G4Media.ro

Curtea Internațională de Justiție ordonă Rusiei să suspende imediat operațiunile militare în…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Curtea Internațională de Justiție ordonă Rusiei să suspende imediat operațiunile militare în Ucraina

Curtea Internațională de Justiție, cea mai înaltă instanță a ONU, a ordonat miercuri Rusiei să suspende imediat operațiunile militare în Ucraina, potrivit Le Figaro.

„Federația Rusiei trebuie să suspende imediat operațiunile militare pe care le-a început în 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a declarat Joan Donoghue, președintele CIJ, al cărei sediu se află la Haga.

Judecătorii au adăugat că Rusia trebuie, de asemenea, să se asigure că alte forțe aflate sub controlul său sau sprijinite de Moscova nu vor continua operațiunea militară.

„Instanța este foarte conștientă de amploarea tragediei umane care are loc în Ucraina … Curtea este profund îngrijorată de utilizarea forței de către Federația Rusă în Ucraina, care ridică probleme foarte grave de drept internațional”, a afirmat judecătorul Donoghue.

Deciziile Curții sunt constrângătoare și fără apel, dar nu există nicio modalitate de a le implementa. Principalul organ judiciar al ONU își bazează concluziile în principal pe tratate și convenții. Ucraina și Rusia sunt ambele membre ale Convenției ONU asupra genocidelor din 1948.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. fix asta o sa si faca soldatul sovietic! acum s-au apucat de impachetat, mai fac ceva shopping si maine cel tarziu o iau din loc spre Moskva.
  Cu salbaticii nu te poti intelege decat pe limba lor… din pacate!

  • E aceeasi Curte pe care americanii n.o recunosc? Sau ala era Tribunalul International? 🙂
   Hai ca am ramas fara credit pe cardul platit de rusi!
   Pa, pa!

 2. Curtea Internațională de Justiție ordonă NATO si USA să suspende imediat operațiunile militare în Kosovo, Serbia, Afganistan, Libia, Siria, Irak etc.

  • Ocupantule? Mai sunt ruble pe card?

  • plictiseala mare, nu mai grohaie soso nici un laiv`?

  • Activ postacul AUR olac, Dan, același text îl găsești pe mai multe site-uri între care și site-ul coruptilor știriscurse!

  • Curtea Internationala de Justitie cere statului terorist Rusia sa inceteze razboiul de agresiune impotriva unui alt stat, pentru ca este impotriva dreptului international, umanitatii si a bunului simt. Mai doriti si alte argumente, dl. Motz?

   ps: contractele ursulei sa stiti ca nu le-am gasit, ca va dadeam argumente si acolo. Siti de ce? pentru ca sunt inventia mintii dvs infierbantate

 3. Să vezi cum se supune Putin de îndată!

  • Putin trebuie sa-si angajeze deja imbalsamatorul. In curand o sa fie umplut cu paie si asezat in Mausoleu alaturi de Stalin si Lenin. Nu mai are nici o scapare, in cateva luni o sa fie obiect de muzeu cu numar de inventar.

 4. „Deciziile Curții sunt constrângătoare și fără apel, dar nu există nicio modalitate de a le implementa”. Restul e can-can.

  • Am avut discutia asta in anul doi la facultate. Si atunci mi s-a parut absolut superfluu.

  • Dacă-ți place cancanul urmărește cu atenție !
   Vei avea distracție mulți ani de acum încolo !

 5. Cainii latra, ursul merge.

 6. Nici la pene nu-l doare pe Putin……

 7. Sper să ajungă cât mai mulți la Tribunalul de la Haga ! Karadzic îi așteaptă cu nerăbdare.
  Nu mă pricep, dar probabil acum există și acoperire juridică pentru măsurile luate de mai marii lumii. Și care vor continua cât va fi necesar și până la recuperarea pierderilor.

  • Si tu ce insinuezi M💩tz💩nel? Ca rusii au invins prin uciderea civililor? Nu va inteleg cum puteti dormi noaptea zicand asta.

  • Astia? Sunt psihopati, dorm foarte bine.

  • Nu au fost înarmați civilii pentru a-și apăra patria? Americanii foloseau termenul de „combatanți inamici” pentru a ocoli convenția de la Geneva.

 8. Ordinul se execută, nu se discută!
  Dar când ei trag, cu tancuri rachete, sfârtecă oameni, mai poți oare să-i mai dai ordin în acest caz, fie măcar să-ți aducă și o cană cu apă?
  Cei ce ucid, nu prea le au pe astea, să se supună cuiva.. nu?

 9. Bătrânul se apropie și se așează lângă noi, cerându-i lui Porta partea sa din conserva de pește.

  – La naiba, sunt ostenit! geme Gregor sfâșietor, trecându-și mâneca peste fața acoperită de praf. Uite unde-am ajuns noi, floarea Germaniei, lăsându-l pe Untermensch să-și facă de cap.

  • Abaterea de la subiect : Trolilor le place să facă remarci în afara subiectului pentru a încerca să distragă atenția de la ce se discuta. De asemenea, pot posta texte fără legătură.