G4Media.ro

Cum suportă canicula animalele de la ZOO Brașov: Panda roșu stă la…

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cum suportă canicula animalele de la ZOO Brașov: Panda roșu stă la aer condiționat, iar lemurii fac plajă / Animalele sunt monitorizate de doi doctori

Apă din abundență, sistem de răcire în interior și chiar hrană înghețată. Sunt metodele cu care animalele de la Zoo Brașov sunt ajutate să treacă mai ușor peste temperaturile ridicate din această perioadă, relatează Radio România Brașov.

Toate animalele sunt monitorizate de doi doctori, care fac și recomandări, în funcție de specie.

„Având în vedere că sunt specii exotice, în perioada caldă nu este neapărat o situație imposibil de suportat, însă ne asigurăm că se îndeplinesc toate condițiile și unde este nevoie intervenim. Avem peste 100 de specii. Spre exemplu, la panda roșu, avem în interior un sistem de răcire a aerului. La recomandarea medicului, folosim și alimente înghețate în anumite cazuri. Felinele suportă bine căldura. Leii, tigrii sunt din zonele calde. Câtă vreme au apă la dispoziție și la discreție, ca de fiecare dată, nu doar în perioada caniculară, e destul de ușor de suportat căldura.“, spune directorul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.

Sunt și animale care fac un adevărat spectacol în zilele călduroase.

„Cei care se bucură, într-adevăr, de căldură, sunt lemurii. Stau cu brațele deschise și parcă fac plajă.“, a adăugat directorul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...