G4Media.ro

Cum se va organiza anul acesta ”Ziua Autonomiei Țintului Secuiesc”

Cum se va organiza anul acesta ”Ziua Autonomiei Țintului Secuiesc”

Ziua Autonomiei Ţinutului Secuiesc (n.r. 28 octombrie) se va organiza totuşi, dar în condiţii dificile, din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat, marţi, Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), citat de MTI.

În comunicatul remis agenţiei ungare de presă MTI, politicianul semnalează că, din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, trebuie să se ţină cont de faptul că dreptul la adunare a fost restricţionat de autorităţi în mai multe localităţi. Acesta a solicitat organizatorilor locali să ia în considerare măsurile restrictive în vigoare.

“În astfel de circumstanţe, îi rugăm pe locuitorii acelor localităţi în care organizarea adunărilor este interzisă să-şi aducă aminte de Ziua Autonomiei Ţinutului Secuiesc în locuinţele lor, cu lumânări aşezate în ferestre, prin arborarea drapelului secuiesc sau, cine are posibilitatea, să aprindă un foc sau un rug în propria curte, eventual pe proprietatea unei biserici sau a unui composesorat”, a transmis preşedintele CNS.

Balázs Izsák a afirmat totodată că: „nicio măsură restrictivă nu interzice însă semnarea iniţiativei cetăţeneşti lansată de Consiliul Naţional Secuiesc şi promovarea paginilor de socializare care le popularizează. Şi nimic, chiar nimic, nu interzice să ne rugăm împreună pentru autonomia Ţinutului Secuiesc”.

Sursa Foto: Körkép.sk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Secuii sunt irelevanți atât pentru români cât și pentru ei înșiși. O nație de doi bani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.