G4Media.ro

Cursele aeriene din Spania ar putea fi perturbate de greva de patru…

Sursa foto: Pixabay / Spencer Wing

Cursele aeriene din Spania ar putea fi perturbate de greva de patru zile anunțată de sindicaliști: Va afecta „peste 45.000 de pasageri”

Epifania , o sărbătoare populară în Spania, riscă să fie perturbată. Compania aeriană Iberia a anulat miercuri, 3 ianuarie, peste 400 de zboruri spre sau dinspre Spania, din cauza unei greve a agenților săi de la sol. Mișcarea, convocată de cele două sindicate principale din țară, UGT și CCOO, trebuie să înceapă vineri, 5 ianuarie, și să se încheie pe 8 ianuarie. Greva vizează toate serviciile de la sol ale Iberia, în special agenții de manipulare a bagajelor, transmite franceinfo.

Aceste anulări de zboruri, care privesc Iberia, dar și filiala sa low-cost Iberia Express și filiala sa regională Air Nostrum, vor afecta „peste 45.000 de pasageri” , precizează compania aeriană.

Potrivit Iberia, care aparține grupului IAG, care deține și British Airways, această grevă de patru zile va avea un impact și asupra celor aproape 90 de companii cărora le furnizează servicii aeroportuare. Acest lucru va provoca „un prejudiciu enorm pentru mii de persoane ale căror călătorii sunt perturbate”, insistă compania în comunicatul său, pentru care greva nu are „nicio justificare”.

La rândul lor, angajații serviciilor la sol ale Iberia explică faptul că mișcarea lor este legată de îngrijorarea față de pierderea recentă a mai multor contracte de asistență în marile aeroporturi din țară, gestionate de grupul public Aena. „Ne aflăm într-o situație deosebit de dificilă ,” spun UGT și CCOO, care critică Iberia pentru că nu își apără suficient angajații.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...