G4Media.ro

Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât guvernarea din 2021

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât guvernarea din 2021

Ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu a anunțat că preferă varianta unui Guvern minoritar, ca în 2020, în comparație cu guvernarea din 2021. ”Decât să am o majoritate care să blocheze din interior actul de guvernare, mai bine ştim fiecare care ne este poziţia, ce vrem să facem fiecare şi cum ne raportăm la oameni, la electorat”, a declarat ministrul Vîlceanu într-un interviu pentru Profit News, citat de News.ro.

Întrebat dacă vede posibil şi de lungă durată un guvern minoritar care, vrând-nevrând, va avea nevoie de voturile PSD în Parlament, ministrul a răspuns: ”Un guvern PNL-UDMR. Eu nu înţeleg de ce se pune problema – voturile PSD sau voturile USR sau… Până la urmă, noi, în 2020, am avut guvern minoritar. Am depins de PSD, am depins de USR, UDMR anul trecut nu era în alianţă cu noi. Nu înţeleg de ce trebuie să ne raportăm la un partid sau altul. Dacă se va concretiza acest scenariu, cu guvern minoritar, mergi în Parlament şi, acolo, în funcţie de proiect, partidele decid. Eu nu cred, de exemplu, că dacă noi venim cu o variantă de desfiinţare a SIIJ, USR poate vota împotrivă. Fie că e în Guvern, fie că nu. Sunt convins că USR nu va putea explica electoratului propriu de ce nu a votat desfiinţarea SIIJ. Cum de asemenea nu cred că atunci când va ajunge în Parlament PNI Anghel Saligny, PSD poate să voteze împotrivă, nu cred”.

Dan Vîlceanu a comentat şi faptul că în 2020 preşedintele Klaus Iohannis invoca faptul că nu există majoritate în Parlament, de câte ori era întrebat în legătură cu ritmul reformelor.

”Dacă fac o comparaţie între modul cum guvernul a funcţionat în 2020 faţă de 2021, aş alege oricând varianta 2020, cu guvern minoritar. Decât să am o majoritate care să blocheze din interior actul de guvernare, mai bine ştim fiecare care ne este poziţia, ce vrem să facem fiecare şi cum ne raportăm la oameni, la electorat”, precizează ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte condiţiile în care ar mai fi luată în calcul reluarea negocierilor cu USR PLUS, Vîlceanu afirmă că foştii parteneri de guvernare trebuie să accepte că Florin Cîţu rămâne premier şi să admită că Programul Anghel Saligny” este necesar oamenilor care trăiesc în comunităţi rurale fără apă, fără gaze, fără asfalt.

”În condiţiile în care cei de la USR PLUS sunt conştienţi de faptul că Florin Cîţu va fi preşedintele partidului şi, după ce a fost votat de PNL într-un congres cu 5000 de membri, nu mai poţi să vii să spui ”Vrem un alt premier, nu preşedintele partidului!”, preşedinte care a primit o confirmare a legitimităţii pe care o are. Şi în condiţiile în care USR PLUS ia în considerare că există şi oameni care trăiesc în comunităţi rurale fără apă, fără gaze, fără asfalt. Şi că trebuie să ai preocupare pentru toţi, nu doar pentru electoratul tău, care trăieşte la oraş”, a explicat ministrul Finanţelor. (Foto: InquamPhotos / Ilona Andrei)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

45 comentarii

  1. Tradus:
    Mai bine cu fratii nostrii din PeeeeSeeeeeDeeee liber la furat, decat cu un partid decent care vrea reforme.

    • Bineînțeles că nu puteți fura la capu’ gol și asta v-a dat dureri la oase jigodiilor!

    • Oare il voi vedea pe nimicul asta vreodată in pușcărie? Sau pe ceilalți doi: Câțu si Iohannis?

    • Pai infiltratul pesedist citu,valceanu si gorghiu + isar,astia incearca sa ne bage pe gat usl2,caci dupa,potopul! Putin le pasa ca ingroapa partidul,se reintorc in peeeseeedeee!Iar Iohannis va ajunge oricum la o functie diplomatica in UE..sau va sta in Florida,langa gaurile de golf…

    • Ținând cont că tipul asta, Dan VÎlceanu, este un traseist venit de la PSD, la ce te poți astepta?

  2. Dacă îl întrebi cât e pibul zice ca nu are cum sa fie asa mic

  3. Abia îl așteptăm pe Klaus sa ne spună el cu e cu PeeeSeeeeDeee

  4. dulapule, ne vrem votul inapoi :))

  5. USLasi din toate partidele, uniti-va!

  6. „Astia sunt drulai, nu se poate lucra cu ei” 😂

  7. pai da, sigur ca e mai bine, ca oricum nu v-ati inghesuit sa faceti legi care sa repare ce a strictat pesede, asa ca furati in continuare fara sa mai deranjeze nimeni…

    • Numai trei exemple din ” stricăciunile ” produse de PS D(RAGNEA) pe care guvernele PNL le -au „reparat” : creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor la copii, creșterea salariilor profesorilor.

  8. Omul asta e o calamitateeeeee, e dauna totală.
    Sangele de PSD-ist hraneste fiecare celulă din corpul lui.
    Atat de duși cu pluta ne consideră ăștia, vai de pielea lor, habar n-au ca suntem rostogol in prapastie.

    • Nici nu stii de unde sa începi sa-l luminezi pe asta:
      1. Minoritar a guvernat Orban nu Cațul șchiop. Cațu nu e in stare sa se înțeleagă cu fam lui dar cu vecinii pe scara.
      2. Tocmai ca Orban e capabil de înțelegerile traditionale dâmbovițene nu mai e de dorit, dar Cațul șchiop e un Vadim mai tanar si mai slab, omul e dus, e paralel cu realitatea, nu mananca paine, e de pe alta planeta (Vadim nu dormea noaptea).
      3. PSD era pe făraș cand a acceptat fara prea multe condiții un guvern minoritar.
      Azi PSD e pe cai mari.
      4. PSD era fara presedinte de partid si nu avea randurile stranse, azi avem conducere, avem haită înhămata la vanat, data trecuta vânătoarea se terminase, urma sa se puna de alta mamaliga.

      Orice guvern minoritar azi nu e posibil decat daca este al PSD, va fi guvernul PSD.
      E de ieșit in strada exact ca atunci cand chiar aveam guvern PSD.

      Calamitatea de la finanțe am urmarit-o la Digi cu Prelipceanu, e atat de slab, a dat niste bombe vai de noi, vorbea ca un hot prins la furat.

  9. Un excroc prospat albit nu merita intervievat !
    Auzi la el , legimitatea lu narcotrafincat e mare daca il sustin ei , din pnl .

    • Eu nu îl știu pe vâlceanu. Da-ne câteva exemple de escrocherii făcute de el.
      Sau ești unul din cele câteva zeci de persoane analfabete usr iste care vomita prostii pe net?

    • exista o expresie numai buna pentru pedelisti: si pr… si fuduli :))

  10. Păi dar cum să nu fie bine minoritar dacă te susțin frățiwerii din PSD. E bine…dă și mie ,na și ție. Ăștia de la USR PLUS sunt cinstiți, în mintea ta nici nu există asemenea oameni. Cum sa vrei binele poporului,reforme,dezvoltare?

  11. Da, se vede cat de mult vrea acest ins „reforme” vor doar sa iti tina in functii camarile de partid, USR-ul incepuse curatenia de impostori in fruntea companiilor de stat, asta i-a durut de la inceput. Hai sa vedem cu vor guverna ei inca 3 ani si apoi sa le spuna ei electoratului lor de ce nu au facut nimic pentru tara ci doar pentru ei, abia astept sa guverneze minoritar 🙂

  12. Poporul roman a fost tilharit de toate guvernarile . Astia isi spun liberali dar aplica politici socialiste . E vreun cetatean roman care a primit acasa vizita unui guvernant si l-a intrebat : ,, Cetatene , vreau sa stiu ce doresti ca sa pun in practica . Sint la guvernare pe banii tai si vreau sa decid pentru tine ? ”

    Sa ma anuntati . Pina atunci conformati-va toti platii taxelor si impozitelor . Astia atita timp cit vor avea banii vostri va vor trata cu popoul ….

  13. Mai bine fara minister de finante decat minister condus de tine, jaegule!

  14. Mai bine pentru tine. În guvernarea din 2021 erai pe dinafară, acuma ești în interior, în guvern minoritar. Politrucule.

  15. bah da ce fata de excroc are asta… daca l-as vedea pe strada as trece pe partea cealalta

  16. normal ca hotului i-a placut „guvernul meu”, sa nu-l deranjeze nimeni la furt

    PSDPNLUDMR vor sa simuleze cum au facut timp de 30 de ani legile, si o sa ne trezim iar cu legi facute pe jumatate, fara nici un fond , fara nici o forma

    hotul uita ca ei au guvernat doar ca a vrut PSD + abilitatea lui ORBAN de a fura PSDisti

    da sa vedem daca PSD cat o sa-i sustina … si eu cred ca ii vor sustine … vor lua si voturi si bani de la PNL cu ambele maini

    • si cealalt nulitate cenusie , de la Iasi , muraru, tot aceeasi idee a enuntat-o

      dragi VOTANTI PNL ati votat USL2.0

    • desfiintarea SIIJ in viziunea PNLUDMR va fi mutarea dosarelor intr-un loc unde le convine (adica nu DNA), sau la DNA dupa ce o pune ROMANICA EDUCATA NORMALA pe HOSU-10-AUGUST sefa

  17. PNȚ-cd vă așteaptă s-o puneți de-o miuță in coada clasamentului…

    • cu 10 MILIARDE EURO isi vor cumpara o gramada de prietenie si tovarasie de la PSD , nu o sa-i intereseze ca pierd urmatoarele alegeri
      bufatoria PSDPNLUDMR continua

    • Care miliarde?! Aia e doar o tzeapa pentru că banii ăștia NU EXISTĂ și nici nu vor exista!

  18. cand ii vedti pe strada sa-i injurati.. vai mama lor

  19. Asta e ca aia care a spus Cîţu să nu vină de luni USR-Plus cu AUR la negocieri la el deşi toţi se întrebau dacă Cîţu va veni cu PSD la negocieri 🤣.
    Dar nu cumva să se dea de gol ca cel mai bun preten al lui Cîţu ce vrea de fapt Cîţu. Nu v-am spus măi că ăştia sunt atât de sinceri încât când deschid gura vorbesc ce gândesc şi nu gândesc ce vorbesc.
    Acuma o să ne spună Vâlceanul că Cîţu nu e în aceaşi minte şi simţiri ca el şi sunt împreună din contradicţie de idei.

    Păi dacă pe USR-Plus i-au dat pe toţi afară că nu a fost de acord Stelian cu Cîţu pe ăsta ar trebui să îl zboare în alt univers dacă nu ar fi în aceasi minte amândoi.

  20. Ce spune aceasta lumina liberala, cu vorbele lui simple, ca mai mult nu poate: „Aia de la USRPlus erau nebuni, nu ne putem intelege cu ei. Asa ca ne vom intelege cu PSD-ul, cu care avem un program comun”

    Care e acel program? Pai e asta: „Sa bagam adanc mana in banii publici si sa fim siguri ca nu ne prinde nimeni”. Acesta e programul celui mai mare partid politic din Romania de astazi, care e USL-ul.

  21. Mare ticalos.

  22. ….ce sa ne mai ascundem după cireș!
    A zis-o nea caisă in locul tiitorului de fotoliu PM.
    Sanchi, ” așteaptă usr la guvernare”, da de luni încolo!
    A spus-o oltenasul pe sleau: USL 2.0!
    laLIBERARE tovarăși!

  23. Bai mortule nu mai aveti ce fura flamanzilor? Nu te-ai saturat cati bani publici ai tocat din contracte cu statul? F-t-ti mo-tii mătii de gunoi parazit intestinal ce esti,buldozere nu se gasesc in tara asta sa darame din temelii niste sedii ale mafiei PNL sa le culce la pamant?

  24. Da niste buldozere care sa darame din temelii niste sedii ale mafiei PNL nu se gasesc oare? Poate totusi se gasesc cateva

  25. Domnul Vilceanu e un coleg foarte bun, ne mindrim cu el

  26. Dady comentac prostac care nu stie ce excrocherii a facut interlopul asta politic-pt cultura ta generala afla ca e campion la sifonarea banilor publici din contracte cu statul si e si pesedist pe deasupra la origini- ba fraiere daca citesti pe siteul comisarul o sa afli niste grozavii despre acest mafiot

  27. Bai M fantoma dar ouăle si piula cand i le igus la colegul cu care te mandresti?lăbare miuist si limbist

    • Ignora-l pe m, are un episod febril. L-am scapat de la terapie, sunati la 112 daca vedeti pe cineva cu maro la gura zicand ca Valceanu si Cutu sunteti baieti buni.

  28. Baiatul asta are buba la creier. Pretenas, in 2024 PNL va fi istorie. O sa va plangeti si o sa va bateti in piept ca PSD-ul v-a tradat, ca martienii au conspirat impotriva voastra, ca Soros, ca binomul, iar tu frumuselule vei muri de foame. Impreuna cu prietenul tau Cutu. Pentru ca amandoi sunteti neangajabili. Urati cu spume sunteti, deci onlyfans e exclus, slabanogi sunteti, nu sunteti buni pentru munca campului, prosti sunteti din destul.

    Vai si amar, ce o sa va faceti voi fara bani de material? Of of of.

  29. PNDL este motivul pentru care se bat toti sa ajunga la guvernare. Este suma aia imensa pe care daca o furi iti asiguri partidul pentru urmatorii 10 ani. La cat de hotarati au fost sa treaca rapid acest program de furt, cred ca e clar pentru toata lumea acum ca Iohannis asta si-a dorit de la inceput. Nu guvernare cu USR, nu reforme, nu anti PSD. Ci PNDL pentru el si pentru PNL! Cu banii astia furati se va distruge pentru 1-2 cicluri electorale orice inseamna credibilitate anti PSD. 2024: PSD si AUR la guvernare si cu mari sanse pentru 2028. Ne-am facut-o cu mana noastra!