD luase la europarlamentare 2,04

  În lupta pentru locul doi, Viorica Dăncilă ar fi învins și USR-PLUS de la momentul europarlamentarelor, la 22 de mii de voturi distanță. Precizez acest lucru pentru a înlătura confuzii: USR-PLUS la maximă turație nu era de ajuns pentru a-l duce pe Dan Barna în turul doi.

  Cuplul Iohanis-Barna e de fapt marele câștigător. La europarlamentare PNL + USR-PLUS au cumulat 4,46 milioane voturi. Acum candidații lor la prezidențiale au cumulat 4,8 milioane. Distribuția a fost însă diferită. La europarlamentare, din fiecare 100 de voturi acordate vreuneia din cele 2 opțiuni de vot, USR-PLUS a luat 45 iar PNL celelalte 55. Acum Barna a luat 29 și Iohannis 71. Iohannis nu a fost PNL, ci mai puternic decât PNL, lucru pe care campania lui Barna nu l-a contracarat… deși situația era evidentă cu luni de zile înainte de 10 noiembrie.

  E evident ca Barna nu a vrut sa-l atace pe presedinte mai mult de o anumita linie rosie. Si ati auzit ce a spus Iohanis in seara alegerilor? „USR-PLUS au avut un candidat foarte bun”. Sa nu va mirati daca Barna va fi o viitoare nominalizare de premier a lui Iohanis care odata ce si-a castigat al doilea mandat va dori sa se departeze de PNL si sa-si pregateasca ascensiunea la nivel european, deci va vrea sa defileze cu figuri apreciate la nivel european. Ati vazut lista de europarlamentari a USR-PLUS versus aia a PNL Cu care dintre ele ar iesi mai bine Iohanis in poza la nivel european? Ganditi long-term.

  • Bai Geo, tu zici de fapt ca a fost un blat Johanis-Barna? Pai toata lumea zice ca Johanis a avut un blat cu Dancila si ca PNL chiar i-ar fi trimis niste voturi lui Dancila. Ce dracu? Johanis a fost blat cu amandoi astia? Pai nici Basescu nu juca un astfel de poker. 🙂

 55. Terminati cu aberatia asta; Barna nu e loser, nici slab, nici prost, nu a fost invins de dancila (pe bune?!?), nimic. Acest scop enuntat de USR, fara pesedeu in turul 2, pur si simplu nu a fost suficient de motivant pentru alegatori. Barna e un om politic tanar, promitator, care abia isi consolideaza notorietatea: aceasta campanie a fost un exercitiu fantastic din acest punct de vedere. Si a mai aratat ceva: PNL si USR RULZ TOGETHER!!!! Deci au o formula indubitabil castigatoare pentru primariile mari si pentru parlamentare. Hai sa trecem la treaba/la vot si sa nu ne mai vaicarim aiurea, pentru cauze inchipuite. Toate la timpul lor. Acum e timpul sa strivim pesedeu. Dupa, mai vedem.

 56. In ultimele 2 zile tot citesc ca simpatizanti sau membri Usr nu vor merge la vot in turul 2. Nu mergeti , asa cum n-ati vrut nici la guvernare ca sa nu va erodati pana la urmatoarele alegeri locale si parlamentare , asa cum n-ati vrut de fapt nici guvern acum ci s-o mai mentineti pe Dancila la guvernare inca cateva luni sustinand obsesiv subiectul alegerilor anticipate si ma opresc aici. Intrebarea mea este pentru cine ”lupta ”acesti simpatizanti si membri USR ? Actiunile lor ne demonstreaza ca mai degraba pentru propriul partid decat pt România . Asa ca stati frumusel acasa in turul 2 voi patrioti doar de partid si sustineti-o indirect pe Dăncila si nu mai veniti cu sloganuri precum ”Slavati România” daca nu va pasa de ea atunci când are nevoie , nu când vreti voi !

  • @mariaalexa

   PNL-istule. Ti-e frica asa-i? Tremura chilotii pe tine ca Johanis n-o va putea bate pe Dancila in turul 2 fara voturile de la electoratul USR-PLUS, asa-i? Se vede de la o posta.

   Daca Johanis tot a fost blat cu Dancila in turul 1 si i-a cerut PNL-ului sa-i dea voturi lui Dancila ca s-o bage in turul 2, pai acum sa se descurce cu ea. S-o bata. Sa vedem ca poate. Sa se duca la dezbateri ca sa ne arate ca merita votul.

 57. In ultimele 2 zile tot citesc ca simpatizanti sau membri Usr nu vor merge la vot in turul 2. Nu mergeti , asa cum n-ati vrut nici la guvernare ca sa nu va erodati pana la urmatoarele alegeri locale si parlamentare , asa cum n-ati vrut de fapt nici guvern acum ci s-o mai mentineti pe Dancila la guvernare inca cateva luni sustinand obsesiv subiectul alegerilor anticipate si ma opresc aici. Intrebarea mea este pentru cine ”lupta ”acesti simpatizanti si membri USR ? Actiunile lor ne demonstreaza ca mai degraba pentru propriul partid decat pt România . Asa ca stati frumusel acasa in turul 2 voi patrioti doar de partid si sustineti-o indirect pe Dăncila si nu mai veniti cu sloganuri precum ”Salvati România” daca nu va pasa de ea atunci când are nevoie , nu când vreti voi !

 58. G4 face in deserviciu major general cu intruziunea brutală prin care intervine în interiorul partidului . Nu m-am dat în vânt la adresa USR , dar lăsați -i libertatea de a-și decanta singur tot ce trebuie decantat in acest partid al noii generații care TREBUIE să-și spună cuvântul în ROMANIA ! E prematură orice imixtiune …civică . MAI AȘTEPTAȚI ! E CAZUL !

 59. Nu mi se pare ca a pierdut, si cu atat mai putin ca ar pierdut rusinos. Ar fi fost o minune ca un partid „vechi” 3 ani sa poata sa isi impinga candidatul in turul 2 cand se confrunta cu candidati care au in spate 30 de ani si structura completa in teritoriu. Este un castig ca Dan Barna a crescut de la 3% cu cat a pronit la 15%.
  Rusinos mi se pare atitudinea jurnalistilor care se pretind echidistanti. S-au rostogolit tot felul de adjective la adresa candidatului USR care nu au fost argumentate doar spuse asa, intr-una, pana au prins fara argument.
  Rusinos mi se pare ca multi jurnalisti care se considera echidistanti is dau cu presupusul si vorbesc cu „daca si cu parca” ca parerlologii de rand in loc sa faca analize pe prezent si sa nu-si proiecteze proprile angoase si nemultumiri.
  Nu imi pare rau ca am donat bani si pentru Rise Project si pentru G4Media si pentru alte publicatii care se fac vinovate de lipsa de profesionalism cu care au tratat un „challenger” masurandu-l cu patul lui Procust si nu punandu-l in context, in relatia cu ceilalti candidate, dar mai ales in relatia cu situatia disperata in care se afla societatea care are nevoie ca de are de abordari noi, energie noua, dorinta de a face bine. V-ati impiedicat de stangaciile de propaganda. Concluzia e ca deocamdata, pentru o vreme, depinde de dvs, nu am sa mai fac donatii.

 60. „De câte ori apare un tip inteligent, îl poţi recunoaşte prin aceea că toţi tâmpiţii se aliază împotriva lui”. Inclin sa cred ca aceasta fraza contine mult adevar in cazul de fata! Si nu va fac tampit, domnule Tapalaga si cred ca aveti dreptate in unele puncte dar tot e straniu faptul ca acest om a fost atacat atat de mult in campanie si inca nu s-a sfarsit(?!?) Mentionez ca nu am fost la vot, in concluzie, nu l-am votat!

  • Subscriu, mai putin ultima parte, cu votul. Eu l-am votat. Greseala lor cea mai mare a fost ca au crezut ca este suficient haosul produs de Ciumati pentru ca romanii sa isi doreasca schimbare. Dar nu-i nimic. Pnl-ul a inceput deja sa practice aceeasi politica ca PSD (v-am spus eu) iar ei vor trebuii sa scoata asta in 3videnta la locale si parlamentare.

 61. Expresia din titlu „scor rușinos” mi se pare neavenita si mult prea dura.
  Si denota o carenta a autorului in domeniul analizei „pseudo-politice.” (spun pseudo, pt ca in Romania au ajuns toti jurnalistii sa se creada analisti, indiferent ca e vb de o crima in Caracal, de o adoptie, sau de situatia din Siria)
  Se pare ca dupa sondaje si statistici electoratul USR este un electorat care se implica ceva mai mult si e mai pretentos decat electoratul captiv al PSD (de exemplu)
  Cand s-au votat listele pt europarlamentare, USR a obtinut 22% iar PNL 27%.
  Acum, cand a fost vb de presedintie, 7% din USR-isti au votat cu Johannis.
  Daca socotim putin vedem ca ceea ce a pierdut Barna s-a dus la Johannis.
  Asta dovedeste ca electoratul USR nu este unul captiv care se incoloneaza si voteaza ca in Duminica Orbului.
  Electoratul USR a dovedit ca poate sa faca diferenta intre a alege un partid si a alege un presedinte de stat.
  Mi se pare de bun augur faptul ca un roman voteaza un partid la europarlamentare si o persoana din alt partid la primarie sau la presedintie!
  Inseamna ca electoratul incepe sa inteleaga ca omul potrivit la locul potrivit este mult mai important decat sa votezi ca prostul, strict pe linie de partid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.