G4Media.ro

Curtea Supremă din Florida autorizează intrarea în vigoare a unei legi care…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Gage Skidmore

Curtea Supremă din Florida autorizează intrarea în vigoare a unei legi care interzice avortul după șase săptămâni

Curtea Supremă din Florida a autorizat luni intrarea în vigoare, peste o lună, a unei legi semnate de guvernatorul republican al statului, Ron DeSantis, care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină, scrie Le Figaro.

Cu toate acestea, într-o decizie separată, cea mai înaltă instanță din Florida a validat includerea pe buletinele de vot pentru alegerile americane din noiembrie a unui amendament care garantează dreptul la avort în acest stat din sud-estul țării, o temă majoră a campaniei prezidențiale.

O petiție cetățenească cu numărul necesar de aproximativ 900.000 de semnatari propune ca un amendament la Constituția Floridei să „limiteze ingerința statului în avort”. Curtea Supremă a respins obiecțiile autorităților republicane și „aprobă includerea amendamentului propus pe buletinul de vot” la alegerile prezidențiale și legislative din noiembrie. Dacă va fi adoptat, amendamentul va fi adăugat la Declarația drepturilor din Constituția Floridei.

Președintele democrat Joe Biden a făcut din protecția dreptului la avort o temă-cheie în campania sa împotriva predecesorului său republican Donald Trump. Trump se laudă că numirile sale la Curtea Supremă a SUA au dus la o răsturnare de jurisprudență în iunie 2022 care a anulat garanția federală a dreptului la avort.

De la această decizie, care oferă statelor libertatea deplină de a legifera în acest domeniu, aproximativ douăzeci de state au interzis avortul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. foarte bine asa, dupa 6 saptamani se cheama: crima.