G4Media.ro

Daniel Nicolăescu, noul director Romsilva: Fost șef al unui ocol silvic privat…

Daniel Nicolăescu, noul director Romsilva: Fost șef al unui ocol silvic privat din Vâlcea / Anul trecut a fost promovat director Strategii și Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociației Administratorilor de Păduri

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit miercuri, l-a numit pe Daniel Nicolăescu în funcția de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 1 septembrie 2022, anunță Romsilva într-un comunicat de presă.

Numirea are loc în condițiile în care mandatul de director general exercitat de George Mierliță a expirat la 31 august 2022.

Noul director este administratorul societății Raniprod SRL Bujoreni, Vâlcea, fondată în iulie 2003, care a avut în 2021 o cifră de afaceri de 427 de lei și pierderi de 132.8323 de lei, conform termene.ro.

Daniel Nicolaescu, 53 de ani, a absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere  din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În perioada 1994 – 1998, a activat în cadrul Direcției Silvice Vâlcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea pădurilor și investiții la Ocolul Silvic Voineasa. Până în anul 2003, a fost șef la Ocolul Silvic Voineasa și apoi la Ocoalele Silvice  Brezoi și Cornet din cadrul Direcției Silvice Vâlcea.

În perioada 2004 – 2021 a activat în sistemul forestier privat, ca șef al ocolului silvic de regim  Săliște, județul Vâlcea.

Daniel Nicolăescu a fost membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada 2016-2018 și ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de păduri în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, expert inginer silvic la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Începând cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolăescu a îndeplinit funcția de director Strategii și Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociației Administratorilor de Păduri (AAP). Este căsătorit și are trei copii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

  1. Daca nu era obedient nu era numit ; Regia Națională a Pădurilor – Romsilva = SRL de facut bani din padurile nationale

  2. Sa-i vedem declaratia de avere de acum si de la finalizarea mandatului. Astia fura cu schimbul. Acum a venit randul domnului de mai sus.

  3. O papusa a mafiei lemnului pus sa faca jaf.

  4. Ce fata de geniu are. Zici ca e sub amenințare, ceea ce nu m-ar mira.

  5. Sa vedeti cum o sa plece padurile in mandatul astuia.

  6. Cu atâția bugetari conduceau China!

  7. Sa nu judecam oamenii dupa Coperta, dar pare a fi din acelasi aluat ca si Vela, Bode, Ciolacu si Ciuca.

  8. jur că e fratele geamăn al lui Al Bundy 😂

  9. Desigur, Vâlcea e pe val! Pleacă unul vine altul…A Plecat domn Mierlita și vine ,,omul,, Cui!? Al PNL, partid care prin promovările făcute nu își va schimba moralul _ în sensul ca, aduna bani pentru campania electorala _ campanie reușită la Ghioroiu prin mituirea alegătorilor. Știu ce spun ca am fost acolo. Acum, ca și atunci, primarul și Comisia aplicare legii fond funciar refuza sa preia pădurile și sa emită cel puțin puterile în posesie potrivit validării…Îl rog, pe domnul director Romsilva, sa dispună ca membri familiilor unui pădurar sa nu mai aibă dreptul de a vinde și transporta masa lemnoasa din cadrul ocolul silvic în care activează păduraru. Asa, vom scăpa de ,,hoție,, _ altfel, asa se vrea, BANI pentru ,EI,, și pentru campania electorala.