G4Media.ro

Cum și-a pregătit oligarhul Vlad Plahotniuc fuga în SUA

Cum și-a pregătit oligarhul Vlad Plahotniuc fuga în SUA

Un document obținut de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) și citat de Sinopsis.info demonstrează că Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) și-a pregătit din timp ieșirea din scena politică locală și fuga, împreună cu toată familia sa, în Occident.

CIJM a intrat în posesia cererilor de vize pentru SUA depuse de Vlad Plahotniuc, soția sa și fiii săi, reiese din investigație , semnată de către Mădălin Necșuțu și Ilie Gulca.

În solicitarea de viză, Plahotniuc a indicat că deține cetățenia Republicii Moldova, a României și a Federației Ruse. Drept serviciu a trecut funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova și un salariu lunar de 30.000 de lei. Fostul președinte al PDM a mai indicat că pe parcursul lunilor aprilie–noiembrie 2018 a efectuat cinci vizite în SUA, având șederi de cinci-șase zile.

Destinația aleasă de familia Plahotniuc a fost orașul Miami, statul Florida, un loc preferat de magnații din Europa de Est. Plahotniuc a apelat la serviciile firmei Candela Eig Jurgens LLC din Miami, pentru a-și facilita obținerea vizei de investiții de tip VISA- E2. Acest tip de viză se referă la „investiții substanțiale” pe care candidatul este obligat să le facă pe teritoriul SUA.

Pregătirile pentru plecarea din Moldova au început în martie 2019, cu aproape trei luni înainte să cadă guvernul democraților. Atunci actele de obținere a vizei pentru America au fost trimise la biroul companiei de consultanță menționată. Conform documentului, Plahotniuc își anunța intrarea în SUA, împreună cu soția și cei doi fii ai săi, la 15 mai 2019. Aceeași sursă arată că fostul președinte al PDM avea intenția să locuiască pe teritoriul SUA cinci ani de zile.

Reședința din SUA menționată de oligarh în cererea de viză reprezintă un apartament dintr-un imobil de lux de câteva zeci de etaje în zona de coastă, unde prețul unui apartament de trei camere în acest complex rezidențial ajunge undeva spre valoarea de 2,9 milioane de dolari, conform site-urilor specializate.

Foto: Facebook/ Vlad Plahotniuc

Citește tot articolul pe Sinopsis.info

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Oligarhul pro-rus a primit imediat viză de SUA, ceea ce sugatorii de licurici anti-Putin de la noi nici nu visează. Ceva e putred in Miami.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.