G4Media.ro

Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE, la Congresul…

sursa foto: Facebook/ Dan Barna

Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE, la Congresul de duminică de la Stockholm

Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE, la Congresul de duminică de la Stockholm şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii, transmite News.ro.

„Sunt bucuros să anunţ că astăzi, la Congresul ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe de la Stockholm, am fost ales vicepreşedinte al partidului liberal european din care USR face parte”, a scris Dan Barna, duminică pe Facebook.

El a mai spus că, „la fel ca mulţi dintre noi, datorez Europei ceea ce sunt astăzi. Iar colegii europeni din peste 60 de partide liberale au considerat că experienţa acumulată în toţi aceşti ani ne va fi tuturor utilă în lupta pentru valorile liberale şi europene din România, Uniunea Europeană şi vecinătatea acesteia”.

„Aceste valori ne asigură în continuare calea spre dezvoltare şi proiecte de succes precum PNRR şi vor reprezenta fundaţia solidă pentru combaterea populismului şi a extremismului. Mulţumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susţinere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuşi împreună!”, a completat Barna.

Preşedintele USR Cătălin Drulă şi lider al delegaţiei de la Stockholm, a declarat că „de azi, USR are o voce europeană şi mai puternică. Alegerea lui Dan Barna în funcţia de vicepreşedinte al partidului european ALDE este o recunoaştere a muncii noastre în familia liberalilor europeni şi a eforturilor de a promova valorile de bază ale liberalismului”, conform unui comunicat de presă al partidului.

Din delegaţia USR la Congresul ALDE au mai făcut parte parlamentarii Diana Buzoianu, Ionuţ Moşteanu, Cristina Prună, Cristian Seidler, europarlamentarul USR Vlad Botoş şi preşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu. USR este reprezentată la evenimentul de la Stockholm şi de primari USR, printre care Elena Lasconi, Radu Mihaiu, Clotilde Armand şi Raul Urdă, dar şi de viceprimarii Flavia Boghiu şi Alexandra Tătaru.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă şi este reprezentată în instituţiile Uniunii Europene cu 65 de deputaţi şi cinci membri ai Comisiei Europene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Felicitari Dan si mult succes!

  2. Îl vor schimba ei în curând cu Drulă.

  3. Din obișnuința de postac rus :)) sunteți penibili, atât vă duce capu’

  4. Imaginează-ți să plătești postaci din bani publici și să îți posteze așa ceva, vai de mama voastră de pr0stănaci anaIfabeți

  5. 👏🏻👏🏻👏🏻
    USR a fost la înălțimea celorlalți participanți.

  6. Bravo,USR!

  7. Nu, nu ..nu nunu ! TREBUIA PREȘEDINTE, că el numai DACĂ E PREȘEDINTE ..altfel.. pune de o halianță cu haurari de prin PE ! Sperăm să-l păstreze pe acolo..

  8. ALDE ăsta mi-l aduce în minte pe Tăriceanu cu gavrilița și webera lui.