G4Media.ro

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile începe joi la Râșnov

Sursa foto: Pixabay

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile începe joi la Râșnov

În perioada 16-19 februarie, la Râșnov se desfășoară Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile. Pentru prima oară, competiția va avea loc la lumina instalației de nocturnă. Echipamentele împrumutate din Austria au ajuns deja la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă din Râșnov, fiind transportate cu elicopterele, în zece grupuri separate de câte 10-12 reflectoare fiecare, transmite Rador.

„Consiliul Județean Brașov a alocat suma de 565.000 de lei, care se vor regăsi strict în tot ceea ce înseamnă echipamentele de nocturnă. De asemenea, Primăria Râșnov s-a implicat pe partea de premii și de celelalte obiective care trebuie realizate. Este un eveniment care, după părerea mea, este cel mai mare din România. Nu cred că România desfășoară vreun eveniment sportiv de o asemenea anvergură”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Conform noului regulament, etapele de Cupă Mondială se desfășoară pe nocturnă, pentru că astfel există o mai bună vizibilitate a competiției, ceea ce atrage un număr mai mare de spectatori care urmăresc evenimentul.

„Este una dintre cele mai tehnice trambuline de sărituri cu schiurile din lume, la Râșnov. Peste două săptămâni sunt Campionatele Mondiale. Se pregătesc pentru că și la Campionatele Mondiale se va sări pe trambulină de 100, iar ei au venit aici, bineînțeles, să facă puncte cât mai multe și să stabilească noi recorduri”, a precizat Puiu Gașpar, secretar general al Federației Române de Schi Biatlon.

Anul acesta, sunt programate patru etape din calendarul FIS SKI JUMPING WORLD CUP, două etape în competiția feminină, întreceri individuale, și două etape din competiția masculină, una la individual și cea de-a doua la Super Team.

La feminin, etapele sunt programate vineri după-amiază, începând cu ora 16:00, când se va da startul primei runde și sâmbătă dimineață, începând cu ora 10:00.

Băieții vor avea un antrenament oficial vineri dimineață, de la ora 10.00, urmând ca întrecerile individuale să se desfășoare sâmbătă după-amiază, de la ora 16:15, calificări și de la ora 17:00 prima rundă din concurs.

Competiția de Super Team va ave loc duminică, de la ora 16.00, calificări, urmând ca la ora 17.00 să fie dat startul în prima rundă.

Lista de start cuprinde la feminin cele mai bune sportive la nivel mondial, în timp ce la băieți, din primii 10 sportivi în clasamentul la zi, doar germanul Andreas Wellinger este prezent.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...