G4Media.ro

Danemarca a detectat varianta britanică a coronavirusului în 45% din testele COVID-19…

Danemarca a detectat varianta britanică a coronavirusului în 45% din testele COVID-19 / La începutul anului, doar 3,7% din cazuri erau provocate de noua mutație

Danemarca a detectat varianta britanică mai contagioasă a coronavirusului în aproape jumătate din cazurile de COVID-19 confirmate în a doua săptămână a lunii februarie, a anunţat marţi ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Dacă în prima săptămâna a acestui an numai 3,7% din testele COVID-19 pozitive în Danemarca erau cu varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2, în a doua săptămână din februarie acest procent a urcat la 45%.

Deşi numărul general al cazurilor de COVID-19 este în scădere în Danemarca, această varianta britanică a coronavirusului continuă să se răspândească, iar rata sa de reproducere este estimată în această ţară la 1,25.

Variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 se răspândesc rapid în Europa şi în lume, experţii fiind de părere că varianta britanică ar putea deveni prevalentă în UE. Însă unele state membre ale UE efectuează foarte puţine secvenţieri ale genomului, proces necesar detectării noilor variante.

În acest timp, producătorii de vaccinuri îşi testează serurile împotriva noilor variante ale coronavirusului şi lucrează la modificarea celor existente pentru a le creşte eficacitatea împotriva mutaţiilor coronavirusului.

Potrivit unor surse ale agenţiei Reuters, în contractele încheiate de UE cu companiile farmaceutice care produc vaccinuri vor fi adăugate clauze care vor permite refuzarea vaccinurilor care nu sunt îndeajuns de eficiente împotriva variantelor de virus larg răspândite şi comandarea serurilor modificate împotriva noilor variante.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Să mai căsăpească niște nurci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.