G4Media.ro

Dan Motreanu, despre propunerea lui Ciolacu de a fi impozitate marile companii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dan Motreanu, despre propunerea lui Ciolacu de a fi impozitate marile companii cu 1% din cifra de afaceri: Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. PNL nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal

Schimbul de replici între liderii coaliției de guvernare continuă, liberalii contestând propunerile PSD în domeniul fiscalității. Varianta impozitării marilor companii cu cel puțin 1% din cifra de afaceri, anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu e contestată de vicepreședintele PNL, Dan Motreanu.

Liberalul subliniază că nu are cum să susțină creşterea unor taxe, pentru că s-ar încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, „acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate”.

„Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal. Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri”, a transmis Dan Motreanu.

El a arată că impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut.

„Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele. Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţurilor unor produse alimentare. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc”, spune Dan Motreanu.

Liberalul consideră că în acest moment, Coaliția are un program de guvernare asumat și că noile propuneri avansate de PSD  nu se regăsesc în acest program.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Ce vrajeala ieftina. Ia sa ne zica PNL cu cat cresc preturile corporatiile multinationale care externalizeaza profitul? Ha?

  R: Cu cat vor ele.

  PNL doar isi apara stapanii de taxe cinstite. 16% din profit dar nu mai putin de 1% din Cifra de Afaceri (= incasari) este JUST

 2. V.ati dat cu comuniștii, nu știu cum va mai votează lumea?!

 3. PNL e partid specializat in impozite mici pentru bogati si impozite mari pentru saracime . Ma amuza faptul ca in cele mai sarace orase romanesti , PNL ul e fruncea !
  Nu trebuie impozite la multinationale si din contra , statul roman trebuie sa le plateasca , asazisul penelism , care este un impozit ce se da multinationalelor , iar acestea in marea lor dragoste pentru romani , vor scadea preturile . Bravo !

 4. Ce tare mai striga pnlul de sub capucul de pe gat.

 5. Ce profil de medalie se vede pe fundal. Parcă e un personaj ipocrit din Caragiale.