G4Media.ro

Curtea Constituțională: Decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională

Curtea Constituțională: Decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională

Curtea Constituțională a decis astăzi că decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională. “În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, (…) a constatat că sintagma ‘pe bază de abonament’” din Legea educației “este neconstituţională”, anunță CCR. Decizia este definitivă.

Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei-Mihai Tănase, a declarat pentru Edupedu.ro că speța de la Curtea Constituțională a pornit de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu din Covasna, care a cerut instanței “să nu se mai prevadă doar abonamentul în Legea educației, la decontare, ca să nu mai fie restricționată decontarea navetei de un anumit tip de legitimație de călătorie”.

“Asta pentru că transportatorii folosesc și alte tipuri de legitimații de călătorie, în afară de abonamente: de exemplu, un număr delimitat de bilete pe lună”, a precizat Tănase. “Efectul este că de acum încolo vor putea fi decontate toate tipurile de legitimații de călătorii, chiar și un bilet”, a declarat liderul AEC, pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. In curand o sa dam la curtea constitutionala si daca avem voie sa facem pipi in padure sau nu?

  • Potrivit juriștilor, efectul este că de acum înainte va trebui să fie decontate și biletele, nu doar abonamentele.

   ai inteles? @Dascal

  • Zii tati si articolul din constitutie care prevede chestia cu abonamentele, ca dascalul e cam lipsit de cunostinte juridice, dupa cum se vede.

  • Titlul. tipic pt # kondensatorii care citesc doar titlurile (neuronii lor nu rezista la mai mult de atat, intra in suprasarcina) doar pt a mai da cu noroi in CCR

   STIREA trebuia sa aiba titlul:

   DE ACUM INCOLO SE POT DECONTA ORICE TIP DE TICHETE DE CALATORIE