G4Media.ro

David Popovici, desemnat alături de Robert Glinţă „cel mai bun sportiv al…

David Popovici InquamPhotos - George Călin

David Popovici, desemnat alături de Robert Glinţă „cel mai bun sportiv al anului 2021”: Eu sper să ne vedem la Europenele de juniori care se ţin în premieră la noi. E cel mai important concurs de nataţie pe care îl vom găzdui

Înotătorul David Popovici, desemnat alături de Robert Glinţă cel mai bun sportiv al anului 2021 de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, a declarat, miercuri, că speră să împartă alături de colegul său şi alte premii în viitor, relatează Agerpres.

„Este prima oară când primesc acest premiu. Sper la cât mai multe premii de acest gen şi sper să îl am pe Robert lângă mine de cât mai multe ori. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat în 2021, sper să realizez şi mai multe, eu sunt încrezător că ne vom distra şi anul acesta”, a spus Popovici.

Acesta îşi doreşte să nu se adeverească zvonurile potrivit cărora Campionatele Europene de juniori, programate în luna iulie la Otopeni, nu se vor putea desfăşura în România.

„Eu sper să ne vedem la Europenele de juniori care se ţin în premieră la noi. E cel mai important concurs de nataţie pe care îl vom găzdui. Sper ca zvonul pe care l-am auzit, că nu se vor putea ţine aici Europenele din cauza anumitor probleme, să fie fals”, a menţionat Popovici.

Sportivii Robert Glinţă şi David Popovici, medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale, au fost desemnaţi, miercuri, de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern cei mai buni sportivi pe anul 2021 în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La JO de la Tokyo, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber, el clasându-se apoi pe 7 la 100 m liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber. La Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4×100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

David Popovici InquamPhotos – George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bravo baieti ! La cat mai multe medalii!

  2. In sfarsit un rrom care isi castiga painea cinstit.

  3. Unde o sa fie organizat?
    Cate bazine olimpice, in toate mintile, avem prin tara?