G4Media.ro

Danemarca a eutanasiat 15 milioane de nurci, în campania de combatere a…

Danemarca a eutanasiat 15 milioane de nurci, în campania de combatere a riscurilor de mutație a coronavirusului la animalele cu blană

Uriaşa campanie a autorităților din Danemarca, care a implicat sacrificarea nurcilor în scopul eliminării riscurilor de mutație a coronavirusului la animale cu blană, s-a încheiat. În total au fost sacrificate aproape 15 milioane de nurci, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Sacrificarea s-a încheiat joi. În total, circa 15 milioane de animale au fost eutanasiate”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al autorităţii veterinare din Danemarc, la trei luni după decizia luată de guvern.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, primul exportator mondial de blană de nurcă, a dispus de urgenţă sacrificarea tuturor nurcilor din regat, din cauza unei mutaţii a coronavirusului care putea, conform studiilor preliminare, să ameninţe eficacitatea viitorului vaccin pentru oameni.

Măsuri drastice au fost de asemenea decretate pentru locuitorii din regiunea Nordjylland, în nord-vestul ţării.

Deşi varianta problematică a fost declarată eliminată la 19 noiembrie, în lipsă de noi cazuri detectate, executivul şi-a menţinut planul de a sacrifica toate nurcile.

La sfârşitul lunii decembrie, Danemarca a adoptat o lege care interzice creşterea acestor mamifere până la 1 ianuarie 2022, oferind astfel o bază legală deciziei de sacrificare, care nu era până acum obligatorie juridic decât în focarele epidemice.

La sfârşitul lui ianuarie, autorităţile au anunţat un plan de indemnizaţii pentru sectorul crescătorilor de nurci, în valoarea de circa 19 miliarde de coroane (2,5 miliarde de euro).

Nurca este singurul animal identificat până în acest moment în mod sigur că poate atât să contacteze COVID-19, cât şi să retransmită virusul la om.

Sursa Foto: unnamed/miscareaderezistenta.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cate nurci o sa omorati, atatia morti de covid as vrea sa aveti cu timpul. Nordici hapsani si reci. Cica civilizati, morrtiimaamiilor!

 2. Cate suflete nevinovate de nurci omorati, atatia morti de covid sper sa aveti in toata Scandinavia, nordici primitivi!

 3. De v-ar sacrifica si pe voi covidul la fel cum chinuiti si omorati bietele animale!

  • Cam asa!
   UE, Greenpeace, 4 labute, Brigitte etc. Nu pic nimic?

 4. Suntem o specie psihopata.

 5. In poza e un dihor…

 6. Marș mă apărătorii vieții de drept. Uciderea animalelor nu este lipsită de etică dacă are un motiv solid in spate. Ignoranți români bătuți în diblă, vă apucați toți de veganism ideologic pentru că nu aveți urma de disciplină să fiți vegani pe bune. Voi sunteți reci și chinuiți, eu am trăit în Danemarca și oamenii au fost mai primitori cu mine decât ar visa românii vreodată din casele de chirpici și mentalitățile de chirpici. Nu aveți dreptul să vă plângeți de ce face o nație mai evoluată, pentru că nu înțelegeți și păreți reduși mintal.

  • Te-au invatat si arta ipocriziei din cate vad.
   E face news, nu exista nurci in danemarca si fiecare danez are o anexă pt. Musafiri, ca sunt primitori.