G4Media.ro

Curtea Supremă cere cercetarea administrativă a conducerii Poliției Prahova pentru că de…

Curtea Supremă cere cercetarea administrativă a conducerii Poliției Prahova pentru că de patru luni nu a reușit să aducă, cu mandat, un martor din dosarul lui Sebastian Ghiță

Completul de cinci judecători condus de vicepreședintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Iulian Dragomir, a dispus la termenul de luni, 3 iunie, în procesul de corupţie care îi vizează pe fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, şi pe fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, trimiterea unei adrese către șeful Politiei Române, chestorul Ioan Buda, pentru cercetare administrativă la comanda Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova.

”A devenit Romania stat federativ și în Prahova nu se mai executa mandatele de aducere?”, a spus judecătorul Iulian Dragomir în sala de judecată.

Măsura vine după ce politiștii prahoveni nu au reușit să îl aducă sub escortă, la ultimele termene, din 4 februarie, 4 martie, 1 aprilie și 11 mai, pe martorul Iulian Tanase, cerut de procurorul DNA.  Judecătorii vor evaluarea cauzelor care au dus la această situație și indicarea măsurilor dispuse după cercetare.

În aceeași adresă, din care președintele completului a citat în sala de judecată, se arată că cercetarea va fi făcută, după caz, de corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau al Inspectoratului General al Poliției Române. ”În adresă vom indica faptul că, având în vedere că Poliția nu a adus martorul, s-a dispus aducerea martorului de Jandarmerie.” a mai explicat Dragomir.

De asemenea, martorul Iulian Tanase (finul fostului primar al Ploieştiului – n.r.) a fost amendat de instanță cu 3000 de lei, pe motiv de rea voință întrucât, desi pe 17 mai a semnat procesul-verbal de citare, cinci zile mai tarziu și-a cumpărat bilet de avion pentru o perioadă în care e cuprinsa și ziua audierii. Iulian Tanase este unul dintre denunțătorii din acest dosar.

La termenul din 13 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a amendat pe șeful Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova cu suma de 1.000 de lei, tot pentru absența martorului. Însă, ca urmare a explicațiilor venite de la Ploiești, magistrații au decis să renunte la sancțiune.
Potrivit magistraților, a ajuns la sediul ICCJ o adresă de la Poliția Prahova prin care se explică faptul că martorul nu a fost adus pentru că nu se afla la domiciliu.

Acuzațiile DNA din dosar: În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghița și Iulian Badescu sub acuzațiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar la Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiță, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiești, sustinut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 de lei.

Pentru alocarea acelei finanțări, Iulian Bădescu ar fi pretins și primit de la Sebastian Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în Ploiești, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Ghiță și Bădescu au fost achitați în faza de fond a procesului, dar procurorii DNA au declarat apel.

Foto: Sebastian Ghiță (InquamPhotos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. sunt ocupati. sa bage in dube pe cei carora nu le place partidul ministresei.
    sau poate ca niscaiva baieti de la manastirea seku trag sforile.

  2. Politia = Militia = complice la furt. Militia stie doar sa aresteze protestatari, in schimb apara orice hot sau criminal, fiind o sluga odioasa la ordinul Ciumei Rosii psd+alde+udmr. Gagademia de Politie este simbolul coruptiei, al furtului, ilegalitatilor si cariersimului politic.

  3. Adicătelea cînd în Prahova la DNA se petreceau lucruri necurate lătrau zi și noapte latrinele toate iar cînd căcatu’ e în curtea MAI, guvernu’ lor & parlamentu’ penalilor lor & Voiculescu-Ghiță, mucles!?…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.