G4Media.ro

Dăncilă: A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către…

Foto: gov.ro

Dăncilă: A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către președintele României. Prin refuzul de a numi un ministru interimar la Educație, Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici 

Premierul Viorica Dăncilă scris pe Facebook că a mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către președintele României și îl acuză pe Klaus Iohannis că, prin refuzul de a numi un ministru interimar la Educație, „periclitează o generație întreagă de tineri medici”.

Postarea premierului Viorica Dăncilă:

A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României.

Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că examenul de rezidențiat, care trebuia să aibă loc în 17 noiembrie, se amână pentru data de 8 decembrie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a revoca doi miniştri şi de a numi miniştrii interimari, după ce CCR a dat o decizie în acest sens, poate merge „spre penal”, menţionând că se va consulta cu juriştii pe acest subiect.

Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Pana joi 10.09.2019 vor mai fi trecut 5 zile!

 2. NU sunt fan Pavian dar sincer, putea toutsi Iohannis sa ii puna interimari si sa termine dracu cu cacatul asta.
  Uneori chiar e pe fata ca ei sunt intelesi sa tine mizeria asta de scandal doar ca sa fie cat mai mult in centrul atentiei.

  • In acest moment, guvernul nu este legitim.
   Presedintele nu are ce sa discute cu acest guvern
   Pana cand guvernul nu obtine un vot de incredere din partea parlamentului, nu poate fi numit niciun ministru, nici plin, nici interimar.
   Citeste opiniile separate din motivarea deciziei CCR. In timp ce majoritatea din CCR a umplut zeci de pagini cu aberatii si generalitati, care nu se aplica in acest caz, opiniile separate sunt scurte si clare.
   Daca cineva are de platit ceva la stat, nu primeste niciun aviz, nicio aprobare, pina nu-si plateste datoria. Asa este si cu guvernul. Pana nu intra in legalitate, nu poate fi numit niciun intrerimar.

  • Miza e ministrul justitiei Birchal.

  • Azi Veorika a trimis nominalizările pentru interimari ? Nu cred !

  • Câte interimate succesive pot fi la același minister??
   La ministerul educației DEJA s-a scurs, pe 18 septembrie, un interimat! Putea să mai numească încă unul???

  • L47/1992 – CCR
   Articolul 36
   Decizia prin care se soluționează conflictul juridic de natură constituțională este definitivă și se comunică autorului sesizării, precum și părților aflate în conflict, înainte de publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

   Articolul 31
   (1) Decizia prin care se constată neconstituționalitatea unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau dintr-o ordonanță în vigoare este definitivă și obligatorie.

   Deci, conform legii de functionare CCR in cazul conflictului juridic de natura constitutionala, decizia este definitiva NU SI OBLIGATORIE.

   Primii care incalca legea (propria lege de organizare) sunt cei de la CCR pt. ca scriu la sfirsit ca decizia, in cazul conflictelor constitutionale, este si general obligatorie ceea ce este ub abuz de drept sub semnatura.

 3. Da, a mai trecut o zi cu Vasilica Da’nsmintila. Nici nu moare, nici nu se preda. De ce nu pleaca pe Atlantida? Sau intr-o mlastina subtropicala? Sau la Zulusi, aia o sulite otravite pentru toata plamada toxica psd. Sau un pelerinaj prin apele Bermudelor! O zi fara Vasilica nefasta e cat o luna de concediu.

 4. Ce zice doamna asta? Ai impresia ca toata Romania sta într-un cacat de ministru corupt de la PSD. Fac pariu ca lipsa tuturor miniștrilor de la PSD timp de 1 an nu se simte. Mai bine fara guvern deloc decat guvern infect.

  Sunt multe tari care nu au avut guvern ani de zile. Si le-a mers mai bine decât ii merge României cu guvern PSD.

  Dupa cum vorbește prima analfabeta a tarii, fiecare secunda contează. De parca vine ministrul psd si inventeaza teoria gravitației cuantice.

  Vorba aia, cu cat ești mai prost si mai inutil, te crezi mai important.

 5. CCR trebuie reformata, dati afara toti PSD-isti de acolo.

 6. 1. La ministerul educației s-a scurs deja un interimat! Nu trebuia numit un ministru plin, se putea continua cu inca un interimat? Pt ministru plin CCR spune că trebuie să meargă în parlament deoarece s-a schimbat culoarea politică a guvernului
  Daca era așa muncitoare si lupta pt popor, de ce nu a rezolvat ea problema, era f simplu: se ducea în parlament pt revalidare și gata! dura o zi-doua, era oricum obligata să o facă, chiar de către CCR! De ce nu s-a dus în parlament pt revalidare, putea să o facă de f mult timp?!?
  2. De ce a mâncat-o undeva să schimbe lunar miniștrii? Daca tuta nu ii schimba ca pe șosete, problema asta nu exista! De ce insistă să rămână, să schimbe lunar miniștrii, dc nu e in stare să aleagă unul care sa reziste mai mult de o lună?? Problema e la ea pt că habar nu are sa ii aleagă sau pt că îi alege pt interese de partid, nu pt binele poporului!
  Tuto, măcăne rău:
  – în primul rând, vina e a ta, că ii schimbi lunar și nu ești în stare să alegi trebuie
  – doi, daca te duceai la revalidare, așa cum a cerut CCR, problema era rezolvată de f mult timp
  Dar, ești incompetenta, mincinoasă și nesimțită! Nu mai da vina pe alții, tu ești cea care a creat problemele și le arunci altora sa le rezolve ( după proverbul cu prostul care arunca o piatră, iar ăilalți se chinuie sa o scoată!

 7. Iohannis nu e un sfant, dar Dancila este un monument de imbecilitate si de incalcare grosolana a normelor de bun simt, pe care se presupune ca o femeie l-ar poseda in mai mare masura decat un barbat.

 8. Trebuie ca propunerile de ministri sa fie definitivate in Paralament, m-i posibil si nici benefic,interimate la rand ptr, un minister.