G4Media.ro

Cum văd candidații la parlamentare ideea unui lockdown total în România. Ce…

Cum văd candidații la parlamentare ideea unui lockdown total în România. Ce ar alege între școala online și cea față în față

Candidații la alegerile parlamentare din partea principalelor partide, invitați marți seara la Digi24, și-au exprimat poziția față de ideea unui lockdown total în România, după ce și președintele Klaus Iohannis a respins posibilitatea unei carantine totale acum sau de sărbători.

Sorin Cîmpeanu (PNL) a afirmat că nici el nu crede că trebuie să ajungem la o închidere totală nici acum, nici de sărbători. Acesta a spus că, în mod evident, trecerea în online a școlilor are un efect negativ, dar România este în situația de a alege „răul cel mai mic” și între suspendarea cursurilor față în față și pierderea de vieți acum au fost alese soluțiile potrivite.

Măsurile luate sunt optime, chiar dacă nu plac”, a susținut Cîmpeanu.

Liberalul a subliniat că piețele nu au fost închise cu excepția celor acoperite și că nu ar putea fi închise și supermarketurile pentru că acestea vând, de exemplu, și produse de igienă personală, pe care oamenii nu ar mai avea de unde să le cumpere.

În schimb, senatorul UDMR Lorant Antal a afirmat că lockdown-ul este o măsură pe termen scurt, iar România are nevoie de o strategie pe termen lung. El a subliniat că efectele predării online vor avea consecințe pe termen lung, mai ales că Guvernul nu a reușit, în șase luni, să asigure digitalizarea școlilor.

Cerem Guvernului ca în fiecare școală și grădiniță unde e posibilă respectarea măsurilor de distanțare să se reia cursurile”, a precizat senatorul UDMR.

Deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că ar fi bine ca oamenii din toate partidele, în loc să discute despre lockdown, să vadă cum fac ca România să iasă din situația actuală. El a acuzat că sunt în continuare candidați care nu cred în coronavirus, iar ideea purtării măștii a fost contestată inclusiv de lideri politici.

Cristian Diaconescu (PMP) a afirmat că, și în România, ca și în restul țărilor, este exclus un lockdown general. El a susținut, de asemenea, necesitatea organizării alegerilor parlamentare în 6 decembrie, pentru că de la sfârșitul anului actualul Parlament își va pierde dreptul de a adopta legi organice, inclusiv bugetul de stat pe anul viitor.

Adrian Țuțuianu (Pro România) a respins și el ideea carantinei totale. Acesta a spus că este nevoie ca economia să rămână deschisă, precum și sprijin pentru IMM-uri, pentru cetagoriile defavorizate, dar și testarea în masă pentru a-i izola pe bolnavi. Și Țuțuianu a pledat pentru deschiderea școlilor, precizând că este imposibil să faci învățământ online la clasele mici sau la o școală specială.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a afirmat că România nu își permite un lockdown general, dar că este nevoie de testarea în masă pentru a limita epidemia.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Adrian Țuțuianu e de la ProRomania nu PMP cum e scris in articol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.