G4Media.ro

Dăncilă susține că Guvernul nu a putut prelungi termenul pentru înscrierea în…

Dăncilă susține că Guvernul nu a putut prelungi termenul pentru înscrierea în registrul electoral a românilor din străinătate din cauză că Iohannis nu a numit miniștrii interimari

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat joi pe președintele Klaus Iohannis că, din cauză că nu a numit miniștrii interimari, Guvernul nu a putut adopta o ordonanță de urgență prin care să prelungească termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din străinătate.

”Trebuia să avem azi ședință de guvern. Trebuia să avem pe ordinea de zi o ordonanță de urgență prin care prelungeam termenul de înscrere în registrul electoral a românilor din străinătate pentru votul prin corespondență. Nu am putut face acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Șefa guvernului a spus că nu a mai vorbit în ultimele zile cu președintele și a precizat că a transmis Curții Constituționale sesizarea prin care reclamă un conflict juridic între palate din cauza refuzului lui Klaus Iohannis de a numir miniștrii interimari.

”Dacă domnia sa va veni cu propunerile de minștri nterimari, o parte din sesizare nu va mai avea obiect. Dar noi am vorbit și despre cei cinci miniștri PSD respinși, pentru că încă nu avem o motivare pentru respingere. Trebuie să stabilim niște reguli pentru viitor.

Întrebată de ce refuză să se prezinte în Parlament cu guvernul remaniat, Viorica Dăncilă a spus că va face acest lucru în perioada de 45 de zile de după numirea de către Iohannis a miniștrilor interimari.

Potrivit Autorității Electoral Permanente, până acum doar aproximativ 20.000 de români din străinătate s-au înscris în registrul electoral pentru a putea vota la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Viorica Dăncilă -ia transmis, pe, 27 august, preşedintelui Iohannis propunerile de miniştri interimari: la Energie – ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu – ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea.

Cei trei urmează să-i înlocuiască interimar în funcţie pe miniştrii ALDE Anton Anton, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, care, marţea trecută, după şedinţa de guvern şi-au depus demisia.

Decizia demisionarilor a fost luată după ce conducerea ALDE a decis lunea trecută retragerea de la guvernare.

Context

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale începe la 12 octombrie.

Românii din străinătate pot vota timp de trei zile (8-10 noiembrie), însă vor putea vota și prin corespondență.

Românii care au domiciliul sau reşedinţa în afara ţării trebuie să se înscrie în Registrul electoral, pentru a putea să îşi exercite la parlamentare votul prin corespondenţă şi la noile secţii care vor fi înfiinţate în localităţile unde aceştia domiciliază.

Doar cei care se vor înscrie în Registrul electoral vor putea să îşi exercite votul prin corespondenţă. Oricine isi va putea exercita votul la noile secţii de vot care vor fi înfiinţate aproape de localităţile unde aceştia domiciliază, chiar dacă nu s-au înscris în Registrul electoral, pe baza documentelor specificate de lege care atestă dreptul de vot.

Cei care vor opta pentru această variantă vor avea şansa să voteze în câteva minute, de acasă, evitând cozile şi aglomeraţia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ete fleoșc! Altceva ce nu ai mai putut?
  De ce ai atât „aparat de stat” pe lângă, secretari de stat cu rang de ministru, și o pleiada de moluște pe lângă??
  Autostrăzile și spitalele alea regionale tot de asta nu le-ai făcut???
  Dar când au fost alegerile europarlamentare, tot de asta ați pus bete in roate votanților??

 2. Numai gunoaie in PSD.

 3. Sa mori tu ca asta e cauza! Javra nenorocita. Sa dea Domnu sa te vad dupa gratii fmm. Mai ceva ca dragnea e asta.

 4. Nu ai putut face asta pt că ești incapabilă să numești miniștri! Habar nu ai, de asta ii schimbi ca pe șosete/ chiloți sau după certurile voastre de partid! Daca știai că Iohannis poate sa nu îți semneze pt alți miniștri ( că plangaceala asta ai avut-o de n-ori anul ăsta, de ne-am săturat), de ce te-ai riscat știind că urmează treburi importante pt români??
  Ce aveau ceilalți miniștri, nu sunt tot ai voștri?? Ai ieșit în față românilor să spui de ce nu sunt buni??
  Ai transformat guvernul României în aprozar de miniștri ( toți varză). Daca erai în stare să faci un guvern, nu ii mai schimbai lunar! Nu este normal sa schimbi după toane, înseamâna că nu ești capabilă să faci un guvern și nu ai ce caută la conducerea lui!
  Daca alde a ieșit de la guvernare, nu pricepi că nu mai ai susținere, că guvernul tau nu mai e legitim? Nici măcar UDMR nu te mai vrea, va vota pt demitere! Cum mai ai dreptul să faci tu un guvern daca nu mai ai majoritate?? Îți e frica sa mergi in parlament să te legitimezi? Modificarea legilor justiției, a codurilor penale, le-ati trecut pe repede înainte, în 5 minute, de ce nu ai convocat azi parlamentul???
  De ce, Veorika, nu faci ce trebuie ? De ce nu convoci o ședință de urgență, cât durează votul??? Zi!!!
  Daca ai vrea, ai putea, tuto! PSD nu a avut nici în 2016 mai mult de 50% că să poți face singura guvernul! Nu mai ai dreptul sa faci singura guvernul fara să mai fii susținută de alt partid !

 5. Sa ii zica cineva ca Presedintele oricum nu poate sa-i accepte pana nu merge in Parlament. Ca s-a schimbat compozitia partidelor de la Guvernare.

  Ce spune art. 85 din Constituția României
  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

  (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

  (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

 6. ha zi-i sa zbori!
  pe mosiile lui dragnetti ? pe mosiile lui badalau ? pe mosiile lui hoprishan ? pe mosiile lui stanescu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.